Wkono

Hvordan lage en stykkliste

Hvis din bedrift produserer noe, enten det er et kamera eller kaffetrakter, satellitt eller spilleautomat, sjansene er den bruker en regning på materialer eller deler liste av noe slag underveis. En regning på materialer (ofte referert til av forkortelsen BOM) er rett og slett en veldig spesifikk handleliste som forteller noen andre steder i selskapet nøyaktig hva du skal kjøpe og hvor mye.

Trinn

Hvordan lage en stykkliste. Forstå hva det er du bygger.
Hvordan lage en stykkliste. Forstå hva det er du bygger.
 1. 1
  Forstå hva det er du bygger. Mens du kan begynne å lage en BOM som du går i de tidlige fasene av et design ferdigstillelse vil trolig være en av de siste skritt mot å slippe dokumentasjon.
 2. 2
  List opp deler i forsamlingen din. Være grundig og fullstendig, selv om du tror det er tydelig hva som går inn eller kjedelig.
 3. 3
  Tildele del tall til hvert element i forsamlingen din. Hvis din bedrift holder en database av delenummer, er det ofte lønner seg å gjenbruke standard deler som festene, kontakter og andre små, kjøpt elementer. Unngå å opprette flere varenumre for samme del.
 4. 4
  Sørg for at hver av de delenumrene du vil bruke har noen spesifikasjon, tegning, data ark, etc. Som gjør at den kan kjøpes eller fabrikkert.
 5. 5
  Tildele varenumre. Mange database programmer krever at du tilordne tall til elementene i en BOM, eller de kan overlate varenumre for deg.
 6. 6
  Elementet nummeret kan også bli referert til som BOM id, og bør være en unik identifikator.
 7. 7
  Liste eksakte mengder av hvert element på BOM din. Pass på at mengden er i samsvar med måleenheten hvor en vare er kjøpt (tommer, fot, meter, gram, etc.)
 8. 8
  En BOM kan også være en multi-level BOM (eksplosjon BOM). Nivå 1, 2, 3 hvert nivå bryte ned en del i det individuelle stykker. Nivå 3 kan være råmaterialer, slik som metall, tråd, nagler, etc.
 9. 9
  Inkluder referanse betegnelser hvis hensiktsmessig. Den L201 sammen motstanden i dette bildet er et eksempel på en referanse benevnelse.
 10. 10
  Kontroller at BOM tilsvarer nøyaktig til forsamlingen dokumentasjon, enten det er en forsamling tegning, skjematisk, etc.
 11. 11
  Inkluder forsamlingen dokumentasjon eller en kobling til den i stykklister. Hvordan dette skjer, akkurat, bør avhenge av din database og dokument kontroll system.

Tips

 • Tenk over-kitting små deler. Hvis du ikke vet nøyaktig hvor mange wire bånd en forsamling vil kreve, kan du angi et par statister. Spør noen i innkjøp, dokumentkontroll, eller produksjonsfeil hvordan best å håndtere dine statister. Din bedrift kan foretrekke å legge til et notat, legge til ekstra direkte til mengde, angi en over-kitting prosentandel, eller rett og slett holde reservedeler på lager. Hvis en assembler ikke kan finne ut hvor du skal plassere tre ekstra skruer du har angitt, kan hun bli veldig forvirret.
 • Selv om det ikke er direkte formålet med et BOM, er en BOM også en god måte å spore vekt, materialkost og andre egenskaper av en sammenstilling. Bare husk at du får ut informasjon som ikke er mer nøyaktig enn hva du putter i.
 • Avhengig av systemet ditt, kan det ikke være nødvendig å liste individuelt deler av en forsamling som er kjøpt. Det vil si, hvis du sender noen en weldment tegning og komme tilbake en sveiset ramme, kan det hende du trenger å liste råstoff for rammen bare på tegningen og bare i slike detaljer som er nødvendig for å sveise rammen.
 • Ikke glem slike elementer som etiketter, emballasje, og silkscreens.

Advarsler

 • Forvent ikke folk kjøper eller gjøre deler for deg å lese tanker. Jo mer klart du kan dokumentere montering, jo mer sannsynlig er det å få alle de riktige delene bestilt og montert riktig.