Wkono

Hvordan bli en vin sommelier

Hvis du noen gang forestilt deg selv iført en sølv Tastevin cup på et kjede rundt halsen og tilbyr diners råd om å velge de beste vinene å følge sine måltider, rollen vin vinkelner kan være noe for deg. Oppgaven handler om mye mer enn uncorking og helle, men, vinkelnere ofte bidra til å utvikle en restaurantens vinkart, og er ansvarlig for å bestille og forsvarlig oppbevaring av vin. Det er ingen obligatorisk kurs for utdanning til å bli en vin sommelier, men det finnes en rekke sertifisering nivåer tilgjengelig. Denne artikkelen gir råd til å starte din karriere som en vin sommelier.

Trinn

Hvordan bli en vin sommelier. Få erfaring ved å jobbe i vin eller fin restaurant bransjen.
Hvordan bli en vin sommelier. Få erfaring ved å jobbe i vin eller fin restaurant bransjen.
 1. 1
  Få erfaring ved å jobbe i vin eller fin restaurant bransjen.
  • Uansett hvor mye formell opplæring eller utdannelse du får, er det viktig for en sommelier å ha hands-on erfaring med vin. Du kan være i stand til å begynne akkurat der du er. Entry level jobber for aspirerende vinkelnere inkluderer servitørene, vin forhandler, vingård smaker rom ansatt eller vin import kontorist.
  • Bruk din erfaring til å utvikle din forståelse av kundenes ganer, ledende vin produsenter og de praktiske aspekter av vin handel. En sommelier må ha reell kunnskap om både front-of-house (hjelpe diners velge og smake vin) og back-of-huset (bygge en vinliste, som arbeider med forhandlere og vinprodusenter) aspekter av jobben.
 2. 2
  Kombiner praktisk erfaring med formell og uformell vin utdanning.
  • Mens du jobber deg oppover, dra nytte av muligheter til å lære alt du kan om vin. Les industrien publikasjoner, årlige vin guider, blogger og connoisseur magasiner. Delta på vinsmaking. Bli med vin bransjeforeninger. Forbedre din egen gane ved prøvetaking ulike kombinasjoner av vin og mat.
  • Universiteter og samfunnet høgskoler, spesielt i store byområder eller vindyrking regioner, ofte tilby forlengelse kurs i vin takknemlighet. Disse kan legge til dine sommelier ferdigheter uten betydelige investering av tid og penger som sertifisering og avanserte vin utdanningsprogram krever.
 3. 3
  Oppnå sertifisering.
  • Ingen sertifisering er lovpålagt for vinkelnere, og du kan være i stand til å få en jobb i en mid-range restaurant eller privat klubb på grunnlag av erfaring, selvstudium og en god gane alene. Men å bli en sertifisert sommelier vil øke sjansene for å bli ansatt av en høyere kvalitet restaurant, og dermed øke din inntjeningsevne og respekt i vinen verden.
  • Vinkelner sertifisering programmer er tilgjengelig i mange steder og ta en rekke former. Mest ta flere måneder, koster tusenvis av dollar og kombinere studier, skriving og eksamener som blir strengere ved høyere grader av sertifisering.
  • The Society of Wine Lærere, The Culinary Institute of Europe, Sommelier Society of Europe, og Boston University Elizabeth Bishop Wine Resource Center er blant mange institusjoner som gir sommelier sertifisering programmer.
 4. 4
  Videre til de høyeste nivåene av vin.
  • Den høyeste grad av vin utdanning er levert av to organisasjoner som award avanserte titler etter flere år med grundig, kostbare studien. Disse programmene utdannet svært få studenter hvert år, men vinkelnere som har oppnådd disse ettertraktede rangeringer kan generelt være trygg på å sikre det høyeste nivå av sysselsetting og respekt i vin samfunnet.
  • The Court of Master vinkelnere tildeler en Master Sommelier (MS) grad, som er internasjonalt anerkjent som den autoritative credential for kjøp og serverer vin. Passering av alle fire stadier, som hver kulminerer i eksamener, er nødvendig for å tjene Master Sommelier ranking. Bare litt over 100 mennesker over hele verden har oppnådd denne stående.
  • The Institute of Masters of Wine tilbyr seminarer i USA, Europa og Australia. The self-paced programmet tar tre år eller mer, en bolig alternativet forkorter prosessen til to år. Det er om lag 250 mennesker verden rundt som har fått tittelen Master of Wine (MOW).

Tips

 • Snakk med vinkelnere i fine restauranter du besøker. Spør hvor de fikk sin opplæring, og hva de vil anbefale som en karriere kurset.

Advarsler

 • Gebyrer for Vinkelner sertifisering programmer er høye. Elite titler som Master of Wine eller Master Sommelier er enda dyrere, og de eksamener er svært strenge. Med mindre du er seriøs om å flytte til toppen av feltet ditt, og tror du har muligheten, tid og økonomi til å ta på seg disse programmene, vil du sannsynligvis gjøre like godt forbereder seg på å bli en vin Vinkelner med en kombinasjon av on-the -job erfaring, forlengelse kurs og selvstudium.