Wkono

Hvordan bli kokk

Hvis du elsker å lage mat så mye at du ønsker å gjøre den til din profesjon, bør du vurdere å bli kokk. Banen er ikke lett - det innebærer lange timer, fysisk arbeid og tung konkurranse - men belønningen er muligheten til å designe kreative retter, kjører et kjøkken, eller engang klarer en restaurant. Lær hva utdanning og erfaring du trenger for å starte din karriere som kokk.

Trinn

Hvordan bli kokk. Få en jobb på en restaurant.
Hvordan bli kokk. Få en jobb på en restaurant.

Del én: bestemmer seg for å bli kokk

 1. 1
  Få en jobb på en restaurant. Enten du er fortsatt i videregående skole eller tenker på overgangen til kulinariske kunster fra en karriere allerede i gang, er den første tingen å gjøre få eksponering til forholdene, teknikker, utstyr og kultur som omgir restaurant arbeid.
  • Din første restaurant jobb trenger ikke å være prestisjefylt. Bruk for å være en server hos din lokale kafé, eller arbeide for høgskolens catering service. Erfaring er viktig i restaurantbransjen, så begynner å få det så snart du kan.
 2. 2
  Praktisere matlaging hjemme. Matlaging i en restaurant er svært forskjellig fra matlaging hjemme, men du bør benytte enhver anledning til å bli kjent med så mange matvarer og teknikker som mulig.
  • Bli trygg med en og annen kjøkkenutstyr. Danne meninger om hvilke verktøy som er nyttige og hvilke som er unødvendige gadgets.
  • Lær alt om maten du elsker. Enda viktigere, lære om mat andre folk er villige til å betale penger for å spise. Organisk, frittgående, kosher, Kobe - få en forståelse av disse viktige begreper.
  • Som du øver hjemme, tenke på hva slags mat passer best for deg. Ser du deg selv å jobbe med en bestemt type mat? Liker du å lage desserter mer enn hovedretter? Dine interesser vil avgjøre hvor du søker utdanning og erfaring ned linjen.
  • Praktisere matlaging for andre mennesker. Kokker er under mye press for å gjøre det bra. Hvis folks forventninger ikke er oppfylt, sender de retter ryggen og skrive negative vurderinger. Finn ut tidlig om du vil være i stand til å holde seg under nøye gransking av arbeidet ditt.
 3. 3
  Har en lidenskap for den kulinariske kunster felt. Ikke hvem som helst kan være en kokk. Det krever engasjement til å bli en ekspert på hvordan å lage mat, men også en besettelse med nye smaker og trender og en bevisstgjøring av konkurrentene.
  • Besøke gode restauranter for å få en følelse av hvordan de er kjørt. Hvis du kan, ta hensyn til de rollene de ansatte spiller, og hvordan de fungerer sammen for å gjøre restauranten kjøre glatt.
  • Les restaurant anbefalinger, matlaging magasiner, profiler av hodet kokker og kjøkkensjefer, og annen litteratur relatert til kulinariske kunster. Få en dyp forståelse av feltet du skriver. Anthony Bourdain Kitchen Confidential, The Professional Chef fra Culinary Institute of Europe, og bli kokk ved Dorenburg og Page er alle store ressurser.

