Wkono

Hvordan være diplomatisk

Å være diplomatisk er også noen ganger referert til som å holde dine meninger for deg selv eller å være et folk-pleaser, men diplomati betyr ikke nødvendigvis ikke voicing dine meninger eller gjøre deg selv hørt. For å være diplomatiske midler for å vurdere en situasjon før du snakker eller handler, og å ta det beste løpet av handlingen uten å være altfor prangende eller fet. Det tar evnen til å tolke ting, litt subtilitet, og vite hvordan og hva jeg skal si å være diplomatisk. Mens diplomati kan være vanskelig i enkelte situasjoner, særlig i de som personlig påvirke deg, eller som involverer noe du føler sterkt for, noen grunnleggende tips og påminnelser kan gjøre det enkelt å være diplomatisk i dagligdagse situasjoner.

Trinn

Hvordan være diplomatisk. Tenk før du handler.
Hvordan være diplomatisk. Tenk før du handler.
 1. 1
  Tenk før du handler. Selv om du er sint eller føler fornærmet, ta et sekund å puste og tenke gjennom ting før du sier eller gjør noe. Hvis du må, faktisk tror, ​​"Pust!" i hodet ditt til å holde deg rolig. Det kan virke vanskelig, men å ta det ekstra sekund til å vurdere situasjonen vil holde deg fra å virke hissig eller arrogant.
  • Det er spesielt viktig hvis du er i en offentlig situasjon, som å ta en frekk selger i en butikk miljø eller prøver å ta opp spørsmålet om en uregjerlig barn som er forstyrre måltidet fra neste bord på en travel restaurant.
 2. 2
  Fokuser på fakta i situasjonen. Ta et øyeblikk å gå tilbake og vurdere situasjonen objektivt og vurdere faktiske opplysninger før du uten å ta med dine følelser.
 3. 3
  Bruk avgjørende språk. Snakk tydelig i et enkelt språk, slik at personen eller personene du adressering ikke vil misforstå poengene dine.
 4. 4
  Være ikke-konfronterende. Det er greit å være påståelig, og selvsikkerhet kan også hjelpe deg å få diplomatiske poeng hørt, men unngå språk som kunne høres som konfronterende eller altfor aggressiv.
  • Prøv bare å si "Nei" i stedet for å si: "Det er ingen måte..." eller "Du må være en spøk".
 5. 5
  Unngå svært emosjonelle situasjoner. Hvis du er involvert i en diskusjon som allerede er følelsesmessig ladet eller argumenterende, til dine forsøk på å være diplomatisk vil gå uhørt. Prøv igjen senere.
  • Foreslå for de involverte partene at alle ta en pause og gå tilbake til samtalen i fem minutter da ro har kommet tilbake.
  • Tilby å megle i en diskusjon når alle har avslappet og avkjølt. Å være en mekler vil tillate deg å være diplomatisk med alle involverte uten noen følelse av at du tar sider.
 6. 6
  Nekter å bli avbrutt.
  • Høflig be om at personen avbryter du tillater deg å fullføre din tanke og fortsette med kontoutskriften.
  • Be dem om å fortsette sine tanker når du er ferdig.
 7. 7
  Velg en diplomatisk holdning.
  • Bruk nøytralt kroppsspråk for å få diplomatiske poenget. Se andre mennesker inn i øynene når du snakker og bruker en rolig tone i stemmen.
  • Slapp av noen deler av kroppen din som kan bli anspent under sta diskusjoner, som dine hender, skuldre og bryn.
  • Unngå å vinke med hendene når du snakker som dette kan bli sett på som aggressive eller distraherende.
  • Ikke tro at du har til å smile eller le hver to sekunder for å være diplomatisk. Å være altfor vennlig, vil du synes spøkefull og dine kolleger vil ta deg mindre seriøst.
 8. 8
  Stå på bakken.
  • Å være diplomatiske midler som står opp for deg selv, så gjør det. Være fast i dine svar og meninger og stå ved dem.

Tips

 • Mange gode bøker gi tips om diplomati. Du kan prøve å lese så mange du kan for å lære dette viktig ferdighet. "How to Win Friends og innflytelse People", skrevet av Dale Carnegie, har en rekke gode råd om dette temaet.
 • Øvelse gjør mester. Du bør øve diplomati uansett hvor du går.
 • Praksis diplomati med din venn.

Advarsler

 • Vær forsiktig med bruk av ordet "nei" Du bør prøve å lytte godt til andres synspunkt og er enige om at du forstår deres synspunkt, men ikke nødvendigvis enige med hva de sa.