Wkono

Hvordan håndtere geeks

Når geeks truer med å gå til streik, er alle påvirket, fra minibanker og elektronisk lønnsutbetaling til glatte restaurant bestillinger og fly innsjekkinger, har det blitt så sentralt i nesten alle selskaper, at noen avbrudd er sannsynlig å koste mye tid og penger. Denne enkle realiteten betyr at det å holde geeks trives på jobb er et absolutt krav for en moderne bedrift. Lykkelige geeks er effektive geeks.

Den viktigste grunnen til IT-folk er misfornøyd på jobb er dårlige relasjoner med ledelsen, ofte fordi geeks og ledere har fundamentalt forskjellige personligheter, faglig bakgrunn og ambisjoner. Noen mennesker konkludere med at geeks hater ledere og er umulig å leve. Uttrykket "administrerende geeks er som å gjete katter" brukes noen ganger, men det er rett og slett galt. Faktum er at IT-folk hater dårlig ledelse og har enda mindre toleranse for det enn de fleste andre typer ansatte. Så hvor går det galt? Her er noen topp måter som ledere kan føre geeks effektivt og respektfullt.

Trinn

Hvordan håndtere geeks. Gi geeks de verktøyene som trengs.
Hvordan håndtere geeks. Gi geeks de verktøyene som trengs.

Verdi det som teller for geeks

 1. 1
  Verdi trening. Hvis en sjef mener at trening er en sløsing med penger og forventer at du skal lære deg, føler du deg ganske demotivert i hvilken som helst jobb. Trening saker, spesielt i IT, og ledere må innse at og budsjett for det. Noen ganger får du argumentet om at "hvis jeg gir dem trening en konkurrent vil ansette dem bort." Det kan være sant, men alternativet er å bare ha ansatte som er for ufaglærte å jobbe noe annet sted og din organisasjon risikerer henger etter andre mer opplyste de. Også, hvis du betaler dem godt og har gode ytelser, vil de ikke gå et annet sted.
 2. 2
  Hold overtid ned. Unngå å ta den tilnærmingen vrir så mye som mulig ut av IT-ansatte bare fordi du finne de ikke leve et normalt liv. Feil! Det er en stor feil og overarbeidet geeks brenne ut eller rett og slett slutte. Det er en komplett myte at lange arbeidstiden er bra for business.
 3. 3
  Gi geeks de verktøyene som trengs. En rask datamaskin kan koste mer penger enn en eldre en, og det kan ikke være bedriftens standard, men geeks bruker datamaskiner annerledes. En treg datamaskin senker produktiviteten og er en daglig irritasjonsmoment. Så er utdatert programvare. Gi dem verktøyene de trenger. Forstå at verktøyene kommer i mange former. Koffein er en standard verktøy blant geeks. Det er godt å holde en tilførsel av koffeinholdige drikker laget ditt foretrekker hendig.
 4. 4
  Pass på over engineering. Geeks vil tendere til å se etter en klassisk og vakker arkitektur, med innebygget kapasitet for fremtidige endringer. De vil ha en tendens til over ingeniør systemer i motsetning til å ville bodge noe sammen raskt, som noen ganger er det som trengs. Hvis du trenger en rask bodge, spesifikt ber om det, og godta på et tidspunkt i fremtiden, at bodge må omgjøres og systemet re konstruert.
 5. 5
  Forvente på et tidspunkt å bli spurt av noen av geeks å "jobbe remote." Dette kan skremme deg i utgangspunktet, men det er en berettiget forventning i en verden der vi er knyttet nesten uansett hvor vi går. Ikke alle geeks vil være flink til å jobbe eksternt, så du trenger å vite om de har den rette personligheten, hvis jobben de gjør kan støttes på denne måten, og hvis kulturen i organisasjonen vil være tilstrekkelig støttende. Tenk prøveperioder uten løfte om permanency som ett alternativ til minst gi dette en sjanse.

Unngå overfladiskhet

 1. 1
  Unngå bruk av ledelse-tale. Geeks hater ledelse-tale og ser det som overfladisk og. Ledere bør ikke lære å snakke tech, men de bør slippe biz-buzzwords. En leder kan si "Vi trenger å proaktivt påvirke vår time-to-market "eller bare bruke vanlig engelsk og holde seg til« Vi må være på tide med dette prosjektet ". Sistnevnte er fornuftig for alle involverte.
 2. 2
  Ikke prøv å fremstå smartere enn de geeks. Når ledere ikke vet mye om et teknisk spørsmål, bør de bare innrømme det. Geeks respekterer dem for det, men ikke for å late som vet. Og de vil fange det - geeks er smart - det er derfor du ansatt dem tross alt!
  • Selv om du vet, ikke herre denne kunnskap over alle. De fleste geeks vil tenke svaret så raskt som mulig, er det ingen grunn til å diskutere bagateller. Det beste du kan gjøre er å gjøre det kjent at du er alltid tilgjengelig for å svare på spørsmål eller for å klargjøre hva du nettopp sa. De vil ta det derfra og respektere deg enda mer for det.

