Wkono

Hvordan bli en smak tester

Mat industribedrifter ofte ansette smak testere å vurdere aksept av nye og kommende produkter. Holder en posisjon som en smak tester kan være ganske innbringende og hyggelig på samme tid. Forstå hvordan du kan bli en smak tester for å trives i den kulinariske bransjen.

Trinn

Hvordan bli en smak tester. Skaff riktig utdanning.
Hvordan bli en smak tester. Skaff riktig utdanning.
 1. 1
  Møt aldersgrense.
  • De fleste kulinariske produksjon organisasjoner krever at deres smak testere være minst 18 år.
  • Noen ganger vil matvarer som er designet spesielt for små barn bli testet på personer som er under 18 år. Disse barna eller deres foreldre, må undertegne en avtale som fjerner ansvar fra selskapet gi mat før prøven kan forbrukes.
 2. 2
  Skaff riktig utdanning.
  • De fleste selskaper som leier smak testere foretrekker personer som har hatt minst noen opplæring innen matlaging. Personer med en grad i kulinariske kunster er et populært valg for smak testere.
  • Hvis du ikke holder en 4-årig utdanning fra en kulinarisk skole, vurdere å ta noen helg eller kveld matlagingskurs. Denne ekstra opplæring vil skiller deg fra andre personer som kan være søker om samme posisjon.
  • Matprodusenter vil noen ganger kontrakt med universiteter for å ansette sine matvitenskap avdeling studenter som mat smakere og noen ganger også til å kjøre sine mat smaksprøver. Elevene og deres testere er vanligvis betales enten i kontanter, gavekort eller kuponger. Studentene også få erfaring i hvordan produsentene bruker smak testing resultater i sin produktutviklingsprosessen.
 3. 3
  Gjør deg kjent med "vilkår av handelen."
  • Smak testere må kunne si ikke bare om de liker eller misliker en bestemt mat, men må også være i stand til å beskrive det i spesifikke termer. Den tekstur, viskositet, og smaken av et bestemt produkt er bare noen av faktorene som et element som må vurderes.
 4. 4
  Vurdere å velge en spesialitet.
  • Som med andre felt, enkeltpersoner som er dyktige i et bestemt område er ofte mer ettertraktet enn de som vet litt om alt. Velge en bestemt mat eller område å spesialisere kan gjøre deg veldig ettertraktet som en smak tester.
  • Selv om det er ønskelig å spesialisere seg i ett område, må du sørge for at området ikke er så liten som å begrense dine muligheter. For eksempel, i stedet for som spesialiserer bare i produkter laget av kjøttdeig, vurdere spesialiserer seg på produkter laget av alle proteinkilder. Tilsvarende, i stedet for å bli en ekspert på cheddar oster, bli en ekspert på alle melkeprodukter. Med fokus på en liten, men spesialisert område kan utvide din karriere i mange år.
 5. 5
  Test din gane.
  • Enhver profesjonell vil fortelle deg at for å utmerke seg i et bestemt fagområde, må du aldri slutte å lære. Dette er ikke annerledes når det kommer til å være en smak tester. Smak testere bør alltid være å prøve ulike matvarer, drikke og drikke til å forbedre sine ganer.

Tips

 • Det er viktig at personer som vurderer en karriere i smak testing være klar over at kontraktene gjelder kun en kort periode. I mange tilfeller trenger smak testere ikke fungere for en bestemt organisasjon, men heller dele sin tid mellom ulike matprodusenter. Faktisk kan noen smakstester vare bare noen få minutter. Et unntak fra dette er store butikkjeder som er stor nok til å produsere sin egen mat. For eksempel, Wal-Mart og Target ofte ansette heltids smak testere å evaluere sine individuelle mat produktlinjer.
 • Personer som har spesielle matallergier bør være forsiktig når du prøver å bli en smak tester. Ved søknad om bestemte jobber, sørg for at arbeidsgiver er klar over din allergi å forebygge mulig sykdom.