Wkono

Hvordan være en kelner

Å arbeide i en restaurant miljø kan være tøff jobb, spesielt når du har en gnagende sjef, klagende kunder, begrenset tid, og uinteressant medarbeidere. Likevel er så mange mennesker som søker om denne jobben, enten de vet hvordan de skal gjøre det eller ikke. Restaurantbransjen er stressende og konkurransedyktig. Selv om du har jobbet i det for en veldig lang tid, er det fortsatt mer du kan lære. Når du starter opp, er du heldig å være trening med noen som tar seg tid til å vise deg tauene. Kanskje du kan være trening med noen som ikke ønsker å lære deg, eller bare ikke vet noe om jobben. Alternativt kan du jobbe i et godt miljø - men det betyr ikke at vi ikke kan bli bedre!

Trinn

Hvordan være en kelner. Alltid kommer minst 10 minutter før planlagt skift.
Hvordan være en kelner. Alltid kommer minst 10 minutter før planlagt skift.
 1. 1
  Alltid kommer minst 10 minutter før planlagt skift.
 2. 2
  Kontroller at du er presentabel før du går på jobb. Alltid være godt preparert og holde klærne rene. Bruk rene sko og sokker. Håret bør være ryddig og vasket, neglene rene, dine uniform / klærne rene og beskjeden. Påfør begrensede mengder av makeup.
 3. 3
  Nærmer deg bord med et smil og en hilsen. Introduser deg selv og si navnet ditt tydelig. "Hei, hyggelig å se deg. Mitt navn er ___. Kan jeg vise deg menyene og kanskje ta en drink?" Hilse kunder med et smil som de kommer inn. Opprettholde balansert øyekontakt, men unngå å stirre for mye. Som du plass til dem på sitt bord, kanskje hisse opp liten samtale som du fortsetter å ta sine drikke bestillinger.
 4. 4
  Ta drikke bestillinger klokken starter på venstre side. Dersom barn er til stede, be om deres drikker først, etterfulgt av damene og deretter gentleman alle følgende venstre mot høyre.
  Dette er nå på tide å diskutere specials.
 5. 5
  Når du har tjent sine drinker, spør om de har noen spørsmål om menyen. Ikke jag dem med mindre de er sent, og selv da gjør det forsiktig. Hvis de er klare til å bestille, ta deres rekkefølge klokken starter på venstre og nærmest deg. Hvis ikke, går du videre til neste bord.
 6. 6
  Ta ut ordrer i sin helhet. Aldri ta en gjest mat uten den andres uten særskilt beskjed om noe annet (dette kan skje dersom en eller flere i partiet planer om å forlate tidlig). Normalt skal det ikke være noen omstendighet som fører en del av en bestilling være klar mye senere enn en annen. Hvis noen ganger du forutse dette skjer og forårsaker et problem, kort forklare situasjonen og spørre hvordan kunden foretrekker å håndtere dette.
 7. 7
  Gjør ikke altfor grevling kundene. Unngå å gå inn eagle-hauk-modus. Kunder hater å bli ogled ved eller stadig avbrutt. Hvordan ville du føle hvis noen var skjærende på deg som du spiste ditt måltid? Hvis en tabell ønsker noe de vil blikk rundt for å lete etter deg. Hvis du bor våken og klokke (ikke stirre) tabellene som du går på gulvet, vil de fleste kundene få øyekontakt som et signal om at de trenger deg. Dette kan gi dem følelsen som du betaler oppmerksomhet uten hovering eller plage dem. Når deres god mat og samtalen er over, vil de begynne å lete rundt på andre diners eller veggene. Dette kan fortelle deg når du skal fjerne platene, tilbyr desserter eller slippe sjekken.
 8. 8
  Fjerne noen av platene fra dagens kurs så snart det er åpenbart kunden ønsker dem til å bli fjernet. Alltid klare plater fra forrige kurs helt, før bringe platene fra neste kurs til en tabell.
  • Før fjerne platene, sørg for å spørre høflig om de er klare. Bruk en måte og tone forenlig med både atmosfæren og kunden. Generelt, "Kan jeg klare?" er bra. I de fleste virksomheter, gir ingen henvisning hvis de fortsatt spiser eller mer sannsynlig, er den som gjør snakkingen fortsatt spiser.
 9. 9
  Du fjerne platene etter alle avsluttet sin kurs, som de ville begynne å spise bare når all maten serveres, og de ​​vil (forhåpentligvis) indikerer at alle er ferdig med sitt måltid ved at gaffel og kniv i sentrum av platen.
 10. 10
  Når hovedretten serveres, alltid spør "kan jeg få deg noe annet?" og gi dem et sekund å tenke på det. Sjekk tilbake igjen i løpet av fem minutter med: «Er du nyter alt?" med konkrete referanser om vertene fatet: "Hvordan er din Steak?" i det minste. Lytt til deres svar og - enda viktigere - les deres kroppsspråk: mange mennesker er sjenert til å si fra om problemer, og de kan skylde på at du kommer på tide å forlate et tips.
 11. 11
  Når hovedretten er fjernet, spørre: "ønsker du å se dessert menyen?". Men fjerne brød og / eller suppe at de skulle ha før du bestiller, selv om de ikke er ferdig.
 12. 12
  Når de er ferdig med sitt måltid, spør dem, "er det noe annet jeg kan gi deg?" Hvis de sier nei, må du snarest gi dem deres regning og ønsker dem en god dag. Ikke anta mannen vil betale. Hvis det blir direkte kjent for deg under besøket som gjest skal betale, kan du la sjekk på slutten av tabellen med ham eller henne. Ellers lar sjekken i midten av bordet. Sjekk vender alltid ned. Hvis det er inne en sjekk konvolutt, legg den flatt på bordet-ikke stå opp.
 13. 13
  Ta sin betaling. Informere gjesten din at du vil forberede betaling for dem, dvs. endring hvis kontanter eller du vil behandle sine kredittkort for dem aldri spørre om de ønsker forandring -. Bare bryte regninger og raskt tilbake med endringen / kvittering.
 14. 14
  Når du kommer tilbake, takke dem og si noe sånt som "det har vært hyggelig å se deg", "håper å se deg igjen snart", eller om de synes å være dvelende etter sitt måltid, bare si "takk", da de kan trenger påfyll og slikt.

