Wkono

Hvordan du avslutter jobben din i en dårlig økonomi

I motsetning til de råd din far vil mest trolig gi, er det mulig å avslutte jobben under en dårlig økonomi og likevel overleve. Selvfølgelig, storming ut i varmen for øyeblikket uten en plan er aldri lurt, men hvis du holde hodet klart og utvikle en helhetlig strategi lenge før du leverer oppsigelsen, kan du avslutte jobben i en ned økonomien relativt uskadd.

Trinn

Hvordan du avslutter jobben din i en dårlig økonomi. Vurder om du virkelig bør slutte denne jobben, eller hvis det er et tilfelle av å oppleve en dårlig uke (eller måned).
Hvordan du avslutter jobben din i en dårlig økonomi. Vurder om du virkelig bør slutte denne jobben, eller hvis det er et tilfelle av å oppleve en dårlig uke (eller måned).
 1. 1
  Vurder om du virkelig bør slutte denne jobben, eller hvis det er et tilfelle av å oppleve en dårlig uke (eller måned). Grave dypt inn i sjelen din for å fastslå om det er jobben eller du bare tar en kortvarig juling av klienter eller sjefen. Noen ganger er det lett å føle som om du bare ønsker å flykte når tidene blir steinete på jobb, så du må ta litt tid å gjøre noen virkelige sjel søker før du bestemmer deg for å slutte. Noen ting som kan tyde på det er virkelig på tide å slutte å omfatte:
  • Du er ikke sikker på at dette er karrieren for deg lenger. Er du spørsmål om du er fornøyd i det valgte yrket? Noen fagfolk gå flere tiår i en jobb og plutselig bestemmer de virkelig ikke er kuttet ut for jobben og gå i en helt annen retning for å finne lykken. Undersøke hvilke deler av jobben bringe deg ned, men også hvilke områder du elsker.
  • Du liker ikke selskapet (eller bestemte personer eller dets visjon / mål, etc). Hvis du føler tilhørighet til din karriere valg, men lurer på om du jobber for den rette arbeidsgiver, kan du bare trenger å finne ut om det er hele selskapet du ikke liker, dens fremtid retning eller bare folk i din avdeling eller omkringliggende team - eller alle tre.
  • Du føler deg overarbeidet uten at det blir kompensert eller erkjent at du har tatt på seg mer arbeid. Har du opplevd noen store endringer på jobben? Under en tøff økonomi, bedrifter ofte kutte tilbake og gi gjenværende arbeiderne flere oppgaver uten ekstra lønn. Vurdere om selskapet kan bare være å gå gjennom tøffe tider. Hvis du kan holde ut, vil selskapet forhåpentligvis kommer ut i andre enden på toppen, og du kan være bedre for bor rundt.
  • Selskapet er sviktende eller gradvis imploding og du vil være lenge borte før dette faktisk skjer.
 2. 2
  Vurdere mulighetene for å endre din rolle på arbeidsplassen du er på før du avslutter. Noen ganger er dette en mulighet som vil gjøre deg i stand til å ta på seg nye, mer utfordrende og mer interessant arbeid enn det arbeidet du gjør nå. Hvis du jobber et sted som verdsetter deg høyt, og ikke kommer til å være glad for å miste deg, kan dette være en måte å utvikle deg selv en ny jobb uten å måtte forlate.
  • Hvis du har fått en forfremmelse, men du fortsatt navigere i og ut er av jobben, kan du være følelsen overveldet. Dette er en situasjon du kan bare trenger å gi mer tid før du tenker på å forlate. Ikke vær redd for å spørre etter trening, råd eller støtte. Hjelpe en betrodd ansatt til å flytte opp i en organisasjon vil ofte være et billigere alternativ enn å erstatte deg.
  • Husk eventuelle klausuler i arbeidskontrakten som hindrer deg fra å bære på samme arbeid enten som privatperson eller for et annet selskap. Dette kan ha betydning for din beslutning om å slutte i vanskelige tider hvis felt eller ferdigheter er ganske spesifikk. Det er også viktig å være forsiktig med å stole på eksisterende kunder for videre arbeid, i noen tilfeller vil dette være uetisk, i hvert fall for en viss tid.
 3. 3
  Beregne hva det tar for deg å forlate din nåværende jobb etter en ny jobb eller karriere valg. Før du begynner å sende CVer og søker etter en ny jobb, tenk på hva det ville ta for deg å økonomisk forlate din nåværende selskap. Har du sparepenger og / eller en regnværsdag fond som vil gi deg flyte i tider du ikke mottar en lønnsslipp? Besparelsene er en buffer mellom deg lage lyd, begrunnet valg eller valg som er gjort av desperasjon. Det er lurt å ha 07:57 måneders etterlønn tilsvarende spart opp, for å gi deg den puten som trengs for å overleve til neste jobb.
