Wkono

Hvordan få en jobb med FN

Enten du ønsker å hindre miljøødeleggelser, hjelpe fattige områder til å utvikle sine økonomier, bidra til å stoppe borgerkriger, eller fremme progressive årsaker som sosial rettferdighet og kapital omfordeling, kan FN har den ideelle jobben for deg. Hva mer, er det en stor arbeidsgiver, og gir muligheter for avansement og karriere rekke sammenlignbare med de som finnes i store private bedrifter. Tror du at du har det som trengs for å arbeide i dette virkelig global organisasjon? Konkurransen om de fleste posisjoner er hard, men med mye forberedelser og litt flaks, kan du lande drømmejobben med FN

Trinn

Hvordan få en jobb med FN. Bestemme om du ønsker å bli med i FN som en generalist eller spesialist.
Hvordan få en jobb med FN. Bestemme om du ønsker å bli med i FN som en generalist eller spesialist.

Det er to strategier for å få en jobb med FN:

Påføring med internett

 1. 1
  Bestemme om du ønsker å bli med i FN som en generalist eller spesialist. Hvis du blir med som en generalist, ønsker du å delta i administrativt bekk, fredsbevarende styrker eller administrativt arbeid? Hvis du ønsker å delta som en spesialist, vil du bli med som en profesjonell offiser med spesiell kompetanse (for eksempel ledelse, juridiske, miljø, medisinsk, etc.) eller som offiser i en bestemt politikk-making området?
  • Hvis du bruker på en generalist posisjon (G nivå), mener at det vil være svært vanskelig å bevege seg senere til en profesjonell posisjon (P-nivå) eller en direktør stilling (D-nivå). G nivåer er lokale posisjoner for lokalt ansatte, mens P nivåer er internasjonale posisjoner, hvor du har muligheten til å ha en roterende posisjon flytte til forskjellige land. P ansatte kan ha mange fordeler som blir fritatt fra lokale skatter når du kjøper biler eller andre.
 2. 2
  Bla gjennom FNs hjemmeside (oppført nedenfor) for å få en følelse for de områdene U. N. er involvert i. Hvilke områder interesserer deg mest? Er det områder du allerede er kvalifisert for? Er det noen områder du ønsker å jobbe i, men som fortsatt trenger kvalifikasjoner?
  Det er mange steder å starte din jobbsøking for eksempel:
 3. 3
  Kartlegge en plan. Hvis du trenger kvalifikasjoner, få dem, med mål om innreise til FN i tankene. Kanskje den viktigste kvalifikasjonen for alle FN-posisjon er flytende i, eller de arbeidsspråk i organisasjonen. Flytende i flere språk, særlig arabisk,, spansk eller russisk, er nyttig for de fleste posisjoner. Utdanning er også viktig. Noen lavere nivå generalist posisjoner (for det meste geistlige eller sekretærhjelp jobber i Generelt Tjenestekategori) krever bare en high school diplom og, som regel, relevant arbeidserfaring, men de fleste posisjoner i FN krever minst en bachelorgrad. Mange spesialiserte stillinger krever avanserte grader i område av spesialitet.
 4. 4
  Bla tilgjengelige jobber. Se på FN sysselsetting nettside (også oppført nedenfor) for å se ledige stillinger. Disse er kontinuerlig oppdatert, så hvis du ikke umiddelbart se en stilling som passer dine mål og kvalifikasjoner, sjekk innom ofte.
 5. 5
  Registrer for en "min un"-kontoen. Klikk på "Registrer deg som bruker" alternativet øverst i FNs arbeid hjemmeside. Registrering tar omtrent et minutt.
 6. 6
  Lag din "personlige historie profile" (PHP). Når du registrerer deg vil du bli bedt om å opprette din PHP. Denne profilen vil være konfidensiell online CV, og inneholder generell informasjon om deg, din utdanning og din arbeidssituasjon historie. Du trenger bare å fullføre denne gang, men du kan redigere det til ulike stillinger hvis du ønsker det. Du kan fullføre PHP med en gang, eller komme tilbake senere. Det vil ta mellom 30 minutter til en time å fullføre, og du kan spare en delvis utfylt profil når som helst og gå tilbake til å fullføre det.
 7. 7
  Sørg for at din PHP er grundig, detaljert og nøyaktig, og bildet perfekt. Når du søker på en stilling, er PHP den første (og, i utgangspunktet, bare) ting rekruttereren vil se. Hvis du ikke gjør en god jobb med å representere dine kvalifikasjoner, eller hvis profilen din er skjemmet av eller grammatikk feil, vil søknaden bli forbigått i en New York minutt. Du kan fortsette å oppdatere PHP når som helst, men sørg for at den er i perfekt stand når du faktisk søke om et børsnotert stilling.
 8. 8
  Velg din stilling (se eksterne lenker nedenfor). Vær sikker på at du oppfyller alle sine krav, hvis ikke, enten har svært gode grunner for hvorfor rekruttereren kan overse hva som mangler eller ikke gjelder. FN nettstedet gjør det klart at du kan søke om så mange ledige stillinger som du vil, men din troverdighet vil bli såret hvis du søker på stillinger som du ikke er kvalifisert.
 9. 9
  Søk om den valgte stillingen ved å følge instruksjonene på skjermen. Du vil bli bedt om å sende inn siste versjon av PHP, sammen med annen informasjon som kreves av den aktuelle stillingen. Oppdatere PHP om nødvendig før du sender inn din søknad.
 10. 10
  Gi en e-postadresse slik at de kan bekrefte din søknad. Hvis du ikke får en slik bekreftelse innen 24 timer, kan du kontakte dem igjen for å kontrollere.
 11. 11
  Vent. Bare kandidater valgt til intervju vil bli kontaktet, og dette kan ta litt tid. Vær tålmodig. Du kan sjekke status på søknaden din i "Application History" av "My FN"-konto. Mange stillinger krever at du bestå en eksamen for å bli vurdert. Følg instruksjonene for den aktuelle stillingen som du søker.

