Wkono

Hvordan man skal håndtere en irriterende leder

Jeg vet dette en avdeling som fortsatte å miste dyktige folk, en etter en. Det var ikke noe mysterium egentlig. Lederen var en komplett idiot. ~ AA


Noen ganger nyutnevnte ledere kommer inn i et selskap, sykehus eller annen organisasjon tenker at de er de utvalgte. Deretter er det ledere som har vært irriterende for så lenge du kan huske. Irriterende ledere har en tendens til å kaste sin myndighet rundt arbeidsplassen uvørent. Fortært av makt, de mister synet av virkeligheten, snu livet til co arbeidere til et levende helvete. Hvis du tillater eller imøtekomme denne type påvirkning på arbeidsplassen, vil livet på jobb blir elendig, før eller senere.

Her er noen forslag til måter å overvinne den overveldende effekten av å ha altfor ambisiøse og irriterende ledere i arbeidet ditt liv.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en irriterende leder. Prøv å finne hvorfor du finner din sjef eller leder til å være irriterende.
Hvordan man skal håndtere en irriterende leder. Prøv å finne hvorfor du finner din sjef eller leder til å være irriterende.
 1. 1
  Prøv å finne hvorfor du finner din sjef eller leder til å være irriterende. Det finnes en rekke grunner mulige, men ikke falle i fellen med å finne sjefen irriterende bare fordi han eller hun ber deg om å gjøre jobben til en forventet standard når du ikke kan bli plaget! De virkelige elementer av en irriterende boss inkludere følelser på din side at arbeidsplassen har blitt uutholdelig, forstyrret, unenjoyable, og kanskje til og med skremmende, på grunn av handlingene til sjefen din, kombinert med det faktum at sjefen din har visse uønskede egenskaper eller reaksjoner når samspill med ansatte. Tegn på en leder som er veldig irriterende kan omfatte:
  • En leder som ikke er støttende for ansatte og arbeider for å undergrave ansatte, eller som selv stjeler æren for arbeid utført godt av andre.
  • En leder som er svikefull og enten løgner om ytelse av arbeidstakere, eller unnlater å prise eller peke ut når arbeidet er gjort godt.
  • En leder som truer overdreven eller upassende utfall for arbeidet ikke ferdig i tide, eller på en bestemt måte.
  • En leder som ikke tar ansvar for feil, men bruker arbeidere som syndebukker og klandrer ansatte når ting går galt.
  • En leder som praktiserer favorisering på arbeidsplassen, sette noen arbeidere over andre uten noen åpenbar grunn.
  • En leder som offentlig ydmyker, condescends, demeans, verbalt angrep, eller navn samtaler ansatte.
  • En leder som ikke har fått den minste interesse i ditt personlige liv, og går så langt som å ikke støtte deg når du har familiemedlemmer kriser eller andre personlige problemer som må ivareta under arbeidet.
  • En leder som fungerer hele tiden, tro sine egne evner langt over andres, og forventer at alle skal festes til oppmerksomhet, eller annet.
 2. 2
  Gjenkjenne handlingene til en irriterende manager. Samt bestemme hvordan prosjektlederen oppfører seg mot ansatte generelt, og vite hvordan dette etterlater deg følelsen, kan det være nyttig å identifisere visse uakseptable handlinger som irriterende sjefer begår på en jevnlig basis. De kan inneholde slike handlinger som:
  • Fornærmende ansatte i en svært personlig måte, ofte offentlig
  • Invadere ditt personlige rom uten å spørre
  • Truende du verbalt eller non-verbalt
  • Sende e flammer
  • du frekt under møter
  • Gir deg stygge blikk
  • Opptrer som om du er usynlig når det passer dem
  • Forskuddstrekk ros selv om du tydelig fortjener litt
  • Andre å gjette hele tiden eller krav perfeksjon
  • Å gjøre sarkastiske vitser eller erter deg som et middel til å levere en ekkel melding
  • Minner deg foran alle hvor du står i hierarkiet
  • Berøre deg når det er klart at du ikke vil dette
  • Å gjøre to-faced angrep - du forstå en ting fra sjefen din, bare for å oppdage senere at sjefen sa noe helt motsatt til noen andre
  • Stjele kunder eller kontoer fra andre arbeidstakere
  • Dårlig munn firmaets kultur
  • Å nekte å hjelpe eller forklare noe når de blir spurt (men vil nekte dette hvis presset av noen andre, og insisterer det var du som ba om hjelp), etc.!
 3. 3
  Hold angrepene på deg skille mellom. Forstå at selv om det kan føles noe annet, er dette problemet i det hele tatt, ikke et personlig angrep mot deg som arbeidstaker eller som en person. Oftest disse forvalterne prøver å bevise et poeng til høyere nivå ledelse ved å bli "sett" til å gjøre det rette, ved å rette sin energi oppover og ikke virkelig omsorg for ansatte. Slik sjef kan komme rundt på kontoret, avdeling, etc., på jakt etter feil å diskvalifisere eller å diskreditere noen andre som de anser en potensiell trussel. Det er viktig at du ikke tar dette personlig, men se det for hva det egentlig er - sjefens mindreverdighetskompleks prøver å masquerade som falsk trygghet ved å bruke ansatte som et verktøy for å dekke opp hans eller hennes egen utilstrekkelighet. Når du prøver å se det på denne måten, gjør du det som er kjent som "reframing", for å redusere skadene situasjonen gjør med deg.
  • Robert Sutton forklarer at kunsten er ikke å forvente at irriterende sjefen til å endre (det er svært lite sannsynlig), men å forvente det verste fra sjefen din mens du venter på at du vil forbli fint når prøvelsen er over. Senk forventningene til sjefen din og fokusere på hva som er bra om jobben din.
 4. 4
  Være en modell ansatt. Gjør deg kjent med arbeidet protokoller og forstå prinsippene bak det du gjør. Med andre ord, være forberedt på å tilby en plausibel forklaring hvis avhørt av din leder. Dette vil også gi en egnet unnskyldning for å holde ham eller henne bort fra rasling deg videre.
  • Være ett hundre prosent over din stillingsbeskrivelse og være i stand til å svare på hvordan det du gjør passer innenfor disse parametrene. Det høres kanskje dumt, men det er nok av ansatte som ikke forstår fullt ut hva deres rolle er, og kan bli et mål for en mobbing leder som resultat. Hvis du strekker deg utover jobben din beskrivelse, være forberedt med virkelig gode grunner til hvorfor du gjorde dette, hvordan det har ikke forstyrret dine vanlige arbeidsoppgaver, og hvordan det fordeler sjefen din.
  • Tjen respekt av i ditt arbeid. Være organisert og styre tiden din effektivt.
