Wkono

Hvordan å komme over skrivesperre

De fleste forfattere får skrivesperre. Plutselig tankeprosesser opphøre. Du synes å ha mistet konsentrasjonen. Du aner ikke hva jeg skal skrive. Det er skremmende, spesielt når du er i ferd med å skrive en lang roman. Følgende er enkel, men ikke idiotsikker, måter å overvinne skrivevegring.

Trinn

Hvordan å komme over skrivesperre. Innse at du har skrivesperre.
Hvordan å komme over skrivesperre. Innse at du har skrivesperre.

Komme over skrivesperre

 1. 1
  Innse at du har skrivesperre. Når du har skrivesperre, ingen ideer våren til tankene når du skriver, og du er tom for hva jeg skal skrive. Forstå at skrivevegring block er lett å overvinne, og det er mange måter å komme over det. Ikke nedlate seg til ideen om at du aldri vil skrive igjen.
 2. 2
  Skriv om noe. Noe i verden - selv skrive om ananas. Det blir hjernen din til å tenke mer og være kreativ. Dette fungerer best for mange mennesker. Når du har tenkt på et avsnitt eller noen setninger om emnet gå tilbake til historien din.
 3. 3
  Få noen ideer på papiret uten å bekymre deg for hvordan de høres. Skrivingen trenger ikke å være polert, forfattere ofte har skrivesperre fordi de bekymre seg om kvaliteten på sitt forfatterskap.
 4. 4
  La den sitte i en dag eller to, og deretter komme tilbake til det.
 5. 5
  Prøv et taktskifte. For eksempel, hvis du har en lang og actionfylt sekvens, prøve å gå over til en begrunnet samtale. Pass på at overgangen er fornuftig.
 6. 6
  Se over hva du har skrevet og spør deg selv: "gjør dette synes å være frem til noe?"
 7. 7
  Avgjør om situasjonen virkelig føles ekte. Du kan ha skrivesperre fordi situasjonen ikke synes realistisk for deg. Ikke vær redd for å omskrive deler av historien å gjøre det mer naturlig.
 8. 8
  Prøv å starte fra en annen del av historien din. Hvis du har problemer med begynnelsen, skriver midten eller slutten. Etter at du har skrevet en annen del av historien, kan ting begynne å falle på plass der du var før.
  • Skrive ut av drift kan kreve mer kjennskap til tomten slik at alt er fornuftig fra start til slutt. Samtidig, kan det hjelpe deg å tenke ut detaljene når du ikke kan bestemme hva du skal gjøre med din historie. Å skrive en god avslutning mens du tenker på om resten av historien din vil hjelpe strukturere det.
 9. 9
  Skrive noe helt annet. Det kan overraske deg hvor mye du liker det! En monolog, vil sang, dikt, eller ta en kort tid til å skrive en scene fra en helt annen historie få dikterens blodet flyter igjen.

Alternativ metode

 1. 1
  Få et manuskript bok og en penn eller en blyant.
 2. 2
  Sitte på et sted hvor du føler deg komfortabel, enten det er en kaffebar, eller på rommet ditt.
 3. 3
  Åpne manuskript bok, og skrive ned et navn, det første navnet som kommer til hjernen, på toppen av siden.
 4. 4
  Under navnet, begynne å lage en liste, spør deg selv spørsmål som: Hvem er denne personen? Hvordan han / hun ser ut? Har denne personen noen søsken, hvis ja så hvem?
 5. 5
  Tillate tegnet for å danne i tankene dine, se karakteren i hodet ditt, blir tegnet.
 6. 6
  Deretter prøver å visualisere livet av karakter og skrive det ned.
 7. 7
  Når du er ferdig med listen, lese gjennom den og forhåpentligvis vil du være i stand til å plassere dette tegnet i et scenario, som kan skape en gnist ideen til en historie...

Alternativ metode 2

 1. 1
  lese en bok. Det kan hjelpe med inspirasjon. Lese en bok som du liker hvis du vil.
 2. 2
  lese din historie eller andre tidligere historier>. Inspirasjon er en mystisk ting, det kan komme tilbake når som helst.
 3. 3
  Les en historie om noen som du liker eller beundrer og lage en karakter basert på denne personen, inkludere deres personlighetstrekk og hobbyer så hvis du skrive en historie på dem det gjør det lettere å vite nesten alt om dem.

