Wkono

Hvordan håndjern en person

Enten du er en politimann, kausjonist eller sikkerhet vakt, kan håndjern folk være en daglig hendelse i din bransje. Å vite hvordan du skal bruke håndjern er riktig viktig for å sikre at enten du eller den personen håndjern ikke er skadet eller for å unngå å bli overrasket av en flukt fra håndjernene. For å sikre at håndjern er både sikker og komfortabel, her er hva du skal gjøre.

Trinn

Hvordan håndjern en person. Bære håndjern riktig.
Hvordan håndjern en person. Bære håndjern riktig.
 1. 1
  Bære håndjern riktig. Hvis du er i behov av håndjern i en hast, må du være i stand til å få tilgang til dem med letthet og fortrinnsvis gjennom føler snarere enn å se, som du holder et øye med den personen. Håndjern bør lagres i en lastet posisjon, hvilket betyr at sjakkelen kjeve skal skyves gjennom skrallen i kroppen av mansjetten til det er nesten gjennom. Sjekk at dobbel lås ikke allerede er engasjert - dette bør bare brukes etter cuffing.
 2. 2
  Være godt balansert når du plasserer håndjern på en person. Helst plassere den mistenkte utenfor balansen mens resterende balanserte selv. Ikke len personen mot en overflate, som er ofte sett på TV-show. Dette er en vanlig feil, som det gir den mistenkte noe å bruke som brekkstang for å kaste ham eller henne selv mot deg. Enten krever den mistenkte for å stå rett opp eller holde den mistenkte ubalansert.
  • Prøv å begrense visningen av den personen som blir satt i håndjern, ikke være i stand til å se hva du gjør gjør det vanskeligere å motstå med noen presisjon.
 3. 3
  Hente håndjern. Fjern dem fra deres lagringsplass eller har noen andre gi dem til deg.
 4. 4
  Trekk persons hender bak hans eller hennes rygg. Alternativt kan man legge hendene foran magen. Den posisjonen du velger vil avhenge av personens atferd, posisjonering og synlige tegn på en medisinsk tilstand. Bruk beste skjønn på å bestemme om du vil håndjern personen i front eller bak. Alle som er gravid, lider av en alvorlig medisinsk tilstand, eller er en ungdom må kanskje håndjern på forsiden av kroppen, i stedet for ryggen.
 5. 5
  Har den personen sted håndflaten vendt utover med tommelen opp. Hold personens topp to fingre i den ene hånden (dette gir deg fingeren kontroll) og hold håndjern i den ledige hånden, med Nøkkelhullet mot deg.
 6. 6
  Trykk på "baug" (den delen av håndjernet i som dreier for å sikre og un-sikre en hånd) mellom bunnen av den venstre hånd og håndledd ben på personen. Dette vil dreie baugen og la sikring gjennom de ulike sporene i baugen.
  • Pass på at du ikke klemmer personens hud eller noen produkter som smykker eller klær.
 7. 7
  Skyv bue på høyre side av håndjernene mellom høyre hånd og håndledd bein på personen. Dette vil også dreie baugen og la sikring gjennom de ulike sporene i baugen.
 8. 8
  Håndjern med ryggen med hendene mot hverandre. Nå begge hender bør være håndjern, med håndflatene vendt utover og nøkkelhull vendt ut også. Tommelen skal både møte opp.
 9. 9
  Test tetthet. Sett din finger mellom sjakkel og håndjern persons håndleddet. Hvis du ikke kan gjøre dette, håndjernene er for stramme.
 10. 10
  Bruk dobbel låsemekanisme, hvis håndjern har en, til "double lock" håndjernene fra å bli tuklet med. Bruk alltid dobbel lås hvis håndjern har en, for å unngå håndjern låse får plukket og også for å sikre sikkerheten til den personen i håndjern, så vel som deg selv. For å sjekke at de er ordentlig låst, ta på litt presset til hver sjakkel - en mangel på bevegelse betyr at de er låst.
  • Les bruksanvisningen som følger med håndjern grundig før du bruker dem, slik at du vet hvordan å låse håndjernene riktig. Ulike typer har forskjellige låsing metoder.
 11. 11
  Pass på å sjekke håndjern området regelmessig. Håndjern er et midlertidig besøksforbud måle og bør ikke oppbevares på noen langsiktig. Kontroller regelmessig for å sikre at det ikke er mykt vev eller nerveskade oppstår.

Tips

 • Håndjern før du søker en person. Dette vil sikre at personen ikke er i stand til å få tak i våpen eller gjenstander som kan brukes som våpen mot deg.
 • Den ideelle posisjonen for håndjernene er å plassere motivets hendene bak ryggen, håndflatene vendt utover. De nøkkelhull på begge sjakler skal vende oppover og i så fall utstyrt, vil knappen for dobbel lås være vendt bakover. Det er nesten umulig for faget for å låse opp håndjern i denne posisjonen.
 • Ha alltid en ekstra nøkkel samt den vanlige nøkkelen for håndjern. Bare i tilfelle.

Advarsler

 • Selv håndjernene må sikkert feste på person, ikke avskåret sirkulasjon av personens hånd og håndledd. Dette kan føre til skade på håndjern person.
 • Ikke håndjern en person til deg selv eller til et kjøretøy eller fast gjenstand.
 • Dobbel låsing vil hindre utilsiktet innstramming av håndjern på håndleddet av offiseren eller motivet.
 • Håndjern som har blitt brukt ofte er lettere å flykte fra enn nyere, mindre brukte.

Ting du trenger

 • Håndjern (og medfølgende manualen)
 • Nøkkel for håndjern (for å åpne og doble lås), pluss en reserve for nødhjelp