Wkono

Hvordan bli en god programleder

Tenk på den siste minneverdig presentasjon du har vært på, er det lett å huske? Dessverre mange presentasjoner er forglemmelig, og det er et problem fordi det betyr at presentasjoner er ikke serverer sine formål å formidle et budskap eller informasjon til publikum. Følgende trinn vil hjelpe deg å bli en bedre programleder og gjøre mer effektive presentasjoner.

Trinn

Hvordan bli en god programleder. Svar på spørsmål på slutten av presentasjonen.
Hvordan bli en god programleder. Svar på spørsmål på slutten av presentasjonen.
 1. 1
  Forskning emnet. Det er viktig å bruke nok tid på å samle og bekrefte informasjon for å snakke med tillit og kunnskap.
 2. 2
  Organisere. Organiser hovedpunktene i den mest hensiktsmessige for at emnet du presenterer. Unngå å skrive fullstendige setninger eller avsnitt og forberede notat kort for å hjelpe deg utdype den informasjonen som presenteres.
 3. 3
  Praksis. Ikke huske skriftlige tekster. Prøv å forstå temaet etter beste evne, slik at du kan kommunisere godt under presentasjonen og møte fristen. Øve til en venn eller et familiemedlem, og få tilbakemelding på dine presentasjonsteknikk.
 4. 4
  Takle stress. Det er vanlig å bli stresset før en presentasjon, kan du prøve framstille deg selv imponere publikum. Dessuten er det viktig å slappe av før presentasjonen og tenke på noe annet enn hvordan du får mest mulig ut av det.
 5. 5
  Se presentabel. Kle seg godt for presentasjon, er vanligvis en formell antrekk foretrekkes for å vise nivået av profesjonalitet. Utseendet sier mye om en persons personlighet og selvtillit.
 6. 6
  Hold øyekontakt. Gjør skanning rommet teknikken ved å holde et øye kontakt med så mange mennesker som mulig.
 7. 7
  Snakke tydelig. Snakk i en last og tydelig stemme for å få presentasjonen gjennom til publikum selv de sitter lenger unna.
 8. 8
  Engasjere publikum. Noen nyttige måter å gjøre det deler en morsom, men likevel smakfull historie, eller stille et spørsmål for å se hvor mye de vet om emnet du er i ferd med å diskutere.
 9. 9
  Svar på spørsmål på slutten av presentasjonen. Sørg for at du lytter til de spørsmålene nøye, be om avklaringer om nødvendig og gjenta spørsmålet til resten av publikum til å gi deg mer tid til å tenke på svaret. Hvis du ikke vet svaret på et spørsmål være ærlig og si at du vil se på det siden du ikke vet svaret i mellomtiden.
 10. 10
  Lær av dine erfaringer. Spør din arbeidsgiver eller professorer for sine tilbakemeldinger for å kunne identifisere dine styrker og svakheter, og hjelpe deg med å forbedre til neste gang.
 11. 11
  Lytt til presentasjoner. Når du er ferdig å presentere du bør ta deg tid til å lytte til andre presentasjoner å dra nytte av foredragsholdere ferdigheter.

Tips

 • De fleste av presentasjonen tale vil bli glemt, smile og lyd optimistiske folk vil huske det.
 • Vær deg selv!
 • Publikum lytter ikke maskiner, bør du behandle publikum annerledes basert på temaet som diskuteres.
 • Hvis ting går dårlig når du svarer på spørsmålene ikke gjøre det verre. Bare være ærlig og ikke vær redd for å si at jeg ikke vet.
 • Hvis du holder et element i hånden mens presentere (Som en markør) du har en tendens til å bli mindre nervøs.
 • Prøv smilende i mellom segmenter eller passasjer av presentasjonen. Det gir tilbøyelighet som du er interessert i emnet og nyte presentasjoner.

Advarsler

 • Unngå å bruke liten skriftstørrelse å passe mer tekst på lysbildene.
 • Unngå å se på skjermen når du snakker og gi publikum ryggen.
 • Unngå å lese direkte fra lysbilder eller dine notater
 • Unngå å gå for lenge.
 • Unngå å vise kompliserte og uklare grafikk diagrammer eller bilder.

Ting du trenger

 • Bruk PowerPoint som det er blitt den ultimate og mest brukte presentasjon program. Den lar deg vise tekst, filmer, videoer og grafikk i form av en lysbildevisning.