  • Bestem hva du trenger for å overleve ved å sammenligne de totale utgifter til netto inntekt. Inkluder viktige regninger inkludert, boliglån, verktøy, undervisning, dagligvarer, bilforsikring, kredittkort regningen (e) og bil betalinger. Har du nok i besparelser eller en regnværsdag fond for å opprettholde din livsstil for minimum tre måneder?
  • Vurdere alle utgifter når du måler din inntekt (eller sparing) versus utgifter. Dette inkluderer rekreasjon som restaurantbesøk, klær og filmer og gass penger.
  • Se på din kredittkort balanse. Kredittkortet ditt er ikke et alternativ når du ikke er ansatt fordi det ikke vil være inntekter til å betale hva du legger til det. Kan du betale det ned til ingenting nå, og bare bruke den for elementer som er betalt ut i løpet av no-rentebetaling periode? Dette er en løkke rundt-din-hals som du må ta vare på fremfor alt.
  • Hvis du bor lønnsslipp til lønnsslipp, selvsagt må du sørge for at du har en "sure thing" stilt opp i form av en annen jobb før du fortelle sjefen din til å ta denne jobben og skyve det.
  • Hvis du ikke lagrer allerede, starter nå. Jo før du gjør det, jo raskere kan du oppfylle drømmen om å avslutte din nåværende jobb.
 4. 4
  Gjøre en alvorlig innsats for å stille opp en annen jobb. Selv om du har penger til float, ta et krafttak for å stille opp en annen jobb før du avslutter. I en svak økonomi, vil du måtte jobbe ekstra hardt, men hvis du er virkelig elendig og trenger å slutte, vil ekstra arbeid være verdt innsatsen.
  • Internett kan være det beste alternativet når det gjelder å lande en ny konsert. Gjennomføre et søk ved hjelp av din karriere valg og arbeidsplasser. For eksempel, hvis du er en forfatter, søk "skriving" eller "forfatter" jobber. Dusinvis av karriere nettsteder skal vises og lede deg til muligheter i ditt område (eller på nye steder hvis du er interessert i å flytte).
  • Klikk deg inn nettverket. Fra LinkedIn til din nåværende nettverk av kolleger og venner, skjult få ord ut at du ønsker å endre selskaper eller jobber. Vurdere å utnytte ditt sosiale nettverk også - du vet aldri hvor neste mulighet kan skjule seg.
  • Prøv en hodejeger. Fra temp arbeid til executive plassering, er en hodejeger fortsatt et levedyktig alternativ. Husk at en hodejeger for å tjene penger eller annen måte så les noen kontrakt du registrerer nøye for å sikre at selskapet som leier du skal betale avgiften, og ikke deg.
 5. 5
  Tenke utenfor boksen. Utover hoppe fra en jobb til en annen, bør du vurdere hvilke andre alternativer du har. Noen ganger er det lett å begrense deg til å tro at du bare kan noen gang gjøre en bestemt type jobb, når det i virkeligheten er det mange andre alternativer forutsatt at du er villig til å utfordre dine forestillinger om hva som er normalt i form av arbeid:
  • Vurdere å starte din egen virksomhet. Du har kanskje noe som du alltid har ønsket å gi som en bedrift. Men dette er ikke for de forsagte, du trenger riktig sett av ferdigheter, kunnskap og evne til å drive din egen virksomhet, og det er ikke for alle. Ikke se det som en enkel løsning, men hvis du har gjort leksene dine og du vet du har rett for det, så det kan være en løsning. Undersøke mulighetene mens de fortsatt i din nåværende jobb, slik at du har gjort de nødvendige undersøkelser og har utviklet en grundig forretningsplan før du avslutter. Dessuten vil en del-tid på å prøve ut av virksomheten din før du avslutter bidra til å gi deg en idé om virksomhetens sannsynlige suksess (aka "svart arbeid").
  • Vurdere kontrahering eller midlertidig arbeid. Mens det er ikke fast arbeid, hvis du har en spesiell ferdighet som er etterspurt, kan dette være en utmerket måte å tjene penger i mellom jobber og mens du sortere deg ut.
  • Selge ting på nettet. Det er antatt at alle har noen ting verdt å selge som ikke lenger er ønsket. Du kan også armen ut ved å undersøke alternativer til hva du kan være i stand til å selge, hentet fra lager, auksjoner, eiendom salg og lignende.