Påføring med konkurransedyktig undersøkelse

 1. 1
  Besøk U. N. 's National Competitive Recruitment Eksamen programmets hjemmeside, link under. Den NCRE programmet brukes til å velge junior profesjonelle offiserer for spesialiserte stillinger. Bare borgere av deltakerlandene-disse er oppført på nettsiden-er kvalifisert, og du må være under 32 år for å søke. Du må også ha et minimum av en bachelorgrad eller (utenfor USA) treårige første-nivå grad relevant til en av de tilgjengelige yrkesgrupper som er oppført på nettstedet.
 2. 2
  Søk om undersøkelsen før den årlige fristen. P-11 søknadsskjema på nettsiden er den eneste akseptable metoden for søknaden. Ikke send ytterligere dokumentasjon.
 3. 3
  Studere til eksamen. Søknadene blir screenet, og kvalifiserte søkere er invitert til å gå opp til eksamen og å intervjue. Hvis du er invitert, vil du få tilsendt en liste over anbefalt litteratur, og stikkprøver er tilgjengelig på nettstedet. Du må vise kompetanse i det fagområdet som du søker, men du trenger også å vise en god kunnskap om aktuelle hendelser og verdens politikk.
 4. 4
  Opp til eksamen. Undersøkelsen foregår på en spesifisert dato på FNs kontorer over hele verden. Den består av en generell papir, som tester din evne til å syntetisere informasjon og skriv tydelig, og en spesialisert papir som tester okkupasjon-spesifikk kunnskap.
 5. 5
  Vente på resultatene og delta på et intervju hvis invitert. Testene tar litt tid å markere, men konkurrerende søkere vil bli innkalt til intervju, vanligvis finner sted flere måneder etter eksamen. De mest kvalifiserte søkere blir da anbefalt for sysselsettingen innen FN og er plassert på en reserveliste for nåværende og fremtidige åpninger.