  • Ikke opprett noen muligheter for din irriterende manager til å ringe deg ut for å bryte selskapets policy eller regler. Forholde seg strengt til pause og lunsj tider, unngå å forlate før dine timer er opp, og være på vakt noen minutter tidligere heller enn å være et par minutter for sent. Møt dine tidsfrister, eller holde folk godt informert hvor tidsfrister blåser ut. Ikke gi en irriterende boss noen grunn til å finne feil med arbeidet ditt, eller med deg som arbeidstaker.
 5. 5
  Vise din kompetanse uten arroganse. På en subtil måte, overgå en irriterende sjefen med åpenbare kunnskap. Tar sikte på å fremheve din kompetanse og avskrekke en irriterende boss fra prodding deg videre. Hvis din kompetanse er krystallklart og høyt, vil en irriterende leder vanligvis tilbake av, vel vitende om at forfølge en smålig problem med at du kan gjøre dem vises dumme hvis de ikke klarer å holde tritt med dine poeng. Ikke vær arrogant, men vise profesjonell etikette og tillit når du gjør dine poeng.
  • Oppsøk små vinner i stedet for på jakt etter knock-out slag. Mens større problem av din irriterende sjefen ikke kommer til å gå bort, kan en rekke små seire øke, bygge opp et mer solid arbeidsplass posisjonering for deg, og oppfordrer andre til å gjøre det samme som deg, som i siste instans kan undergrave sjefens tilnærming og fravriste tilbake mer kontroll for deg og dine kolleger.
 6. 6
  Opprettholde en profesjonell distanse og begrense kontakten med irriterende manager. Å bli altfor kjent med ledere som viser dårlige lederegenskaper er en perfekt oppskrift på katastrofe som kan til forderve deg ned sporet.
  • Hold en relativt trygg arbeidsavstand ved å unngå personlige samtaler, holde unna, eller oppgi noen informasjon som kan bli brukt mot deg i fremtiden.
  • Unngå møter med irriterende sjefen der det er mulig, eller holde dem kort (se etter et rom uten stoler).
  • En god del av mysteriet er stor for å holde deg under radaren, og gir interessante ettertanke på den delen av din leder.
  • Ikke gi etter for å bli en av sjefens "favoritter". Ikke bare kan dette såkalte begunstiget posisjon endring på bare innfall, men ikke være i denne posisjonen også betyr at når toppledelsen får nyss om hvor dårlig denne manageren gjør, vil du ikke bli asfaltert med å ha vært i samsvar med denne lederens atferd eller favorisering.
 7. 7
  Hold noen uunngåelig konfrontasjon. Hold deg til fakta, hold deg til det du vet, og ikke piske ut og kritisere sjefen.
  • Lær å tenke på føttene. Mange irriterende ledere har dårlige mellommenneskelige ferdigheter, og det er derfor vi finner dem irriterende. Disse typene er bundet til å kaste spørsmål på deg, på det mest upassende øyeblikk, fange deg off-vakt eller når de vet at du vil snuble og stamme. Dette reflekterer en power play, en person som er usikker. Alltid huske dette i bakhodet, da dette vil hjelpe deg å takle effektivt, å vite den egentlige årsaken bak aggressiv atferd.
  • Unnskylde deg høflig når noen konfrontasjon blir uutholdelig. Hvis du mister kontrollen under et møte interaksjon eller du opplever vanskeligheter forklare deg selv og bli forstått, gjøre en unnskyldning og gå bort. Gå på do, har en sigarett, kaste M & Ms rundt i det hakke, etc., men ikke bo i situasjonen og få deg dratt inn ytterligere.
 8. 8
  Lær å slappe av i nærvær av irriterende manager. Å være eller skremt vil bare gjøre deg et lettere mål på jobben og som oftest vil du ende opp med å bli deres mentale boksesekken. Bo rolig er en form for kontroll over situasjonen i seg selv, og en veldig effektiv en forutsatt at du kan opprettholde den.
  • Ikke oppfatter deg selv som en. Ikke svare med samme mynt, i stedet se deg selv som gjenværende rolig, løsrive deg følelsesmessig fra den irriterende manager, og ikke prøve å kontrollere hva som er utenfor din kontroll. Fokuser i stedet på hva du kan kontrollere og på å hjelpe andre som er viktige for å takle også.
  • Innse at bo rolig kan gjøre rasende en person ikke klarer å kontrollere sine egne sinte følelser. Ikke la deres mangel på selvkontroll unnerve deg - bare observere det for hva det er.
  • Finn allierte. Finn dem du kan stole på og dele strategier for mestring.
  • Prøv daglige affirmasjoner eller meditasjon for å hjelpe deg å forbli rolig.
  • Ta dype åndedrag og telle til ti før du svarer på en jibb eller andre irriterende angrep fra sjefen din. Tenk av kokkene på Hells Kitchen som svarer "Ja Chef!" og ikke noe mer! (Du finner ut senere hva de egentlig føler og tenker!)
 9. 9
  Ikke faller byttedyr til arbeidsplassen sladder og krangling om hvem som helst. Noen ganger en irriterende manager vil prøve å presse negative rapporter om deg fra andre. Mens skuffende, hvis folk vet at du sladre om dem, vil de gi en negativ rapport om deg når en sjef går bak ryggen din. Dette resulterer i filtrert informasjon, som blir mer forvrengt som det overfører fra person til person, og dette skaper et galt inntrykk, potensielt skade din profesjonelle rykte i prosessen. Unngå å falle offer for denne type destruktiv atferd ved å ikke undergrave dine kolleger.
 10. 10
  Finn buffersoner. Har rom hvor du (og dine kolleger) kan gå og har tid ut etter å ha vært rundt irriterende manager. Avreagere og støtte hverandre.
  • Bare vær forsiktig at dette er en sikkerhetssone, og at det ikke er en mulighet for din irriterende leder vandre i. I så fall ser lenger unna, for eksempel en kafé, en nærliggende park, etc. For eksempel kan gjemme seg bort i sykepleierens salong bort fra leger eller Teknologikyndige i et felles rom hvor sjefer aldri er kjent for å gå.
  • Balanser råd om ikke sladre med konstruktive diskusjoner om sjefen din "dårlig oppførsel. Det er mulig å snakke om fakta heller enn bagatellisering en person med. Få blandingen nøyaktig og du vil bli støttet av dine kolleger.
 11. 11
  Finn andre passende arbeid dersom arbeidsmiljøet blir uutholdelig. En annen egnet alternativ vil være å søke etter andre stillinger i samme arbeidsplass, hvis det er noen tilgjengelige, slik som en sideveis bevegelse inn i en annen avdeling. Når du gjør flytte imidlertid være forsiktige om sjefen din og dine følelser for denne personen, folk er ikke imponert av en potensiell ny medarbeider mouthing off mot en tidligere sjef.