Tips

 • Hvis du liker kunst, prøve å tegne en av karakterene, scener, steder, gjenstander, eller noe annet fra historien din, det vil virkelig hjelpe med skrivesperre. Designe din så for seg bokomslaget kan hjelpe deg å få begeistret din historie og revitalisere inspirasjon for det.
 • Hvis du ikke kan gjøre noen av disse tingene, bare les: lesing kan gi deg noen flere ideer om hvordan du skriver og hva du skal skrive. Ta en pause, du kan trenge det. Prøv å skrive hver dag, men ikke tving deg selv for mye. Skrivingen din vil ikke dra nytte av det.
 • Slapp av med litt musikk til en forandring.
 • Bare vent, vil inspirasjon streik slutt. Hvis du har noen ideer kanskje du bør la manuskriptet rundt i noen uker og deretter komme tilbake til det.
 • Få det skriftlig, trenger det ikke å være "riktig". Din første utkastet er ikke det endelige utkastet, tross alt. Ikke vær en slik perfeksjonist.
 • Gjør en mock intervju med figurene dine for å øve karakterisering, eller lage noen karakter ark for dem. Forstå din karakter er en viktig del av å skrive!
 • Vennene dine kan hjelpe deg å komme opp med nye ideer når du ikke har noen. Prøv å prate med dem om noen av scenene du har problemer med.
 • Spille litt musikk som passer til scenen i historien. Musikk er en fin måte å bryte ned det skrivevegring, høre på hva du liker, men ikke la musikken bli en alvorlig distraksjon. Du trenger å tilbringe mesteparten av din tid på å skrive, ikke synge eller danse.
 • Lytt til inspirerende musikk. Helst noe som passer til temaet for din historie, eller et visst punkt du har fått til. Hvis det er en romanse romanen og du sitter fast på en scene som du ønsker å sette sammen perfekt for de to elskende, lytte til noe som speiler det musikalsk.
 • Du kan bruke denne fremgangsmåten for å visualisere en historie, det fungerer like bra.
 • Når fast på en karakter, forestille seg hva de ser ut, hva de har på seg, eller hvordan de handler.
  • Gå til et rolig sted med en penn du liker spesielt, en pute eller bærbar PC som er komfortable og kjent, og bare begynne å skrive. Skriv ut hva du trenger å gjøre i dag. Skriv ut en krangel du hadde med din mann, kone, barn, eller nabo. Skriv ut den ideelle scenario for et måltid på terrassen med et par venner. Skriv noe unntak om ting du er "blokkert" om. Bare skrive, rask og rasende, og fra at skriving vil du finne tråden, eller drivstoff til å fortsette med prosjektet uhindret.
 • Plukk noen sanger som du liker og tilordne dem til historien din. Hvis du føler at en viss sang minner deg om noe i historien din så hør på det mye! Ta en pause og lage en spilleliste for historien din for å få de kreative saftene renner!
 • Skriv et avsnitt som høres bra ut - spennende, rørende, eller noen annen type bra - så se om du ikke kan komme opp med en historie å passe det.
 • Neste gang, komme til poenget i å skrive hvor du er glade for å fortsette der du slapp. Selv om det betyr å måtte trekke deg ut av skriveprosessen.
 • Reise, se deg rundt, ta i dine omgivelser og bruke det du ser. Mener folk er eller hyggelig i klubben, på kafé, i parken?
 • Du trenger ikke å bruke et manuskript bok, bruk det du føler deg komfortabel med.
 • Gå en tur og se deg rundt, observere hva du ser. Tror "hva om?" om alt du ser.
 • Prøv å meditere. Det kan hjelpe hjernen din til å fungere igjen og gjenopprette fra skrivevegring.
 • Tillat deg selv å skrive dritt. Det kan føre til nye plot twists.

Advarsler

 • Husk at det blir mer og mer vanskelig å overvinne skrivevegring som du venter lenger og lenger for å begynne å skrive.
 • Ikke noen gang stress over hvor vanskelig din skrivevegring kan være å overvinne. Hvis du tenker på det, vil det holde seg lenger.