Wkono

Hvordan være en god servitør

Enten du akkurat har begynt på venterommet bransje eller du trenger å friske opp dine venter ferdigheter for en retur til industrien, er disse tipsene som tar sikte på å hjelpe deg å nå dine mål!

Trinn

Hvordan være en god servitør. Kjenn din meny, vet menyen din, vet din meny.
Hvordan være en god servitør. Kjenn din meny, vet menyen din, vet din meny.
 1. 1
  Kjenn din meny, vet menyen din, vet din meny. Når du intervju, være proaktiv og be om en meny for å ta med deg. Kjeden restauranter har gode opplæringsprogrammer som veileder deg gjennom menyen og kjøkken, barer og mindre steder forventer du å lære på egen hånd. Du vil spare mye tid ved å vite alt!
 2. 2
  Oppsalg, oppsalg oppsalg. Ledelsen vil elske deg for dette og dine tips vil øke med salget. Kjenn dine premium vodka og alltid tilby dem for noe som vodka går inn alltid tilby en forrett, og dette er vanligvis nødvendig å selge på kjeden restauranter, men tilbyr likevel. Hvis noen får en biff eller en suppe tilby en salat å gå med den. Hvis det er et par på en dato, kan jenta vanligvis bli snakket til dessert. Aldri være pushy... tilby som sin mest naturlige ting i verden.
 3. 3
  Frivillig for ekstravakter. Spesielt i begynnelsen, vil du ledelse og kolleger å vite at du er pålitelig.
 4. 4
  Dine gjengangere vil spare deg på trege netter. Vær vennlig til folk du vanligvis ikke ville snakke med. Når noen sitter i seksjon ditt mer enn en gang, ta deg tid til å bli kjent med dem. Husker navnene deres og favoritt drikke, hvor de arbeider Gjør etc. føler dem som de kommer til en restaurant for å besøke en venn: deg!
 5. 5
  Gjør en ting om gangen. Ikke stole på etterbehandling skrive rekkefølgen ned når du går til telleren rekkefølge. Gjør det nå! Sjansene er, vil noen stoppe deg på vei over og be om mer kaffe, og du vil glemme den første bestillingen. Deretter vil du bli møtt med forlegenhet for å måtte gå tilbake til bordet for å gjenerobre den rekkefølgen! Det tar massevis av praksis å gjøre flere bestillinger.
 6. 6
  Respekter kundens personlige plass. Aldri sitte ned ved bordet for å ta en ordre, ikke rist hendene (med mindre du har til), og ikke gi klemmer. Omfanget av din vennlighet vil være avhengig av hvilken type sted hvor du jobber - noen ting som kanskje ikke er hensiktsmessig i en diner eller en restaurant kan være greit i et tema bar eller pub.
 7. 7
  Alltid være klart om bestillingen din. Når du tar rekkefølgen, ta tid å avklare at du har skrevet det ned eller hørt anmodningen riktig. Hvis det er et utvalg av valg, spør. Ikke bare presentere kafeen med hvit toast fordi kunden ikke be om rug, med mindre menyen sier at et visst element vil bli gitt hvis ikke annet ønskes. Vær også klar over at å ta ned bestillinger av minnet ofte bekymrer kunder fordi de tror du vil glemme noe. Med mindre din arbeidsgiver krever bestillinger av minne, skriv det ned!
 8. 8
  Ikke spørsmålet kundene dine. Husk det er mange grunner til menyen endringsønsker, for eksempel religiøse, vegetarianer / veganer og kulturelle kosttilskudd restriksjoner. Hvis det ikke er en urimelig forespørselen som kan ganske enkelt innkvartert, ikke spør hvorfor!
 9. 9
  Fjern platene, briller og andre brukte elementer fra bordet som de er ferdige. Å måtte manøvrere rundt brukte retter bidrar ikke til en hyggelig matopplevelse. Vær forsiktig med å hugge plater mens kunder er fremdeles spise selv - alltid spørre om de er ferdig om noen matrester på tallerkenen.
 10. 10
  I fine dining, bør du ikke fjerne platene til alle ved bordet er ferdig med å spise da det fører til de uferdige kundene til å føle rushed. Noen ganger kan en kunde vil skubbe plate til enden av bordet eller gi den til deg når du kom tilbake, og i dette tilfellet vil det være OK å fjerne!
 11. 11
  Ikke bare anta når kafeen er ferdig og ønsker sjekken. Spør hvis det er noe mer du kan få for dem, og som vil åpne muligheten for dem å be om dessert, en take-out element / bag, eller sjekk. Hvis de oppgir at de trenger noe annet, så spør om de er klare for sjekk. Aldri vente på kafeen for å spørre om det, hvis de har til å spørre deg, er det vanligvis betyr at de er i en hast, eller du har ventet en overdreven mengde tid siden du sist sjekket på bordet.
 12. 12
  Vær høflig i møte med irritabel, vanskelige og uvennlige kunder. Når du har vanskelig, høy vedlikehold, grinete, eller rett og slett bety kunder, (og du vil få dem), la det gamle ordtaket være ditt motto "Kill 'em med godhet". Alltid holde hodet kaldt og aldri argumentere med en kunde. Hvis en kunde begynner å få jobbet opp i en tizzy uansett grunn, send en leder til bordet fordi det er jobben deres og hva de er der for.
 13. 13
  Ikke la en dårlig tips ødelegge skift. Det er folk der ute som enten ikke vet eller nekter å akseptere at en standard tips for god service er 20% for stor til eksepsjonell service. Og noen ganger, det er folk som egentlig ikke har råd mye mer enn måltidet. Klag aldri til en tabell om en dårlig tips når du har gitt god service. Ikke bare kan du få deg sparket, men det setter du opp som den klagende typen og skaper dårlige relasjoner med andre ansatte i beredskap. Bare la det gå og være fornøyd i visshet om at et virkelig godt tips kan balansere ut de dårlige.
 14. 14
  Sjekk tilbake ofte med tabellene. Det er en god idé å sørge for at de ikke sitte rundt trenger noe, for eksempel mer ketchup eller servietter, eller en annen gaffel fordi en gaffel har falt på gulvet, eller påfylling på sine drinker osv. Vær på vakt mot disse små tingene og gjøre dining opplevelsen mer behagelig ved å levere statister omgående. Det holder kundene fornøyde og hindrer dem fra å spørre deg om for mange flere turer.

