Wkono

Hvordan å presentere på en konferanse

En veldig nyttig og viktig måte at fagfolk som forskere, lærere, fagfolk og næringslivsledere dele informasjon er ved å presentere på et årlig møte, konferanse eller kongress. Mens det er en stor variasjon i metodene som brukes av arrangørene å velge innholdet for en av disse hendelsene, de presise detaljer som du bør gjøre deg kjent med ved å lese deres dokumentasjon, er det også en felles prosess etterfulgt av mange som gjelder generelt.

Denne artikkelen vil gi en kort gjennomgang av de tiltak som kanskje må følges for å utarbeide et forslag slik at du kan bli vurdert for et spor på dagsorden.

Trinn

Hvordan å presentere på en konferanse. Bestemme hvordan arrangørene velge innhold.
Hvordan å presentere på en konferanse. Bestemme hvordan arrangørene velge innhold.
 1. 1
  Bestemme hvordan arrangørene velge innhold. Dette kan normalt bestemmes ved å kontrollere konferanse eller yrkesorganisasjon hjemmeside. Hvis denne informasjonen ikke er tilgjengelig på nettstedet, ikke vær sjenert om å ringe eller sende en e-post til konferansens arrangører. De er forberedt på å motta slike henvendelser og vil trolig ha en pakke eller standard svar å sende til deg.
  • Noen konferanser vil bare ha invitert adresser. Det betyr at de rett og slett velge foredragsholdere fra eksperter som de allerede er kjent med. Disse konferansene er generelt ikke for begynnelsen foredragsholdere. Potensielle måter bli invitert til å sende inn i fremtiden kan inneholde: publisere og presentere andre steder for å bygge omdømme i feltet og / eller nettverk med konferansen arrangørene.
  • Andre konferanser vil utstede en utlysning i forkant av konferansen. De vil da velge innhold fra blant de innsendte forslagene.
  • Konferanser kan også ha en kombinasjon av inviterte presentasjoner og innhold anmodet gjennom en utlysning.
 2. 2
  Be om en kopi av utlysningen. Utlysningen skal beskrive hvilke typer økter på konferansen. Dette kan innebære:
  • Invitert adresse. Normalt gis av noen karakteristiske i feltet (dette kan vare opp til omtrent en time lang).
  • Plenum eller generell økt. En spørrerunde anbefales for alle konferansedeltakere. Ingenting er planlagt å konkurrere med disse øktene (selv om disse plassene varierer avhengig av konteksten, kan de vare ca en time til en og en halv time lang).
  • Papir økter. Disse er økter der programleder beskriver resultater eller konklusjoner som kommer ut av nylig avsluttet arbeidet. Den tidsluke ville være typisk 15 til 30 minutter i lengde. Dette innholdet er vanligvis ønsket gjennom en utlysning eller en Call for papers.
  • Plakat økter. Disse møtene er holdt i et stort rom som er fylt med store oppslagstavler som er kanskje 4 meter høy og seks meter bred (oppslagstavlen er hevet flere meter opp fra gulvet for enkel visning). Innholdet for den enkelte oppslagstavle er ønsket gjennom utlysningen. Vanligvis disse øktene kjøres for 1 til 3 timer. Programleder som normalt er forventet å stå ved plakat for en betydelig del av økten for å diskutere plakat med deltakere som vil sirkulere fra plakat til plakat under økten. Dette er et utmerket utgangspunkt for nybegynnere.
  • Workshops. Dette er en session der en metode eller teknikk for å lære til deltakerne av en ekspert på feltet. Workshops kan kjøres fra to timer til hele dagen. Mens workshops kan innhentes gjennom Utlysning, er denne type økten ikke for nybegynnere å presentere.
  • Paneler og debatter. Dette gir en mulighet for eksperter på feltet med motstridende funn eller ulike synspunkt for å diskutere sine ideer foran et publikum.
  • Exhibit hall. Dette refererer til betalt plass for utstilling og salg av kommersielle produkter.
 3. 3
  Studer forespørsel om forslag nøye.
  • Innhold bedt vil sikkert ta katalogen informasjon som navn, adresse, etc. Utover det, forventer å bli bedt for en presentasjon tittel og en abstrakt eller oppsummering av presentasjonen av 50-200 ord. Noen konferanser vil også be om en detaljert papir strekker seg fra 500 ord til fem sider. Noen konferanser vil også be om kvalifikasjoner som grad (s) opptjent, yrkeserfaring, profesjonell medlemskap (r), etc.
  • Ivareta forfallsdatoer. De kan variere fra så lite som tre uker før konferansen til så mye som 1,5 år før konferansen.
 4. 4
  Send inn ditt forslag akkurat som anmodet, og før forfall. Du kan rettes for å sende inn forslag til fagfellevurdering. Det betyr at du ikke bør sette ditt navn eller andre identifiserende opplysninger i forslaget (bortsett fra, selvfølgelig, for navnet og katalog informasjon sporene på forslaget form). Anmelderne vil ikke se katalogen informasjon eller vil de bli fortalt hvis arbeid de foretar en gjennomgang. Dermed vil arbeidet bli dømt (i teorien) etter kvalitet alene, ikke være omdømmet (eller mangel på omdømme) av personen innsending. Denne type vurdering kan være fordelaktig for enkelte som gjør utmerket arbeid, men er ikke godt kjent på feltet.
 5. 5
  Vent med å motta din evaluering. Et team av anmeldere vil studere forslaget og forberede kommentarer (mest sannsynlig) for deg.
 6. 6
  Studer din evaluering nøye. Ditt forslag kan være:
  • Akseptert direkte. Gratulerer!
  • Akseptert med anbefalinger til forbedringer. Ta kommentarer seriøst og forbedre presentasjonen deretter.
  • Avvist med anbefalinger for forbedring og sende inn for en fremtidig konferanse (kanskje neste år).
  • Avvist.
 7. 7
  Følg instruksjonene. Du vil motta instruksjoner for å forberede din plakat eller snakke. Pass på å følge instruksene fra konferansen. Lese gjennom dem godt på forhånd i tilfelle du har spørsmål eller problemer som trenger å øke med arrangørene i god tid før den datoen.

Tips

 • Begrepene konferanse, kongress, og årsmøtet blir noen ganger brukt om hverandre av ulike organisasjoner.
 • Noen ganger konferanse nettsteder blitt ustabil noen dager før forfall fordi så mange mennesker prøver å sende samtidig. Unngå mangler din evne til å levere på tid på grunn av nettstedet ustabilitet ved å sende inn tidlig.

Ting du trenger

 • Konferansens hjemmeside eller materiale