Wkono

Hvordan svare på en jobb medarbeidersamtale

Job medarbeidersamtaler kan være stressende, spesielt når du føler at du blir kritisert for dine arbeidsmetoder og måte. Svare på en gjennomtenkt, objektiv og offensiv måte til en jobb ytelse vurdering vil gjøre opplevelsen positiv for deg og for fremtiden for jobben din. Demonstrasjon holdningen at du kan lære fra en medarbeidersamtale vil tillate deg å vokse innenfor ditt valgte arbeidsfelt. Alltid huske på at måten du svare på en medarbeidersamtale sier mye om din karakter og påvirker neste anmeldelse.

Trinn

Hvordan svare på en jobb medarbeidersamtale. Forsøk på å lese din vurdering objektivt.
Hvordan svare på en jobb medarbeidersamtale. Forsøk på å lese din vurdering objektivt.
 1. 1
  Les nøye gjennom. Din leder vil mest sannsynlig hånd du en kopi på din anmeldelse etter at han eller hun har gått over den med deg. Noen ledere vil gi deg en kopi å lese før medarbeidersamtalen. Forestillingen gjennomgang vil inneholde informasjon om områder som du er flink til, så vel som de som trenger forbedring.
 2. 2
  Forsøk på å lese din vurdering objektivt. Det er lett å føle seg personlig støtt av negativ kritikk. Snarere enn å være fornærmet, innse at en medarbeidersamtale er ment å være en konstruktiv øvelse, ikke en som tar sikte på å undergrave deg personlig.
 3. 3
  Husk at alle har områder som kan forbedres. Din holdning til forslag til forbedringer sier mye om hva slags en ansatt du er / kan bli. Lytt nøye, hvis den informasjonen du får er en fullstendig overraskelse til deg, som det ikke skal være, forteller sjefen din at du ønsker litt tid til å fordøye alt som har blitt sagt og be om en tid for å møtes igjen.
 4. 4
  Godta det du allerede vet innerst inne. Det er mer sannsynlig at gjennomgangen ikke vil være en fullstendig overraskelse. Du har sannsynligvis allerede vet de områdene du gjør det bra i og områdene som du trenger å forbedre.
 5. 5
  Svare hvis det er nødvendig. Det bør være en del for deg å svare om dine tanker og følelser om gjennomgangen. Gjør det på en rolig, samlet måte, formidle din verdi som en ansatt i svaret ditt. Forbli rolig, lydhør og åpen for konstruktive forslag. Villig innrømme at du føler mangelfull i de områdene påpekt og virkelig setter pris på muligheten til å fikse disse med støtte av arbeidet ditt team.
 6. 6
  Still spørsmål hvis du trenger mer informasjon. Tenk på deg selv som utforsker stedet for å plukke fra hverandre begrunnelsen. Du søker å finne ut hvordan du kan forbedre oss og be positive spørsmål. Aksepter at du ikke kommer til å endre anmelderen sinn, men du kan vise hvor lett du svare på en utfordring.
 7. 7
  Vurdere å be om opplæring i eventuelle problemområder. Ikke snakke med en høyere opp om gjennomsyn: ta kontakt med Human Resources Department og be dem om veiledning og informasjon om trening. Hvis din bedrift er interessert i grooming deg for mer ansvar tar det som et kompliment. Trening er dyrt og et tegn på at selskapet er investert i din vekst med dem.
 8. 8
  Gå videre med tanke på fremtiden. Ingenting vil endre seg dersom du fortsetter å ryke og velte seg i løpet negative sidene ved en medarbeidersamtale. Når du har akseptert den vurderingen og har søkt opplæring, ikke henge på til negativitet. Hvis du ønsker å diskutere dette, holde det nøytralt og stille spørsmål som: «Hva kan jeg gjøre for å forbedre min vurdering neste gang?".

Tips

 • Vær proaktiv og be positive tilbakemeldinger. Hvis du føler at sjefen din eller anmelder kan bare fokusere på det negative, be om litt tilbakemeldinger på ting du er god på.
 • Når vurderingen er avsluttet og signert, begynne å forberede seg til neste. Bruk den siste anmeldelsen som en guide under det kommende året. La sjefen din vet skriftlig hvilke skritt du tar å overholde hans / hennes anbefalinger. Be ham / henne til å fortelle deg om problemer eller klager når de oppstår, i stedet for å vente til neste gjennomgang.
 • Aldri la en kopi på din anmeldelse hvor dine medarbeidere kan se det. Hold den i vesken eller kofferten, ikke i skrivebordet eller filer.
 • Ikke glem: mens jobben din gjennomgår deg, dette er også en fin tid til å vurdere jobben din! Er det alt du forventet? Er du fornøyd der du jobber? Bruk denne muligheten til din fordel.

Advarsler

 • Ikke diskutere din vurdering med dine medarbeidere. Medarbeidersamtaler er som lønn, holde dem for deg selv.
 • Ikke mist besinnelsen, holde deg rolig. Hvis en gjennomgang synes virkelig ut av linjen gå til HR-avdelingen. Medarbeidersamtalen er ment å være spesifikk, og kommentarer skal være på observerbare atferd, ikke om personlighet eller personlige problemer. (For eksempel: "Jane var sent fire ganger i løpet av januar i år" er fine, men "Jane nylig hatt en baby og flyttet lenger bort fra byen som har fått henne til å komme for sent til å jobbe flere ganger denne siste januar. "er det ikke.