Wkono

Hvordan åpne en forseglet konvolutt

Åpne en forseglet konvolutt uten å rive innholdet er ikke alltid enkelt. For å unngå å skade det som er inne i, ved hjelp av en av følgende teknikker skal hjelpe deg å holde innholdet intakt.

Trinn

Hvordan åpne en forseglet konvolutt. Ta tak i konvolutten fast.
Hvordan åpne en forseglet konvolutt. Ta tak i konvolutten fast.

Hjørnet klipp

 1. 1
  Ta tak i konvolutten fast. Hold det opp til et sterkt lys eller vindu slik at du kan se skyggen av dokumentet inne.
 2. 2
  Ved hjelp av din favoritt profesjonelle saks, klipp av en helt lite hjørne, helst i bunnen, samtidig som man sikrer at du ikke avklipt dokumentet.
 3. 3
  Klipp langs bretten på siden av konvolutten, ikke fjerne noen bredde, men effektivt å åpne konvolutten.
 4. 4
  Skyv dokumentet ut. Skyv tilbake og tape kanten lukket, skarpt og med klar tape. Den snipped hjørne kan være umerkelig, avhengig av ditt nivå av dyktighet.

Papiret segl

 1. 1
  Skjær en liten bredde fra kanten av konvolutten. Alternativt skjære langs bretten som beskrevet i hjørnet klipp metoden.
 2. 2
  Lag en liten mengde papier mache lim.
 3. 3
  Etter å sette dokumentet tilbake i: Dypp den åpne kanten av konvolutten inn i papiret maché, og pass på ikke å få dokumentet inne våt.
 4. 4
  Vent til den tørke.
 5. 5
  Valgfritt: Gjenta prosessen (dip, la tørke) for bedre sikkerhet.
 6. 6
  Med fint sandpapir, sand bort de grove biter av lime fra konvolutten. Det skal se ut som en vanlig konvolutt som aldri har blitt åpnet.

Dampen metode

Dette vil bare fungere med en konvolutt som har lim som du må slikke å forsegle.

 1. 1
  Koke vann.
 2. 2
  Tempoet på konvolutten, og klaff / selvklebende siden ned, over dampen i et par sekunder (15-30). Vær veldig forsiktig, så papiret blir fuktig og delikat.
 3. 3
  Sjekk om limet smelter, hvis den har smeltet, så du må være rask til å lirke den åpen forsiktig med fingrene eller en varm kniv, dampet på samme måte (prøver ikke å bruke en kald kniv, som det ville kjøle limet tilbake igjen). Når pried åpne, forsiktig slip innholdet ut.
 4. 4
  Vent på konvolutten for å kjøle / tørre før de settes tilbake i: Hvis konvolutten er papir / eller innholdet blir rynkete etter tørking, bruk et strykejern på lav for å glatte ut igjen, utelate limet og være forsiktig for ikke å brenne noe.
 5. 5
  Når du er tilbake i form og tørr, sett innholdet i og re-slikke (eller, hvis du frykter at noen vil teste spytt DNA fra konvolutten) bruke en liten skvett av lim for å feste igjen. Du kan også prøve å fryse på konvolutten for å feste det igjen.

Tips

 • Øv på tomme konvolutter først.

Advarsler

 • Noen steder er det en forbrytelse å åpne post sendt via postvesenet, som ikke er adressert til deg. Kunnskap om lover er opp til deg, uvitenhet er ofte ikke et forsvar. Selv om det er lovlig der du er, husk at det er en krenkelse av personvernet.

Ting du trenger

 • Konvolutter å øve på
 • Saks
 • Funksjonelt hjem laboratorium
 • Klar tape
 • Container med kokende vann
 • Ytterligere lim
 • Varm kniv
 • Strykejern