Wkono

Hvordan å forberede seg til eksamen

Forberede en eksamen kan være stressende og tidkrevende, men det trenger ikke å være! Ved å gjøre et par enkle ting på forhånd, kan du sikre at du er trygg og klar for alt testen kaster på deg.

Trinn

Hvordan å forberede seg til eksamen. Det aller første du må ta opp er når du skal begynne.
Hvordan å forberede seg til eksamen. Det aller første du må ta opp er når du skal begynne.
 1. 1
  Det aller første du må ta opp er når du skal begynne. Du må starte prosessen med minst en hel natts søvn mellom deg og eksamen. Hjernen trenger tid til å ubevisst fordøye alt du har lagt inn i det, så du kan ikke prøve å stappe alt i en time eller to før eksamen. Den beste tiden å starte prosessen er mellom morgen og tidlig ettermiddag av dagen før eksamen, en god 24-36 timer før starten av testen.
 2. 2
  Nå leser gjennom helheten av notatene som vil være på eksamen. Hvis det er to sider eller tjue sider, dette er viktig. Det vil oppdatere deg på saksforholdet og hjelpe deg å huske hva du har lært. Det vil også bidra til å gjøre deg oppmerksom på alle de små biter av informasjon og hvor de befinner seg innenfor dine notater slik at du vet hvor du finner dem når du begynner å organisere informasjon.
 3. 3
  Når du har en følelse av hvor alt passer sammen, skal du ønsker å begynne å tenke på hvordan du kan gruppere all informasjon inn i relevante deler. Du vil også være lurt å tenke på hvordan du vil gruppere dem, det være seg basert på et bestemt tema, kronologi eller ved konseptet.
 4. 4
  Når du har identifisert de store temaene, nå er det på tide at du kan bruke wikipedia eller andre elektroniske kilder for å fylle ut hullene av informasjon som du enten savnet eller som ikke ble forklart tydelig. Du kan nå bruke temaet som du oppdaget å lede din forskning og hjelpe deg å avgjøre hvilken informasjon som er relevant for testen.
 5. 5
  Nå bør du ha all den informasjonen du trenger for å studere skrevet ut og delt etter emne på separate papirlapper. Dette er det punktet hvor du kan begynne å lage en fortelling fra den informasjonen og indeksere den på en måte at det lett kan huske den dagen av eksamen.
 6. 6
  Metoden hvis indeksering informasjon kan betraktes som å lage en informasjons-treet. Skriv de store temaene i eksamen du kom opp med på eget ark. De er de første grenene på treet. Under temaene (som du nettopp bestemt) er sub-temaer, som er de mer raffinerte grupperinger av informasjon innenfor hvert tema. Under sub-temaer skrive temaene.
 7. 7
  Som du begynner å memorere, konsentrere seg om ett stort tema om gangen til du kjenner det godt. Når du har temaet og all informasjonen nedenfor det ganske godt i minnet, kan du gå videre til den neste før du har forpliktet seg til å minne alt du trenger å vite til eksamen.
 8. 8
  For det første store tema, starter på toppen og bare lese gjennom treet. Etter at du har oppdatert deg selv med en generell forståelse av informasjonen, fokusere på å lære "fraser" for hvert tema som vil hjelpe deg å huske hva denne informasjonen var om.
 9. 9
  Etter at du føler deg trygg på at du kjenner hvert tema, legge ned studere og ta en pause fra motivet. Ideen er ikke å forsøke å stappe alt på en gang inn i korttidshukommelsen. Du ønsker å gi hjernen tid til å ubevisst internalisere all informasjon du spadde på det. Av denne grunn er det viktig å starte prosessen minst dagen før eksamen.
 10. 10
  På dagen av eksamen, sette alarmen minst to timer før testen. En og en halv time før eksamen, begynne å kjøre gjennom alle temaene og deltema i hodet ditt. Som alltid, sjekk dine notater hvis du står fast. Dette er når det er på tide å stappe-prøve så hardt du kan for å begå alle de små detaljene til korttidshukommelsen. Det er lurt å prøve å huske alt du har forberedt, men! 15 minutter før eksamen, stopp! I de siste minuttene ikke du bør tenke på eksamen i det hele tatt. Slapp av og ta noen dype åndedrag, hvis du har fulgt trinnene ovenfor alt skal være i orden!

Tips

 • Spise riktig og ha en god hvile hver natt før en eksamen.
 • Sørg for å ta hyppige pauser for å hjelpe hjernen ubevisst behandler informasjon.
 • Fokuser på hva du studerer.
 • Alltid omskrive de viktigste delene av notatene dine, vil det hjelpe deg å huske dem.
 • Ikke prøv å haste gjennom å studere prosessen, bare tilbringe tid på å arbeide gjennom notatene vil hjelpe deg å huske dem.