Være rettferdig og inkluderende

 1. 1
  Handle konsekvent. Geeks har en inngrodd oppfatning av rettferdighet, sannsynligvis relatert til det faktum at i IT, er struktur og konsistens kritisk. Dokumentasjonen kan ikke si én ting mens koden gjør noe annet, og tilsvarende, kan ledere ikke si én ting og så gjøre noe annet.
 2. 2
  Inkludere dem i IT-relaterte beslutninger. aldri ta avgjørelser uten å konsultere geeks. Geeks vanligvis vet den tekniske siden av virksomheten bedre enn sjefen, så gjør en teknisk beslutning uten å konsultere kan være en av de mest kostbare feil en leder kan gjøre.
 3. 3
  Kom sammen med dine geeks. Geeks trenger å føle seg verdsatt, og få noen gang forstår hva de gjør for å sette pris på dem. Hvis du har et problem du trenger en geek å løse, i stedet for bestilling "fikse dette ødelagte rapporten", prøv "Vi kan ikke regne ut hvorfor denne rapporten ikke ser ut til å matche dette andre - kan du hjelpe?". Hvis mulig, la geek engasjement i diagnose, og de vil komme til kjernen av problemet - du kan finne en ny løsning som fremhever andre forretningsmessige svakheter!

Anerkjenne og belønne godt arbeid

 1. 1
  Gi anerkjennelse. Siden ledere ikke kan forstå arbeidet geeks gjøre veldig godt, er det vanskelig for dem å anerkjenne og belønne en godt utført jobb, noe som gjør vondt motivasjon. Løsningen er å jobbe sammen for å definere et sett av mål at begge parter er enige om. Når disse målene er oppfylt geeks gjør en god jobb.
 2. 2
  Ikke gjør den feilen å ignorere geeks. Fordi ledere og geeks er forskjellige typer mennesker, kan ledere ende opp med å forlate geeks alene. Dette gjør fører dem vanskelige, og geeks trenger god ledelse - det samme som alle andre personellgrupper.
  • Uten å lykkes, ha regelmessige en-til-en møter med dine geeks.
 3. 3
  Betal transparent. Geeks er smart, og vil oppdage svakheter i dine fordeler pakker og corporate bonus politikk i hjertet - det er en del av ferdighet sett av en vellykket geek produsere høy kvalitet koden! Så finn ut hva dine geeks virkelig verdi - du kan finne kupong ordninger som din generelle ansatte verdien er så godt som verdiløse til din geek samfunnet. Å gi dem mid-range teknologi eller billige gadgets som ville imponere andre ansatte kan også bli sett på som en fornærmelse verre enn ingen gadgets i det hele tatt!

Respekt kreativitet

 1. 1
  Husk at geeks er kreative arbeidere. Programmering og systemanalyse er kreative prosesser, ikke en industriell en. Geeks må hele tiden komme opp med løsninger på nye problemer og sjelden gang løse det samme problemet to ganger. Derfor må de spillerom og fleksibilitet. Strenge kleskoder og for mye byråkrati drepe all innovasjon. De trenger også kreative arbeidsplass omgivelser for å unngå "død ved bås".
 2. 2
  Erkjenner at geeks vil svare på telefonen og e-post når det er praktisk. Dette betyr at telefoner kan ringe til mobilsvar i tider med intens jobbing, når avbrudd ville ødelegge flyten. Hvis det haster, gjør en innsats for å møte opp personlig.
 3. 3
  Prøv å ha en blanding av organiske og strukturert møter. Mange ledere som strukturerte møter fordi de har blitt opplært til å sjekke ut ting - agenda, sjekk, frister, sjekk; følgende dagsorden uten avvik, sjekk, og fylle den avsatte tiden for møtet, sjekk. Organiske møter tillate meandrerende, har de ikke bestemt tidskrav, og de kan gå over tid, er tilfeldig debatt og faktisk være morsomt. Dette er hvordan kreativiteten blomstrer, og du kan få noen av dine beste løsningene under organiske møter. Slipp din indre perfeksjonist og la geeks kjøre noen av møtene.

Høster det du sår

 1. 1
  Anerkjenne utfallet av ikke å behandle geeks med respekt som skissert ovenfor. Lykkelige geeks er produktive geeks, og den viktigste faktoren er god ledelse, tilpasset deres situasjon. Gjør det motsatte av hva som er skissert i denne artikkelen har alvorlige konsekvenser for organisasjonen, blant annet:
  • Lav motivasjon
  • Høy
  • Økt fravær
  • Lavere produktivitet
  • Lavere kvalitet
  • Dårlig service.

Tips

 • Geeks er smart, men ikke anta smarte mennesker har alltid sunn fornuft - det gjør de ikke. Stol på de som har det og lære av dem - utvikle seg.
 • Geeks liker ikke dødvekt. Hvis du har noen, bli kvitt den, og teamet vil være bedre. Lagene fungerer best når alle er å trekke sin vekt. Hvis du ikke er sikker på hvem som er å dra ting ned, vil de gi deg beskjed hvis du taktfullt spørre teamet enkeltpersoner.
 • Noen av de mest grunnleggende prinsipper for ledelse gjelder for alle ansatte, geeks og ikke-geeks. Være rettferdig. Være åpne. Ikke forvent folk utenfor forvaltningen annet å sette pris på virksomheten buzzwords.
 • Finn ut hva dine geeks liker foruten arbeid, og ta en interesse når du kan. De vil sette pris på din innsats.
 • Ikke alle geeks er de samme, ta deg tid til å kjenne de du jobber med. Denne artikkelen er ikke å si at alle IT-folk er geeks, og noen er, noen er ikke.
 • Hvis du er en "geek administrerende geeks", ikke bære sjefen din hatten som en krone. De vet at du er ansvarlig.
 • Dette rådet vil fungere godt sammen med de fleste ansatte, ikke bare geeks.
 • Som mange potensielt nedsettende ord, "geek" er et begrep som ikke-teknisk personale bør unngå å bruke om tekniske ansatte ofte bruker det med hverandre.
 • Ordet geek i denne artikkelen er ikke ment på en nedsettende måte: "definisjon 3:. En entusiast eller ekspert, spesielt i et teknologisk felt eller aktivitet <computer geek>"