Wkono

Hvordan svare på hvor kommer babyer kommer fra

Det er ikke uvanlig at små barn til å stille spørsmål om graviditet og fødsel, og synet av en gravid kvinne eller en baby er ofte nok til å vekke den nysgjerrighet. For voksne, spørsmålet "hvor kommer babyer kommer fra?" kan utløse en viss usikkerhet og engstelse, som gjenstand for graviditet omfatter sensitive gjenstand, mye av dette kan virke for voksen for barn forbruk. Heldigvis er det mulig å ta opp spørsmål om fugler og bier i en alderstilpasset måte som vil tilfredsstille et barns henvendelser. Følg disse retningslinjene for hvordan å svare på hvor kommer babyer fra.

Trinn

Hvordan svare på hvor kommer babyer kommer fra. Finn ut hva, akkurat, det vil barnet å vite.
Hvordan svare på hvor kommer babyer kommer fra. Finn ut hva, akkurat, det vil barnet å vite.
 1. 1
  Finn ut hva, akkurat, det vil barnet å vite. Spørsmål om graviditet ikke alltid nødvendig med en detaljert beskrivelse av de mannlige og kvinnelige reproduktive systemer og / eller unnfangelse og fødsel prosesser, spesielt når barnet er svært ung. For å gi svar som er på linje med hva barnet virkelig ønsker å vite, vurdere intensjonen bak spørsmålet før du fortsetter å svare.
  • Svare på et spørsmål med et annet spørsmål. For eksempel kan du svare på spørsmålet, "hvor kommer babyer kommer fra?" ved å spørre, "hvor tror du babyer kommer fra?"
  • Analyser barns innspill for å identifisere hva slags informasjon som barnet er egentlig søker. For eksempel, hvis barnet gir et svar som: "Jeg tror at babyen kom fra himmelen", så barnet kan rett og slett være på jakt etter en validering eller forsikring av disse overbevisningene. På den annen side ", sier min venn at en mann og kvinne lage en baby", et svar som utgjør en mer detaljert diskusjon.
  • Kontroller at du forstår den type svar om graviditet barnet søker. For eksempel si noe sånt som "du spør hvordan en mann og en kvinne lage en baby?" før du går videre til en forklaring.
 2. 2
  Gjør deg kjent med barns utvikling i forhold til seksualitet. På den måten vil du ikke bli skremt av hvor mye (eller hvor lite) barnet er komfortabel med å vite når det kommer til fugler og bier. For eksempel kan det være nyttig å vite at, etter den tid barn er 3 eller 4, og de er kjenne eget kjønnsorganer og klar over at det er forskjeller mellom kjønnsorganene og de av den annen kjønn.
 3. 3
  Gi svar om graviditet som er alderstilpasset. Selv om alle barn modnes på ulike skritt, kan du bruke disse generelle retningslinjene som utgangspunkt for adressering graviditet og fødsel spørsmålene, så gi mer informasjon som er garantert av situasjonen.
  • Småbarn generelt ønsker forenklede svar, i motsetning til detaljerte forklaringer. For eksempel når en 3-åring spør hvordan babyer kommer ut, kan du starte med å si at en lege får dem ut. Det i seg selv kan være all den informasjonen barnet ønsker eller behov på den tiden.
  • Barn i skolealder kan undersøke deg for flere detaljer. Begynn alltid den mest forenklet forklaring før du går videre til mer komplekse beskrivelser. For eksempel kan det være lurt å si at en mann og en kvinne lage en baby ved å bli sammen på en bestemt måte, og deretter vente på ytterligere undersøkelser, før forklarer mekanikken befruktning.
 4. 4
  Måle barnets reaksjoner etter tegn på forståelse og komfort. Den beste måten å finne ut om din forklaring er tilpasset barnets modenhet og eksisterende kunnskap er å se hvordan barnet reagerer. Hvis et barn er fnisende, gjøre ansikter eller vende seg bort, så du kan gi for mye informasjon, men dersom barnet nikker i å forstå og eyeing deg på en måte å be ytterligere forklaring, så vil du kanskje å gå videre med mer detaljerte svar om graviditet.

Tips

 • Gjennomføre samtaler om fugler og bier i en vanlig, matter-of-faktum måte slik at barn føler seg komfortabel stille spørsmål og søker kunnskap.
 • Bruke vitenskapelige navn for genitalia og reproduktive organer, slik som å unngå å sette en unødvendig tabu på kroppsdeler og funksjoner.
 • Anatomisk korrekte baby dukker er en god måte å introdusere små barn til grunnleggende begreper i anatomi, og å fremme en holdning av komfort og åpenhet i å stille spørsmål om biologiske funksjoner.

Advarsler

 • Unngå å gi feilinformasjon, for eksempel, "babyer blir levert av storker", da dette kan skape en atmosfære av mistillit, noe som er skadelig for effektiv og produktiv kommunikasjon.
 • Husk at reproduksjon er en naturlig del av livet, og at hvis du viser en pysete oppførsel når barn kommer til deg for veiledning, kan de søke at veiledning fra mindre godskrevet kilder.