Wkono

Hvordan du kan forbedre konsentrasjonen

Konsentrasjon krever stor mengde innsats og tid. Selv om du praktiserer det i en uke eller en måned resultatet ikke vil være produktiv hvis hjernen din ikke gir gode resultater. Hvis du har problemer med konsentrasjon denne artikkelen kan komme til nytte.

Trinn

Hvordan du kan forbedre konsentrasjonen. Velg et sted av ditt valg-velg et sted som du favoriserer mest.
Hvordan du kan forbedre konsentrasjonen. Velg et sted av ditt valg-velg et sted som du favoriserer mest.
 1. 1
  Ta resten. Den største faktoren som påvirker konsentrasjonen er, og dette er godkjent av forskning. Konsentrasjon krever hjernen din til å være rolig. Men tankene dine vil bli spredt hvis du ikke er godt uthvilt. Sørg for at du får riktig mengde til rett tid. Har også regelmessig søvn tid, og dette kan være nøkkelen skritt for å konsentrere seg.
  • Sove for mye er heller ikke ideelt. Forsove forstyrrer din naturlige rytme, og kan gjøre deg lat. Unngå dette ved å ha en vekkerklokke som vekker deg opp i tide.
 2. 2
  Lag en plan. Alltid ha en plan for hva du driver med. Når du setter deg ned å arbeide uten en plan, kan du lett bli fanget i aktiviteter som sjekker e-post, direktemeldinger (chatting) og surfer på nettet. Uten hensikt, er du kaster bort tiden din. Du vil finne deg selv distrahert av en rekke griner tanker i stedet for å vie all din oppmerksomhet til en viktig oppgave. For å unngå dette, må en klar plan som dekker dine behov på forhånd. Ta 10 eller 5 minutters pause i mellom, og bruke denne tiden til å sjekke e-post, og deretter lukke innboksen og gå videre til din viktigste oppgave. Når du lager en plan sørge for å bevilge nok tid for underholdning, studier og søvn.
 3. 3
  Meditere. Praktisering av meditasjon vil definitivt forbedre våre konsentrasjonsevne. Egentlig, når vi prøver å meditere, er det konsentrasjonen som er det første vi trenger for å mestre. En daglig periode med meditasjon gir oss muligheten til å jobbe spesielt på konsentrasjon teknikker.
 4. 4
  Velg et sted av ditt valg-velg et sted som du favoriserer mest. Men tydeligvis noen steder er bedre enn andre. Skolebibliotek, studere salonger og private rom er de beste. Fremfor alt bør det stedet som du velger å ikke være distraherende. Prøv å holde deg unna andre mennesker hvis du ønsker å konsentrere seg om arbeidet.
 5. 5
  Hvis du ønsker å mestre kunsten av konsentrasjon, utvikle en kontrollert og balansert kosthold. Overspising setter en stor belastning for fordøyelsen og kan gjøre at du føler deg ukomfortabel og trøtt. Spise lette og sunne måltider kan hjelpe deg å maksimere din evne til å konsentrere seg. Som Thomas Jefferson sa, vi sjelden angrer på å spise for lite. Det er sannsynlig at du vil finne at du trenger mindre mat for å tilfredsstille deg enn du tror.
 6. 6
  Utøve. Evnen til å konsentrere avhenger mye av vår fysiske velvære. Hvis vi er slitne, usunn og rammet av en rekke mindre plager, vil konsentrasjonen være vanskeligere. Selvfølgelig er konsentrasjonen fremdeles er mulig, men det er bare vanskeligere. Men vi må prøve å gjøre livet enkelt for oss selv, vi trenger å gi høy prioritet til vår fysiske helse:
  • får tilstrekkelig søvn
  • bor fysisk form
  • sunn vekt
  • vanlig
 7. 7
  Ha en endring mens han studerte. Det er vanskelig å konsentrere seg om én ting for en lengre tidsperiode. Noen ganger er den beste løsningen for å gi oss selv hyppig endring. Hvis vi konsentrerer oss om en oppgave for en time, kan vi da flytte inn på noe annet. Denne endringen i aktiviteten gjør at vi kan opprettholde vår konsentrasjonsevne uten å bli lei av en aktivitet.
 8. 8
  Ta pauser og bland opp miljøet. Kontinuerlig arbeid på samme sted kan drive hvem som helst gal. Tar konstant pauser kan løse problemet. Dette vil gjøre deg aktiv og mer interessert i emnet.
 9. 9
  Øvelse gjør mester. Konsentrasjon er en aktivitet som alle andre. Klart mer vi øver, jo bedre vår konsentrasjon vil bli. Vi ville ikke forvente å være en sterk løper uten å gjøre litt trening. Tilsvarende er konsentrasjonen som en muskel, jo mer vi trener jo sterkere blir det.

Tips

 • Skape en innbydende og rolig miljø for å tillate deg å konsentrere seg.
 • Når du finner dine tanker avvik fra hva du bør konsentrere seg om, omdirigere den. Ikke la det vandre av.
 • Hvis du ikke er fast bestemt på å gjøre det du sannsynligvis kaste bort tiden din.
 • Hvis du er for trøtt til å konsentrere seg, er det høyst tvilsomt om du vil være i stand til å fullføre et avsnitt av en bok du leser.
 • Ikke tving deg selv om ditt sinn holder vandrende. Det hjelper ikke i det hele tatt.
 • Når noen gang du mister selvtillit tenke ur tidligere prestasjoner.
 • Begå en gang til hva du bør konsentrere seg om. Ikke tillat deg selv å bli distrahert av problemer eller bekymringer. Sette en pris system for deg selv. Lov deg selv belønning for å opprettholde konsentrasjonen.

Advarsler

 • Ikke arbeid i en overfylt sted som du vil miste fokus.
 • Husk at de største menneskene ikke ville oppnå noe hvis de manglet konsentrasjon.