Wkono

Hvordan gjennomføre en paneldebatt

En paneldebatt er en offentlig utveksling av ideer med et mål om å informere publikum om et bestemt emne eller problem. I de fleste tilfeller, tre eller flere paneldeltakere dele sin kunnskap og kompetanse etter å bli spurt spørsmål i et format som gjør at noen diskusjon. Paneldebatter brukes til å fordype deg i politikk, vitenskap og samfunn emner, samt mange andre problemer. Bruk disse tipsene for å gjennomføre en paneldebatt for din gruppe, organisasjon eller bedrift.

Trinn

Hvordan gjennomføre en paneldebatt. Identifisere målet og hensikten med paneldebatt.
Hvordan gjennomføre en paneldebatt. Identifisere målet og hensikten med paneldebatt.
 1. 1
  Identifisere målet og hensikten med paneldebatt. Etablere hva du ønsker å oppnå ved å gjennomføre diskusjonen, og hva generelle spørsmål vil bli besvart. Fokuser på en eller to hovedtemaer å lede paneldebatten på en organisert måte.
 2. 2
  Invitere eksperter til å bli paneldeltakere.
  • Velg kunnskapsrike, velutdannede eksperter eller personer involvert i fokus for din paneldebatt. Invitere lokale koordinatorer og samfunnet partnere for å delta i paneldebatter som involverer prosjekter innenfor fellesskapet. En paneldeltaker trenger ikke å ha en imponerende grad eller erfaring for å tilby innsiktsfull diskusjon under presentasjonen.
  • Inviter paneldeltakere minst 3 eller 3 uker før diskusjonen å gi dem tid til å forberede seg.
 3. 3
  Velg og invitere en moderator.
  • Velg en moderator som ikke har en interessekonflikt med innholdet i paneldebatten.
  • Plukk en moderator som vil holde samtalen i bevegelse, overholde og håndheve regler og retningslinjer i paneldebatten, og kan fungere som en emcee for arrangementet.
 4. 4
  Bestemme reglene for paneldebatten.
  • Etablere retningslinjer for åpen diskusjon, hvis det er slik du ønsker paneldebatten å fortsette. Åpen diskusjon panel fora vanligvis begynner med et spørsmål og samtale følger mellom paneldeltakerne basert på deres kommentarer. Retningslinjene inkluderer ofte en frist for hvert diskusjonen element.
  • Lag tidsfrister for begrensede diskusjon metoder. Mange ganger hver paneldeltaker vil gis en viss tid til å svare på hvert spørsmål som blir spurt av moderator. Diskusjon mellom dommerne ikke forekommer i denne typen format.
  • Bestemme hvordan spørsmål fra salen vil bli håndtert. Noen formater tillate spørsmål under paneldebatten. Andre gir tid etter paneldebatten for publikum å stille spørsmål til paneldeltakerne.
  • Fordel reglene i paneldebatten til de inviterte paneldeltakere.
 5. 5
  Skriv spørsmål til paneldeltakerne. Spørsmål bør være åpent og krever mer enn "ja" eller "nei" svar. Lag flere spørsmål enn du tror du trenger i tilfelle paneldebatten fortsetter raskere enn forventet.
 6. 6
  Ordne for paneldebatten som skal tas opp. Opptak diskusjonen i et digitalt format vil tillate det å bli lagt ut på Internett uten å måtte justere sitt format.
 7. 7
  Tilstede og innføre paneldeltakerne ved begynnelsen av panelet diskusjon. Introduser moderator, og han bør informere publikum om hensikten med diskusjonen og gi en kort oppsummering av diskusjonen format og regler. Den moderator bør gi en kort biografisk introduksjon til dommerne før fører inn i paneldebatten.
 8. 8
  Gjennomføre diskusjonen som planlagt, å følge etablerte regler. Den moderator bør stille spørsmål og koordinere diskusjonen som planlagt.
 9. 9
  Konkludere paneldebatten med en oppsummering og avsluttende bemerkninger. Den moderator bør takke publikum og dommere, og gi noen relevant informasjon for oppfølgingsaktiviteter eller hendelser.
 10. 10
  Send takkekort til paneldeltakerne og moderator for deres deltakelse.