Tips

 • Under ingen omstendigheter bør du verbalize din ergrelse i ekkel eller usanne måter. Dette vil gjøre vondt verre, hvis sjefen får vite om det.
 • Tro på dine egne evner. Tviler ikke på din egen selvtillit.
 • Møt tidsfrister og bevise dine evner som et verdsatt medlem av arbeidsstokken.
 • Være gjennomsiktig. Andre vil også vite at du har ingen skjulte agendaer.
 • Handle som om du vet hva som skjer, selv om du ikke gjør det. Dette vil gi deg tid til å fange opp materiale som du trenger for å mestre eller bli kjent med.
 • Kommunisere åpent å rense luften. Unngå hemmelighold da dette bare vil skape mistenksomhet og mer tvil.
 • Når jeg prøver å finne ut hvorfor du finne manager irriterende, være åpen for muligheten for at de kan rett og slett minne deg på noen som du misliker.
 • Søk hjelp hvis du trenger det. Det finnes ulike mulige alternativer fra menneskelige ressurser, å arbeide rådgivning, til fagforeninger. Gå og spør om råd fra hvem du føler deg mest komfortabel med å snakke med.

Advarsler

 • Hvis du slå deg sammen med andre så ulykkelig som deg om din unappealing sjefen, være veldig forsiktig du ikke alle faller inn i offer fellen bare bitching om sjefen din og gjør ingenting. Dette kan la deg følelsen enda mer maktesløs og hjelpeløs som nå er du en gruppe mennesker føler som om det er ingenting som kan gjøres!

Ting du trenger

 • Støttende kollega nettverk
 • Stillingsbeskrivelse
 • Ansatte farms