Advarsler

 • Når kundene får ekkel eller uhøflig, holde ro, lytte og kommunisere. Hvis det ikke fungerer, ta tak i manageren og la ham / henne håndtere det.
 • Hvis dine venner kommer på besøk, holde samtaler kort og behandle dem som du ville gjort andre klienter. Hvis de ikke spiser eller bestiller noe det ikke er så bra på hvis de ønsker mer enn bare et par minutter.
 • Ikke date dine medarbeidere. Dette kan bringe problemer til arbeidsplassen, spesielt hvis du deler opp, så du har fortsatt å se dem hver dag.
 • ALDRI forurense en kundes mat eller drikke, uansett hvor frekk og urimelig de har vært. Det er uprofesjonelt og kan få alvorlige konsekvenser for deg hvis du blir tatt.
 • Hold det vennlige... hvis folk har et problem med deg, eller du med dem, bare holde litt avstand mellom dere to.
 • Ikke la en tabbe reise deg opp hele natten. Hvis du lar en dårlig ting kommer til deg, vil du slippe opp mer og mer. Bare riste den av, ta en pust i bakken, og gå videre. Snakk med noen du liker eller respekterer og få den av brystet - "Du skulle ha vært her når jeg gjorde jobben" "Jeg skrudd opp Unnskyld" lysere byrden som gjør ærlige svar
 • Hvis du gjør slitasje parfyme eller cologne, må du ALDRI ta på for mye. Lukten kan være overveldende og drive gjester ut av restauranten i stedet for fristende dem til å komme inn.
 • Aldri prøve å skjule en feil fra ledelsen - du vil bare gjøre problemet verre. Erkjenner det umiddelbart og la dem hjelpe deg med å løse situasjonen.
 • Aldri gå til en tabell smelling som røyk. Hvis du får lov en sigarett pause, følger det ved å vaske hendene, skylle munnen og - når det er mulig - dekontaminering dine klær ved spritzing selv med en twist av sitron.
 • Jobber som servitør, spesielt en i en svært travel restaurant, kan bringe på mye stress.

Ting du trenger

 • Penner som fungerer, kladdepapir, et bord Crumber, en lighter (hvis røyking er tillatt i restauranten), og en kelner venn (flaske / vinåpner).
 • Komfortable, gode sko med godt grep (kjøkken kan være glatte).
 • Hvis du har langt hår sørg for å ta med ekstra hår-bånd bare i tilfelle du eller en kollega trenger det.