  • Frivillig utenlands. Har en total hodet plass bryte og gå utenlands for å hjelpe ut for en stund. Velg en ordning som ikke krever at du betale, men som ser etter dine behov mens du gir av din tid og ekspertise. Dette er ikke en jobb alternativ, men det er en sjanse til å reorientere ditt liv på en meningsfull måte hvis dette er et problem for deg.
 6. 6
  Ta de nødvendige skritt for å angi en ny karrierevei. Hvis du ønsker å grøft din nåværende karriere helt, sørg for at du kan slutte i jobben din og aldri se tilbake. Hvis du trenger å gå tilbake til skolen, tenk på hvordan du vil støtte deg selv eller din familie mens du tjener din grad. Snakk med forskjellige skoler om hva det vil ta å komme inn i et bestemt program før du gjør noen livsforandrende beslutninger - i noen tilfeller må du oppfylle flere forutsetninger, noe som kan muligens forsinke din karriere endring plan. Du trenger kanskje ikke å gjøre en så stor overhaling som å få en ny grad, etterforske kveldsskole eller voksen opplæring i områder som ikke krever år med høyt kvalifisert opplæring, samt å bygge bro kurs hvis du allerede er kvalifisert i ett område.
  • Vurdere en deltidsjobb mens du lærer en ny handel eller yrke. Du må likevel inntekt mens du går på skole, så stille opp en deltidsjobb er en god idé før du setter planen i aksjon.
 7. 7
  Sørg for at alle i familien er om bord med avgjørelsen din. Selv om du kanskje alltid har drømt om å være en trapes artist hele livet ditt, slik at din lov jobb for sirkuset kan ikke gel med familien, spesielt når det er et boliglån, skolepenger og neste sommers ferie til å betale for. Alle som er berørt av avgjørelsen din må gjøres rede for, og noen av disse menneskene fortjener en diskusjon om hvordan ditt valg vil påvirke deres egne valg og arbeid beslutninger.
  • Ikke bli overrasket over frykt eller støt fra enkelte familiemedlemmer. Mange tror at å bo med en jobb saker fremfor alt annet, og enda mer når tidene er vanskelige. Du kommer ikke til å være i stand til å overbevise dem om noe annet, så ikke prøv. Bare husk at dette er ditt valg, og at de ikke er i ditt arbeid sko, men være forståelse for sin frykt. Hvis de er i din nærmeste familie, må du forsikre dem om at du fortsatt vil være ansvarlig i familien din rolle.
  • Vær klar for noen kolleger og andre utenforstående å være negativ. Det vil være nok av folk som vil insistere på at du aldri vil få en annen jobb i vanskelige tider. Innse at de er voicing deres bekymringer og er redd. Selv om det er forståelig at noen er redde, er det ikke en grunn til å bli sittende fast. Livet er for kort.
 8. 8
  Se til sysselsetting bransjer som er booming. Noen bransjer opplever vekst i områder som energi, aldring tjenester, helsetjenester, etc. Det finnes bøker tilgjengelig som forklarer hvilke områder som er i akutt behov for ansatte, så det kan lønne seg å lese en eller to av disse og se om du 're ivrig på å reinvestere din tid og krefter på å re-skill deg å jobbe i en av disse næringene.
 9. 9
  Trekke seg profesjonelt og bruke den formelle metoden er nødvendig. Vanligvis er det best å trekke seg skriftlig, ved hjelp av en standard standardbrev. Holde det kort og høflig, takke selskapet for muligheten du har hatt til å jobbe for dem.
  • Gi din arbeidsgiver med nok tid til å leie din erstatning. Dersom din arbeidsgiver har alltid vist du respekterer løpet av tiden din, gjengjelde tjenesten ved å gi rikelig med tid for selskapet å finne erstatning. Vanligvis to uker er en akseptabel mengde tid i Europa, men en uke kan være nok tid, spesielt hvis selskapet har en oversvømmet jobb basseng, moden for plukking. Alternativt, kan du lese vilkårene i din arbeidskontrakt.
  • Hvis du kjenner noen perfekt for rollen din, hjelpe arbeidsgiveren din ved å foreslå dem. Din arbeidsgiver vil være å ha en vanskelig tid på å skumme gjennom hundrevis eller tusenvis som vil ønske jobben din når det er annonsert, slik at du kan være i stand til å gjøre sjefen din en god sving.

