Wkono

Hvordan lage en presentasjon moro

Du kan lage en presentasjon gøy selv om det ikke er det mest spennende temaet i verden. Her er noen tips for å gjøre din neste presentasjon moro for deg og moro for publikum.

Trinn

Hvordan lage en presentasjon moro. Før du planlegger moroa, planlegge det grunnleggende.
Hvordan lage en presentasjon moro. Før du planlegger moroa, planlegge det grunnleggende.
 1. 1
  Før du planlegger moroa, planlegge det grunnleggende.
  • Så opplagt som dette kan høres, bry seg om presentasjonen temaet er viktig. Vær sikker på at du forstår hvorfor du presenterer, og hva du ønsker å oppnå på slutten.
  • Spør deg selv de viktige spørsmålene for å hjelpe deg å forstå. Hvorfor er denne presentasjonen viktig? Hva har du tenkt å fortelle publikum at de ikke allerede vet? Hvis du var i målgruppen for denne presentasjonen, hva ville gjøre det verdt din tid å høre det? Ny informasjon? Nye ideer? Jo mer tenkte du gir på disse spørsmålene, vil jo bedre presentasjonen være.
  • Hvis det er en unektelig kjedelig tema, en av de beste tingene du kan gjøre for publikum er å innrømme det. Du vil ofte se dem slappe av synlig som resultat. Du kan gjøre dette med humor: «Jeg vet at du har alt raste fra skrivebord til å høre meg tilstede på den utrolige korrekt filing prosedyrer..." eller ved å si: ". Stol på meg - jeg vet dette ikke er et veldig spennende tema, men jeg planlegger å gjøre denne gangen morsommere for deg"
 2. 2
  Involvere publikum. Lytte til hvem som helst bare snakke i 20 minutter er ikke noe gøy. Du holder presentasjonen, men det betyr ikke at publikum skal bare høre fra deg. Publikum alltid setter pris på følelsen involvert.
  • Stille spørsmål. Oppfordre publikum til å tenke aktivt om emnet du presenterer på. Spør et publikum: "Har noen noen spørsmål?" er gode manerer, men ofte møtt med steinete stillhet også! Prøv å spørre publikum åpne endte spørsmål som "Hva er det vanskeligste eller frustrerende aspektet ved denne nye programvaren for deg?"
  • Har andre folk lese ut informasjon i stedet for deg. Plukke folk på måfå for å lese ut et lysbilde eller forklare et poeng.
  • Har du allerede vet at noen medlemmer av publikum vil bli distrahert, lei, eller til og med kritisk til presentasjonen? Dette er folk du trenger for å involvere og engasjere seg mest av alt. Tenke litt på hvordan du vil involvere disse personene på forhånd. Du kan be dem om å hjelpe deg under presentasjonen. Du kan selv ringe dem dagen før presentasjonen, og be dem om å stille spørsmål om dagen.
  • Jo større publikum størrelse, jo vanskeligere kan det ofte synes å holde publikum engasjert. Spør publikum til å tenke på hvordan det du presenterer gjelder for dem personlig. Pose gjennomtenkte spørsmål. Selv om publikum kan være for store til å få svar fra alle, vil du få dem til å tenke.
  • Hvis du står på en scene, er det ingenting som hindrer deg å komme ut av scenen og vandre rundt gjennom publikum som du presenterer. En av mine favoritt universitetslærere ofte overrasket over vår klasse ved å presentere fra baksiden av rommet. Ingen kan noensinne sovne i den bakerste raden på hans forelesninger.
 3. 3
  Overrask din målgruppe. Tenk tilbake til en presentasjon du har virkelig likte. Sjansene er, det var ikke temaet, men det faktum at den som presenterer gjorde noe du aldri hadde sett gjort i en presentasjon før. Kanskje de hadde en unik stil og håndtert temaet på en ny og interessant måte. Hvis du vil at presentasjonen skal være gøy, overraske publikum. Her er en liste over ideer for å få deg å tenke:
  • Spill musikk som en intro, eller til og med under presentasjonen. Legg musikkfiler til PowerPoint-lysbildene, eller spille musikk på din Ipod / Iphone.
  • Spille morsomme youtube klipp for å illustrere et poeng i presentasjonen. Morsomme TV-reklamer og selv små grabber av morsomme filmer eller TV-programmer kan fungere godt for å forsterke et punkt på en morsom måte.
  • Spør folk spørsmål og gi ut små premier for riktige svar. Det er utrolig hva folk i publikum vil gjøre for en gratis Kit-Kat bar. Du kan også dele ut små lollies og sjokolade å starte.
  • Sette spørsmål du ønsker at publikum skal svare i en bolle og ha dem velge spørsmål tilfeldig. Du kan stille spørsmål i henhold seter, eller skjule dem og spør publikum til å finne dem.
  • Hvis du trenger å distribuere lesestoff, prøver å gjemme dem i et annet rom og gjør publikum finne dem. Du kan også velge to personer til å dele dem ut til gruppen for deg - i bytte for komplimenter. (Hint: Dette er en god rolle for de "distrahert" medlemmer av publikum).
  • Hvem sier at presentasjonen må være inne på kontoret? Gjøre alle gå utenfor og sitte i solen for presentasjonen. Flytt publikum til et annet rom hvert 5. minutt. Slå av lyset og presentere med levende lys. Hvis kontoret alltid holder presentasjoner i styrerommet, hold presentasjonen i lunsj-rommet. Ta alle stolene ut av rommet og gjøre alle sitte på gulvet. Bære en maske. Bruk en superhelt antrekk. The sky is the limit.
 4. 4
  Jo mer du prøver og gjøre presentasjonen involvere og overraskende, jo mer moro blir det. Lykke til!.