Tips

 • Hvis du bære en uniform, holde den i utmerket tilstand - strykes, flekk-fri og ryddig.
 • Vær ærlig om mat / kjøkken praksis når du blir spurt av kunden. Alvorlige konsekvenser kan følge av feilinformasjon. Allergi og intoleranse for matvarer eller praksis kunne føre til døden. En diabetiker gitt et element som inneholder sukker, en person med peanøtter eller skalldyr allergi, eller noen med hjertesykdom blir fortalt bakt potet er belagt med vegetabilsk olje når smult faktisk brukes osv. - alle disse slip-ups kan resultere i omfattende negative resultater.
 • Aldri spørre kunden om de trenger forandring. Alltid få endringen og la den på bordet. Hvis de ønsker å forlate deg et tips de vil la den på bordet.
 • Forlate drama, dårlig humør og personlige problemer på døren.
 • Husk alltid å smile! Uansett hvor irriterende kunder eller kolleger kan være, bare "drepe dem med godhet".
 • Ikke sett skjeen i kaffen før du tar det til kunden-det senker temperaturen på kaffe og enkelte kunder foretrekker kaffen veldig varmt.
 • Ring i din forretter først. Deretter skriver du inn drinker og hovedretter. Dine forretter vil være varme og ut minutter etter at du serverer dem sine drinker.
 • Aldri sitte rundt. Hvis du ikke har noe å gjøre, rydde!
 • Spørre kunden om de har spist middag på restaurant før, på den måten hvis de er nye første gang kunder du kan ønske dem velkommen og tilby din hjelp med menyen.
 • Kle bare litt "bedre" (mer formelt) enn de andre ansatte i beredskap, uansett hva "minimal kleskode" er. Det skiller deg ut og setter standarden for andre å strekke seg etter.
 • Ikke snakk eller sladder om kundene selv når du tror de kan ikke høre deg, fordi de sannsynligvis kan.
 • Avstå fra seg sterke parfymer / parfymer som noen gjester kan ha allergi mot disse luktene.
 • Bruk alltid respektive ord som sir, frue, og savner så mye som mulig. Dens veldig høflig og vanligvis folk elsker å ha en server med plettfri oppførsel.
 • Ha alltid med ekstra bestikk med deg i forkle.
 • Etter de betaler med kontanter, sier "Jeg vil være tilbake med endringen din." På den måten setter det i tankene deres for å si ha det.
 • Hvis du virkelig ønsker å gå en ekstra mil, merke hvis noen sliter med å lese deres menyen. Tilby å låne dem dine egne lesebriller! (Merk, bare låne dem billige generiske lesebriller, men sier de er din for en høyere sjanse for å få dem tilbake.)

Advarsler

 • Aldri telle dine tips foran kundene!
 • Følge denne guiden kan resultere i at du gjør flere tips enn du vet hva du skal gjøre med. * Aldri skryte eller diskutere dine tips med andre ansatte i beredskap.