Del to: å få en kulinarisk kunstfaglig utdanning

 1. 1
  Meld deg på en kulinarisk kunst program. Kommer til matlaging skolen er ikke en forutsetning for å bli kokk, men det kan gi deg en etappe opp når det kommer til å bli ansatt på gode restauranter.
  • Programmer tilbys ved handel eller yrkesfaglige skoler, høyskoler og kulinariske institutter.
  • De fleste programmene tilbyr en bred utdanning i ernæring, sanitære matlaging teknikker, slakteri, bakverk making og annen grunnleggende matlaging kunnskap.
  • Hvis du planlegger å etterhvert starte din egen restaurant, finne et program som tilbyr kurs i business, ledelse, menneskelige ressurser, og andre områder av kunnskap som vil komme inn i bildet.
 2. 2
  Finn et internship. Noen kulinariske kunster programmer har relasjoner med lokale restauranter og tilbyr internship stillinger til studenter. Hvis du har denne muligheten, ta den. Du vil fortsette å lære nye teknikker og ferdigheter samtidig skaffe erfaring du kan sette på CVen.
  • Hvis programmet ikke tilbyr praksisplasser, forfølge en selv. Snakk med hodet kokk eller kokk på din favoritt restaurant og spør om han eller hun ville være villig til å la deg hjelpe til og stille spørsmål.
 3. 3
  Få sertifisert. Den europeiske Culinary Federation (ACF) tilbyr en generalisert sertifisering samt sertifiseringer i spesialiserte områder, som bakverk making. En sertifisering fra ACF vil hjelpe skille deg fra andre kandidater prøver for den samme jobben.

Del tre: å jobbe deg opp til chef

 1. 1
  Søke på jobber. Nå som du har mange års utdannelse og erfaring under beltet, finne en jobb som en del av de ansatte på kjøkkenet på en restaurant som appellerer til deg.
  • Hvis mulig, bruke noen av tilkoblingene du har gjort gjennom kulinariske program og internship. Hvis du allerede har jobbet med folk før, kan du være i stand til å bevege seg opp mot kokk status raskere.
  • I Europa innebærer intervjuprosessen jobber på restaurant for en dag gratis. Du ser hva deres ansatte kan gjøre, de ser hva du kan gjøre, og hvis det er en god match, du er ansatt.
 2. 2
  Forstår du vil sannsynligvis nødt til å starte på bunnen. Mange kokker begynne å jobbe på et lavere trinn i en restaurant og jobbe seg opp i løpet av ti år eller mer. Konkurransen om å bli kokk er hard, så hvis du ønsker å lykkes, være forberedt på å sette i lange timer og mye arbeid å vise engasjement.
  • Selv folk som har en kulinarisk kunst grad vanligvis starter med "scut arbeid" - peeling poteter, behandling kjøtt, og andre fysisk krevende arbeid som krever å stå i timevis.
  • Folk som gjør godt med scut arbeid blir forfremmet til garde manger, og er ansvarlig for å forberede forretter, supper og kalde retter.
  • Det neste steget er opp til å bli en linje kokk, jobber direkte med forrettene.
  • Talentfulle folk blir forfremmet til sous chef, kjøkkensjef nestkommanderende.
  • Til slutt klarer en sjefskokken hele kjøkkenet, og noen ganger eier restauranten. Dette nivået er oppnådd etter mange års hardt arbeid.
 3. 3
  Bo på toppen av feltet. Som du klatre i stigen, holde deg à jour med de nyeste mattrender. Spise på gode restauranter, bli kjent med andre mennesker i bransjen, og holde dine kulinariske ferdigheter skarpe. Begynne å tenke kreativt og med et øye mot hva som sikrer suksess for en restaurant. Når tiden er inne, vil du bli forfremmet til sjefskokken, eller vil du ha kunnskap og ferdigheter til å grenen av på egen hånd.

Tips

 • Eat Out! Matlaging på en restaurant er ingenting som matlaging hjemme, og det er mye god informasjon og ideer på menyene.
 • Sjekk ut kulinariske programmer på community college i ditt område. Flere og flere skoler tilbyr natt klasser, sertifikat programmer, og full kulinariske grader.
 • Vær hyggelig mot alle på kjøkkenet. Potten skiver og gjester du møter i dag kan åpne den varme nye fusion restaurant i morgen.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du arbeider med kniver, som det er lettere å kutte deg selv når du blir bra med en kniv siden du stoler på deg selv mer.
 • Å arbeide i et kjøkken er hardt arbeid, spesielt hvis du ikke er sjefskokken. Vær forberedt på å bli skreket til mye hvis du bare starter ut i et kjøkken.