Wkono

Hvordan fortelle en historie

Fortelle en historie kan være veldig morsomt. Når du vet det grunnleggende, kan du tegne dine lyttere i tillegg. For mer avanserte historiefortelling tips når sosialt samvær med venner og kolleger, les denne artikkelen.

Trinn

Hvordan fortelle en historie. Har en interessant historie å fortelle.
Hvordan fortelle en historie. Har en interessant historie å fortelle.
 1. 1
  Har en interessant historie å fortelle. Nøkkelen for historiefortelling er å gi lytterne en god historie. Hvis du ikke har en historie som er verdt å lytte til, vil ingen lytte. Fokus på publikum. Du er definitivt ikke kommer til å fortelle en skrekkhistorie til små barn! Akkurat som du ikke bør fortelle en altfor barnslig historie til eldre. Finn en god historie for lytterne.
 2. 2
  Pugg den grunnleggende historien. Hvis historien har dialog, trenger du ikke å huske nøyaktig dialog, bare det grunnleggende.
 3. 3
  Bruk håndbevegelser for å understreke historien. Gjør du det vil ta en lytterens oppmerksomhet pluss lage fortellinger spennende. Håndbevegelser bør innarbeides når historien krever det. For eksempel, hvis en linje sier "Treet var høyere enn himmelen", kan du peke oppover.
 4. 4
  Bruk ansiktsuttrykk. Hvis en karakter i historien er trist, for eksempel rynke. Hvis et tegn er fornøyd, ville et smil fungere. Ta hensyn til stemningen i historien, så vel. La stemningen strømme inn uttrykkene.
 5. 5
  La din stemme bli uttrykksfulle. Gi tegnene ulike stemmer. For eksempel. i fortellingen om Gullhår, kunne de tre bjørnene har en høy, lav og middels stemme. Hvis stemningen i historien er skremmende, lave toner er perfekt. Bygg din stemme på de spennende delene, deretter slippe den plutselig rett før den mest spennende delen. I et enkelt eventyr, fokus på publikum. Hvis målgruppen er små barn, bruker snille stemmer. Eldre barn kan nyte en mer morsomt å fortelle.
 6. 6
  Legge til detaljer. En jente med brunt hår og blå øyne kan beskrives i historien som en ung jente med gyllen brunt hår og øyne som blå som en elv. Overdriver små ting i en historie kan gi en wow-effekt.
 7. 7
  Øv på forhånd. Før du forteller din historie, gi det et forsøk. Det kan være lurt å filme deg selv eller gjøre det foran et speil slik at du kan se feilene i å fortelle din. Etter at du se videoen av fortelle din, slå av lyden slik at du kan bare ta hensyn til de visuelle aspekter. Visste du bruke håndbevegelser? Sjekk dine uttrykk også. Nå lukke øynene og bare lytte til historien. Hvordan er din artikulasjon? Brukte du "disponerer" eller "ums?" Juster fortelle basert på hva du legger merke til.

Tips

 • Inkludere publikum. Spør retorisk spørsmål er en perfekt måte å gjøre det. Eksempel: "Gullhår var veldig sliten etter å ha gått gjennom skogen hele dagen Du ønsker et sted å hvile hvis du hadde vært på tur i skogen, rett Så gjorde Gullhår.?". Be om å se om de finner ut historien.

Ting du trenger

 • En historie å fortelle
 • Et publikum
 • Props (valgfritt)