Wkono

Hvordan sende en s.a.s.e. (egen adressert konvolutt stemplet)

Du leser en annonse som har en spennende tilbud, men det står til "send en SASE" (eller "sase") for å delta i en konkurranse i posten, får godbiter eller informasjon, eller sende et dikt til et litterært tidsskrift. Hva snakker de om?

En SASE (eller sase) er en "self-adressert frankert konvolutt." Den brukes når et selskap er villig til å sende deg noe (eller returnere noe til deg), men de forventer du å betale porto begge veier.

Trinn

Hvordan sende en s.a.s.e. (egen adressert konvolutt stemplet). Sett den mindre konvolutten inn i større konvolutt.
Hvordan sende en s.a.s.e. (egen adressert konvolutt stemplet). Sett den mindre konvolutten inn i større konvolutt.
 1. 1
  Finn to konvolutter. Ideelt sett vil man være litt større enn den andre. Hvis det er en typisk virksomhet tilbudet, bruke vanlige konvolutter. Begge konvoluttene må være stort nok for hva du ønsker å sende og motta.
 2. 2
  På mindre konvolutt, skrive din egen adresse som "til" adresse, nederst på midten av konvolutten, og deretter sette en førsteklasses stempel på konvolutten, i øvre høyre hjørne. Teknisk sett er dette mindre konvolutten nå en selv-adressert konvolutt stemplet (sase), som vil komme tilbake til deg til slutt. Ikke steng det! Selskapet vil forsegle det etter de setter inn det du ba om (eller til å returnere hva du sendte).
 3. 3
  Sett den mindre konvolutten inn i større konvolutt. Deretter, på større konvolutt, skriver selskapets adresse. Du kan bruke din egen adresse som "return" adresse i øvre venstre hjørne. Du må sette en førsteklasses stempel i øvre høyre hjørne av denne konvolutten også.
 4. 4
  Det er greit å skrive et notat til selskapet og legge den i større konvolutt sammen med mindre konvolutten. De vil ta ut notatet og mindre konvolutten når de mottar større konvolutt adressert til dem.
 5. 5
  Slikke lokket til større konvolutt (som nå har en mindre unsealed frankert konvolutt, og muligens et notat fra deg til selskapet), og trykk den lukket, og send det gjennom U. S. Post Office.
 6. 6
  Venter ivrig for svaret ditt. Forventer at det skal ta 4-6 uker for noe å komme tilbake til deg. Dette utgjør postkontor transitt tid samt for tid for mottakeren selskapet å behandle forespørselen.

Tips

 • Husk å stemple den lille konvolutten! Dette er den enkleste delen å glemme.
 • Begge konvoluttene må være stor nok til å romme det du og målet selskapet utveksler. Standard "junk-mail" er "business" størrelse, aka # 10, og kan gå for en førsteklasses stempel hvis det ikke er over en unse i vekt eller 1/4 "tykk. Kontorutstyrsbutikker, kopi sentre, og adresselister butikkene har som regel litt mindre # 9 størrelse konvolutten også. Men hvis enten konvolutt er større enn postkontoret åpner for førsteklasses "business" størrelse, vil du bli belastet mer porto.
 • Jo mindre konvolutter, jo mindre vil du betale i porto, så prøv å plukke konvolutter som er akkurat stor nok - ikke bruk gigantiske konvolutter med mindre du sender en gigantisk manuskript eller noe sånt.
 • Hvis du er en engstelig person, oppmerksom på kalenderen din når du sendte forespørselen, så gå frem seks uker og sette et annet merke på kalenderen minner deg om at svaret var grunn, allerede!
 • Ikke frik ut når du får en konvolutt adressert til deg på din egen håndskrift. De første par ganger, kan det overraske deg. "Hva?" du vil si, raskt etterfulgt av "Å, ja, jeg sendte det til dem, ikke sant?"
 • Det er klumpete skriften på større konvolutt med alt det der i det, er det ikke? OK, du kan faktisk ta opp større konvolutten før du legger den minste, så lenge du forstår konseptet.
 • Hvis du bare har to konvolutter av samme størrelse, kan du kaste en av dem (den "mindre" konvolutt) i tredjedeler slik at den passer i "større" konvolutt. Selskapet vil brette den til normal størrelse før de sender den tilbake til deg. Men nå er større konvolutten kan være for tykk til å bli sendt med en førsteklasses stempel. Hvis du har spørsmål, ta det med til postkontoret og be dem om hvor mye porto du trenger.

Advarsler

 • Hvis du har mer enn bare en liten konvolutt og et notat, sørg for at du har nok porto på den store konvolutten for å dekke sin størrelse og vekt. Det kan kreve mer enn en vanlig førsteklasses stempel. Postkontoret vil gi deg råd hvis du tar i begge konvolutter på forhånd, sammen med hva du ønsker å sende.

Ting du trenger

 • 2 business-størrelse konvolutter, helst en litt større enn den andre (for eksempel en # 9 og # 10 størrelse konvolutt)
 • Hvis du bruker standard # 9 og # 10 forretningsbrev konvolutter, to førsteklasses frimerker
 • Ved bruk av større konvolutter, 2 sett med porto, tilstrekkelig å sende den større konvolutt til selskapet, og for selskapet å returnere mindre konvolutt til deg.