Tips

 • Aldri brenne broer når slutte en jobb - uansett hvor forferdelig situasjonen eller hvor forferdelig sjefen din! Holde følelsene i sjakk, begrense dine kommentarer om oppsigelsen og holde hodet høyt. Du vet aldri når du trenger en god referanse, en tilbakevending til at arbeidsplassen eller hvis noen vil snakke stygt om deg andre steder, og dermed scuttle sjansene dine for en annen jobb.
 • Hvis du bor der helseforsikring planer er en del av lønnen, fortsette å bidra til det mens du ikke jobber eller en nødsituasjon kan ødelegge alle dine sparepenger.
 • Hvis du ønsker å starte din egen bedrift, lese masse bøker om emnet først. En ting som vil komme gjennom fra en slik lesning er at det er aldri en rett eller galt tidspunkt å begynne fleste bedrifter, det handler om din innsats, valg av virksomheten og mer av innsatsen din. Noen ganger ned-tider kan være den beste tiden å fylle en nisje eller forbedre lagging tjenester, så ikke la nedgangstider ganger holde deg tilbake fra å oppfylle en virksomhet drøm.

Advarsler

 • Hvis jobben din er å skape mental (og noen ganger fysisk) kval, ta kontakt med en lege og / eller psykiske profesjonell for å finne ut om du lider av depresjon eller annen tilstand relatert til arbeid. I noen tilfeller kan bedriftens helsegevinst pakke dekke deg for midlertidig uførhet, slik at du kan jobbe gjennom problemene før du gjør noen langsiktige (eller permanent) vedtak om jobben din.
 • Aldri avslutte jobben uten å konsultere med din ektefelle eller familie.
 • Etter at han forlot jobben din, aldri badmouth din tidligere arbeidsgiver - holde det classy slik at du kan holde døren åpen.
 • Hvis du prøver din egen bedrift, men ikke lykkes, ikke skamme seg om å vende tilbake til lønnet arbeid. Drive din egen bedrift, å være en konsulent eller jobber freelance er ikke for alle, og noen ganger må du bare prøve det for å oppdage det. Behandle det som en erfaring.
 • Vær oppmerksom på at hvis du avslutter jobben, men har ikke noe annet stilt opp eller gode besparelser bak deg, kan ting være veldig tøft for en stund. Hvis du er forberedt på å bære denne virkeligheten, så det er greit, men vær forsiktig hvis du leker med å ta tre måneder ferie og så tror du vil finne det enkelt å komme tilbake i arbeid, så ting kan ha endret seg mye siden siste gang du søkt arbeid.