Wkono

Hvordan lære barna å fortelle tid

Undervisning et barn å fortelle tid er et vannmerke i hans eller hennes liv. Imidlertid kan bruke to tallsystemer på en gang (1 til 12 og en gjennom 60) være svært vanskelig å danne seg et begrep i ung alder. Å lære barna å fortelle tid, kan du prøve følgende metoder.

Trinn

Hvordan lære barna å fortelle tid. Sørg for at barnet kan telle til 60 år.
Hvordan lære barna å fortelle tid. Sørg for at barnet kan telle til 60 år.
 1. 1
  Sørg for at barnet kan telle til 60 år. Prøver å lære minutter i en time før barnet kan telle som høyt vil være nedslående for barnet og uproduktive for dere begge.
 2. 2
  Lær de 5 ganger tabeller. Forståelse 5... 10... 15... 20... etc. vil gjøre det mye enklere å konseptualisere minuttviseren på en klokke.

Stor klokke metode

 1. 1
  Få en stor klokke med store hender. En klokke med ingen glass eller plast dekselet og lett manøvrerbare hender vil være den mest imøtekommende å arbeide med.
 2. 2
  Forklar at den korte siden er timeviseren. Holde minuttviseren på 12, flytter timeviseren til ulike posisjoner på klokken. Forklar at hver gang minuttviseren er akkurat over 12, er det __ o'clock. La barnet å flytte timeviseren rundt til (e) han er komfortabel å lese den.
 3. 3
  Forklar at den lange hånden er minuttviseren. Holde timeviseren i ro, beveger minuttviseren rundt og forklare hva hver posisjon betyr for barnet ditt. Start med å dekke de fem-minutters karakterer, når de forstår dem, fremdrift til "off" tall som 12 og 37. La barnet å flytte minuttviseren rundt og øve lese det før (e) han er komfortabel. Ikke bekymre deg om timer for tiden.
 4. 4
  Demonstrere hvordan du lese time og minutt hånd sammen. Starte med enkle ganger (01:30 ex., 04:45, 08:05) før han flyttet videre til mer kompliserte (02:37 ex., 12:59) - spesielt de med overlappende hender (ex. 01:05).
 5. 5
  La barnet quiz deg. Dette vil gi ham / henne selvtillit og en følelse av kontroll samtidig få i en annen form for praksis.
 6. 6
  Quiz barnet. Pass alltid på å gjøre dette etter at han eller hun har forstått konseptene som en oppmuntring teknikk.

Papirmetoden

 1. 1
  Lære barnet hvordan å trekke ansiktet av klokken på papir. For å gjøre det mer moro, klippe ut et sirkulært stykke papir på forhånd (eller bruk en papptallerken) og brett den inn i fire seksjoner; midtpunktet (der de to folder kryss) og de store markører (12, 3, 6, og 9) vil da være klart.
 2. 2
  Skape "pie skiver" på klokken. Trekke en linje fra sentrum av klokke-og ut til hver av de 12 timemarkeringer. La barnet å farge hver pai skive annerledes hvis (e) han ønsker. (Starter med rødt på en og arbeider oppover gjennom regnbuen vil gjøre tallet progresjon mer intuitivt enn bare farges hver seksjon tilfeldig.)
 3. 3
  Bruk en stift for å demonstrere hvordan timeviseren fungerer. Flytt stift til ulike posisjoner på klokken. Bruk pai skiver til din fordel ved å forklare at noe på en skive er __ o'clock. (Eks. den første, rød skive er 1, den andre, oransje sektor er 2, osv.) La barnet å flytte stift rundt til (e) han er komfortabel å lese den.
 4. 4
  Tegn en annen klokke nummerert fra 1 til 12 med skalamerkene for minutt. Ikke skille denne klokken i skiver eller farge hver del annerledes, at metoden gjør mindre mening når du arbeider med minutter.
 5. 5
  Bruk en blyant til å demonstrere hvordan minuttviseren fungerer. Flytt den til ulike stillinger døgnet rundt og forklare hva hver posisjon betyr for barnet ditt. Start med å dekke de fem-minutters karakterer, når de forstår dem, fremdrift til "off" tall som 24 og 51. La barnet å flytte blyanten rundt og øve lese det før (e) han er komfortabel. Ikke bekymre deg om timer for tiden.
 6. 6
  Demonstrer ganger ved hjelp av blyant og fargeblyant sammen. Gjør det klart at den korte hånd (stift) viser alltid time og lang hånd (blyant) viser alltid minuttene. Plasser dem til å vise enkle ganger (01:30 ex., 04:45, 08:05) før han flyttet videre til mer kompliserte (02:37 ex., 04:59). Når barnet er komfortabel med disse, demonstrere ganger med overlappende hender (12:00 ex., 01:05).
 7. 7
  La barnet quiz deg. Har ham eller henne liste viktige tider av dagen (ex. sengetid, frokost, når bussen kommer) og demonstrere dem på papiret klokke. Når du er trygg i hans eller hennes evne, gjør en feil og tillate deg selv å bli korrigert.
 8. 8
  Quiz barnet ditt. Pass alltid på å gjøre dette etter at han eller hun har forstått konseptene som en oppmuntring teknikk.

Tips

 • Veilede dem gjennom prosessen med å bygge et leketøy klokke av sine egne. De kan bruke denne klokken mens de lærer å gjenkjenne den tiden at de våkner opp og spise frokost. Deretter hjelpe dem å lære å gjenkjenne den tiden de går på skolen. Vis dem hvor timer og minutter er, når de kommer hjem fra skolen, og spise middag og se på TV. Gjør dette med dem regelmessig.
 • For å gjøre en sirkulær praksis klokke, spore rundt en middag plate