Wkono

Hvordan bruke barnelitteratur og matlaging aktiviteter for å lære tidlige leseferdigheter

Barnelitteratur er full av referanser til mat og til andre ideer som kan inspirere "matlaging" aktiviteter for barn i førskolealder. Ferdigheter utviklet gjennom disse aktivitetene er: pre-matte; pre-lesing, helse, sikkerhet og ernæring; følgende retninger, samarbeid, vitenskap og mange flere.

Trinn

Hvordan bruke barnelitteratur og matlaging aktiviteter for å lære tidlige leseferdigheter. Velg en historie å introdusere matlaging aktivitet.
Hvordan bruke barnelitteratur og matlaging aktiviteter for å lære tidlige leseferdigheter. Velg en historie å introdusere matlaging aktivitet.
 1. 1
  Velg en historie å introdusere matlaging aktivitet.
 2. 2
  Les gjennom historien for å se hva mat referanser du kan finne. Noen ganger vil dette være et ord, for eksempel "kokos" in "Chicka Chicka Boom Boom". Eller kanskje du kan bruke et tema, for eksempel alfabetet.
 3. 3
  Tenk på ulike oppskrifter som inkluderer mat som en ingrediens. I dette eksempelet kan vi tenke på kokos pai, eller frisk kokos biter, eller en fruktsalat med kokos som en ingrediens. Hvis du velger å bruke alfabetet for oppskriften jakt, prøv alfabetet suppe eller informasjonskapsler skåret ut i alfabetet former.
 4. 4
  Bestem hvilke oppskrifter er hensiktsmessig og praktisk for å gjøre med en gruppe av små barn. Husk den kompetansen de allerede har, er hvilke ferdigheter utvikling, og selvfølgelig, sikkerhet, når du bestemmer.
 5. 5
  Det kan være lurt å forberede "oppskrift kort" store kort med bilder av hvert trinn du fullfører i oppskriften. Barna kan lese og følge oppskriften ved å "lese" de bildekort. (Pre-leseferdigheter)
 6. 6
  Forbered matlaging aktivitet på forhånd. Pass på at du har alle nødvendige ingredienser. Måle noen ingredienser på forhånd, og la barna hjelpe måle andre. Ha alt sammen i din matlaging området før du begynner aktiviteten.
 7. 7
  Vask hendene... alles! Det er sunt, og det vil lære sunn praksis.
 8. 8
  La barna "hakke", (med smør kniver) skrelle, røre, hell, og kna. (Små motoriske ferdigheter)
 9. 9
  Ikke la dem håndtere skarpe kniver, varme ingredienser, eller komme nær åpen ild. (Sikkerhet)
 10. 10
  Snakk om hvordan å måle og hvorfor du måler. (Pre-matte)
 11. 11
  Still åpne spørsmål til barna, som for eksempel hva som skjer når vi setter dette i ovnen? Hva tror du skjedde da...? (Dette oppmuntrer problemløsning og kritisk tenkning ferdigheter.)
 12. 12
  Pass hvert barn får en sjanse til å "hjelpe" i aktivitet. (Samarbeid og tar svinger)
 13. 13
  Hvis du har en stor gruppe barn, mer enn tre eller fire, har tenkt å gjøre aktiviteten mer enn én gang, dele barna inn i grupper. Alternativt dele maten. Mange barn kan hver kna litt av deigen, klippe og dekorere noen cookies, eller lage sine egne miniatyr pizzaer.
 14. 14
  La barna hjelpe til med opprydding, også. Dette oppmuntrer uavhengighet og selvforsyning.
 15. 15
  Selv om førskolebarn kan ennå ikke si tid, sette en tidtaker og ber dem om å se tiden med deg, hjelper dem til å begynne å utvikle en følelse av tid. (Pre-matte)
 16. 16
  Påpeke at du må fullføre trinnene i en oppskrift i en bestemt rekkefølge for å få det ønskede sluttproduktet. (Sekvensering, en annen pre-matte ferdighet)
 17. 17
  Når oppskriften er fullført, nyte maten sammen med barna og gratulere dem på skaperverket sitt.
 18. 18
  Du ønsker kanskje lese historien igjen som barna liker maten de kokte.

Tips

 • Snakk om hvor maten kommer fra. Hjelp barna å forstå at matvarer ikke kommer i butikkhyllene og i pakker. Økende salat greener i containere eller plante en liten hage er en god måte å illustrere dette poenget. Ekskursjoner til gårder og bønder markeder er andre måter å hjelpe barna se at maten kommer fra jorden ikke fra en butikk. Husk barn trenger "hands on", konkrete læringsaktiviteter. A "foredrag" på matproduksjon vil ikke oppnå effekten av å hjelpe barna å forstå matproduksjon.
 • Matlaging med barn er også en flott måte å få kresen eaters å prøve nye matvarer.
 • Ha det gøy. Læring fungerer bedre når det er moro for alle aldre.
 • En plast duk eller et annet vaskbar overflate kan bidra til å holde opprydding enkelt.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på eventuelle matallergier barn kan ha og unngå oppskrifter med disse ingrediensene.
 • Hold skarpe og varme gjenstander og redskaper borte fra barna.