Wkono

Hvordan organisere filer på et nettsted

Er du setter opp en nettside, men er forvirret om hvordan å ordne data på serveren? Denne veiledningen vil vise deg den riktige metoden for å ordne filer på nettstedet ditt for å minimere belastningen tid og maksimere findability, både for deg og for de som besøker nettstedet ditt.

Trinn

Hvordan organisere filer på et nettsted. Har bare en HTML-fil i en gitt mappe.
Hvordan organisere filer på et nettsted. Har bare en HTML-fil i en gitt mappe.
 1. 1
  Vær konsekvent. Om du ender filene dine med htm eller html spiller ingen rolle;.. Det som teller er å holde det samme på hele nettstedet. Selvfølgelig er dette bare et problem hvis du hand-koden på nettstedet. Hvis du bruker en HTML-editor som Dreamweaver, vil den automatisk lagre filen med en forlengelse eller den andre hver gang. Du kan veldig praktisk mulig ha mange forskjellige HTML-filer på en server med et sammensurium av utvidelser, og det vil fungere helt fint. Du kan også bruke forskjellige navn på filer, for eksempel home.htm, men poenget er å rydde opp i serveren og gjøre ting fint og ryddig. Så, er regel nummer én: "Velg en metode og hold deg til det." For denne artikkelen, vil alle HTML-filene bli referert til som index.htm.
 2. 2
  Har bare en HTML-fil i en gitt mappe. Merke filen index.htm og merke mappen hva du vil at koblingen skal bli kalt. For eksempel, hvis du oppretter en side om valper, opprette en ny mappe som heter valper i rotmappen (en hvor du har hovedindeksen) og lage en fil i den nye mappen som heter index.htm. Du lurer sikkert nå, "Er ikke det mye redundans jeg bare har fem sider på nettstedet mitt;? Hvorfor trenger jeg en slik detaljert organisasjonsplan" Glad du spurte! Organisasjonen er nøkkelen til findability, og ordne filer på denne måten også barberer av verdifulle sekunder lastetid. Hvordan? Først blir findability maksimert fordi vi har blitt opplært til å se etter filer inne i mapper. Dette er hvordan operativsystemet er lagt ut, og med god grunn også. Hvis du åpner en mappe og finne hundrevis av ikke-relaterte filer, finne den rette du leter etter vil være vanskelig, i beste fall. Plasser sekundære mapper inne i hovedmappen å ordne data i logiske grupper. Lastetiden er berørt, også, fordi nettlesere se etter en mappe først, deretter en indeks over den mappen. Søke etter en fil som heter puppies.htm er ikke-standard, slik at lastetiden kommer til å være en brøkdel lenger mens det utleder om valper er en mappe eller en fil, og deretter utleder hva slags fil det er. Mappen navnet valper og navnet på filen index.htm, på den måten de besøkende vil ha en mer behagelig opplevelse på nettstedet ditt, som deres lasting blir lavere. Og hvis du noen gang ønsker å legge til en annen fil som også omhandler valper, er alt du trenger å gjøre er å legge en annen mappe inne i valper mappe, den nye mappen navnet brune valper, og, igjen, for å nevne HTML-filen index.htm.

Tips

 • Linke til din nylig organisert filstruktur vil nå bli mye enklere. Du trenger ikke å inkludere filnavnet i det hele tatt. I nettleser-si, en "/" betyr "root" eller "indeks". Så for å koble til din nye valper fil, alt du trenger å gjøre å skrive inn URL som www.mysite.com/puppies/ (legge merke til den etterfølgende "/") og nettleseren vil automatisk vet å søke etter en fil som heter index.htm. Det er her du virkelig begynne å barbere sekunder av dine lasting. Og en ekstra bonus er at du er dekket hvis du skulle bestemme deg for å endre programvaren du bruker for å gjøre nettstedet ditt. For eksempel si bestemmer deg for å bytte til ved hjelp av PHP eller Cold Fusion, din link strukturen er satt opp til å koble til mappen, og filene dine er kalt index.htm. Så når du endrer filene fra index.htm til index.php er det ingen problemer. Koblingene likevel peke på www.mysite.com/puppies/ og folk som har bookmarked at siden ikke vil få en 404-feil, de vil rett og slett få nye, skinnende index.php nettstedet. Regel nummer tre er: "Link til mapper, ikke filer."
 • Mapper er ikke bare for dine sider. Legge alle filene dine i mapper slik at de er pent ordnet og lett å finne. De eneste filene som bør være i din rotmappen uten egen mappe er hovedindeksen (som teknisk sett, har sin egen mappe, det er hva navnet på nettstedet ditt er), som denne filen, den favicon.ico filen og. robots.txt-filen. . Hvis du ikke har en htaccess fil, en favicon.ico fil, eller en robots.txt-fil, ikke bekymre deg, de er ikke nødvendig. Imidlertid kan du vurdere å opprette dem-hvis ingen annen grunn til å holde 404 er ned, fordi nettlesere se etter disse tre filer hver gang de treffer ditt nettsted. Annenhver fil i tillegg til disse, inkludert stilsett og bilder, bør være i egne mapper. Forskjellen mellom disse lagringsmapper og standard side mapper er at det blir ingen index fil. Du kan gi navn til CSS-filer hva du vil, og sette dem alle i samme mappe, og du kan gjøre det samme med bildene dine.

Ting du trenger

 • Webhotell der du har tilgang til kontrollpanelet. De fleste gratis vertene vil ikke la deg få tilgang til denne porten, men det er mange verter der ute som tilbyr svært billige web-hosting, noe som kan være rimelig av nesten alle. Pass på når du velger en vert som du vil ha tilgang til kontrollpanelet for å gjøre endringer i filstrukturen.
 • En WYSIWYG editor (What You See er hva du får). Dette er ikke helt nødvendig, men det kan bli kvitt mye frustrasjon. Plus, hvis du ikke har tilgang til kontrollpanelet, men har FTP (File Transfer Protocol) tilgang, kan du likevel endre filstrukturen med en WYSIWYG editor som Dreamweaver. Selv vil noen FTP program har den samme funksjonaliteten.
 • Sikkerhetskopier på din lokale maskin. Hvis du noen gang har hatt en harddisk svikter, så vet du hvor viktig det er å sikkerhetskopiere alle dine data. Ikke la dine timers arbeid gå til spille, hvis vertens datamaskiner dø, eller om verten forsvinner fra kartet, vil du bli sittende fast å måtte starte fra scratch. Hold alltid en backup av hele området på maskinen din, og en backup på cd-rom eller diskett. Dessuten vil holde filene dine på din lokale maskin gi deg en sjanse til å perfeksjonere din filstrukturen i det kjente miljøet av ditt operativsystem, og deretter laste dem opp med et FTP-program.