Tips

 • Påfør tidlig. FN rekrutterere tendens til å rynke på last minute applikasjoner. Du kan også være trygg på at det vil være mange programmer som kommer inn i siste øyeblikk, så din er sannsynlig å få en mindre grundig gjennomgang om det er en av dem. Sene søknader vil ikke bli vurdert i det hele tatt.
 • For all del prøve å finne ut mer informasjon via e-post eller. Ting å stille omfatter om stillingen er en som en eksisterende lavere nivå FN ansatt opptrer i den posisjonen prøver å få permanent. Dette vil gi deg en indikasjon på hva du er opp mot. Like, ikke bli overrasket om søker informasjon viser seg vanskelig.
 • Kjønn er en fordel: Artikkel 8 i FN-pakten indikerer, "The United Nations skal ikke legge noen begrensninger på berettigelse av menn og kvinner til å delta i noen kapasitet og under like vilkår i sin oppdragsgiver og underliggende organer." Det finnes imidlertid en regel i FN rekrutteringspolitikk (ST/AI/2006/3, punkt 9.3) som gir en kvalifisert fordel for kvinner. Hvis du er en kvinne som har blitt plassert på en liste (reserve liste over de som fikk ikke valgt, men ble godkjent av sentral gjennomgang kroppen), vil du forbli der i tre år og dermed fortsetter valgbarhet for tilsetting i denne perioden. Tvert imot, er menn fjernet fra vaktliste etter to år.
 • Dessverre er realiteten at folk som får jobb i FN ofte kjenner folk i organisasjonen. Hvem kjenner du? Finn ut hvordan du kan bli kjent med noen mennesker som kan være i stand til å hjelpe. På tross av lip service til prinsippet, er fortjeneste valget ikke alltid nøkkelen til sysselsetting i FN. I tillegg være klar over landets kvoter og av landets skjevheter. Disse kan operere for eller mot dine sjanser for oppføring.
 • Være veldig, veldig forsiktig i å sette sammen din søknad. Sjekk for stavefeil, hull i informasjon, slurvet grammatikk, osv. Husk at hver lille slip-up er en unnskyldning for å eliminere din søknad, og rekrutterere vil trolig bli oversvømt med applikasjoner. Få en til å lese over PHP for å komme med forslag og bidra til fange eventuelle feil du kan ha oversett. Dette er en tøff prosess, tøffere enn mange jobber du kanskje tenke på å søke om, nettopp fordi hele verden ønsker denne jobben!

Advarsler

 • Ikke send ekstra informasjon om deg selv med mindre du blir bedt om det. Gjør du det vil irritere rekrutterere, som vil se på det som å prøve å gå utenfor den byråkratiske prosessen og de kan bruke det som en unnskyldning for å omgå deg. Hvis du får et intervju, vil det være din sjanse til å skinne.
 • Vær forberedt på en streng intervju prosess hvis du er heldig nok til å få så langt. Det kan innebære flere runder hvis du blir valgt til å gå videre i prosessen.
 • FN godtar ikke generelle søknader eller fortsetter. Med mindre annet er angitt, må du bruke den elektroniske søknaden system for å søke etter ledige stillinger.
 • Vær klar til å vente svært lenge etter at stillingen stenger for noen kontakt. Åtte (8) måneder er ikke uvanlig.
 • Selv prestisjetunge i enkelte kretser, kan andre mennesker ser på FN tjeneste ufordelaktig på grunn oppfattes ineffectualness og korrupsjon i FN selv og fordi FN er en unelected kroppen som extorts innflytelse på suverene nasjoner.
 • Ikke påfør willy-Bulle for stillinger der du ikke er kvalifisert som intervjuerne har lang minner og kan dra nytte av noen unnskyldning for å luke ut folk fra et stort arbeid bassenget. Tidligere søknader vil forbli på din arbeidssituasjon fil, så vær klok.
 • Ikke legg alle eggene i en kurv: Kart ut andre jobbmuligheter som du vil søke i ferd med å prøve å gå inn i FN og gå for dem også. Hvis du ikke får i etter å ha prøvd i noen år, gi den en pause.
 • Vær oppmerksom på at det å jobbe for FN ikke nødvendigvis være utfordrende, glamorøse, "redde verden" jobb du leter etter. Gjør din forskning og se på bøker skrevet av folk som har jobbet i FN. Mens lønn og ytelser er stor, er mange ansatte raskt desillusjonert av den kvelende byråkrati, mangel på kreativitet, manglende evne til å utnytte initiativet, og nepotistiske favorisering. Likevel, ting vil ikke bli bedre med mindre idealistiske, sterk-minded og bestemt folk komme inn og endre det til det bedre. Bare være fullt klar over ulempene samt fordeler.