Wkono

Hvordan skrive en CV i latex

Mens Microsoft Word kan være stor, når det gjelder å skrive tekniske dokumenter som tekniske rapporter, er Word irriterende for å si det mildt. LaTeX er et teknisk dokument opprettelse program som lar ingeniører til å skrive teknisk dokument uten alle at bekymring om formatering. Denne opplæringen vil la deg lage en enkel CV i LaTeX for å gi en generell innføring i å lage LaTeX dokumenter. Her er hva du vil lage.

Trinn

Hvordan skrive en CV i latex. Det første trinnet er å laste ned en gratis kopi av en latex editor.
Hvordan skrive en CV i latex. Det første trinnet er å laste ned en gratis kopi av en latex editor.
 1. 1
  Det første trinnet er å laste ned en gratis kopi av en latex editor. Selv om noen LaTeX editor skal fungere. Denne artikkelen er skrevet spesielt for TeXworks.
 2. 2
  Når du åpner opp tex fungerer bør du se et skjermbilde som dette:
 3. 3
  Endre øverst i venstre meny for å pdflatex: Jeg vil også foreslå å gå inn i Format / Syntaksfremheving og velge LaTeX, da dette vil gjøre koden lettere å lese.

Sett opp dokumentet

 1. 1
  I latex, må du sette opp hver av de marginene manuelt, noe som kan virke kjedelig i begynnelsen. Men hvis du har for mye informasjon eller for lite, kan disse innstillingene enkelt justeres for å lage dokumentet se sitt beste. Dette kan gjøres med følgende kode:
 \ Documentclass [11pt] {artikkel}% Setter standard tekststørrelse til 11pt og klasse til av margen øverst på siden (1 tomme til som standard) \ oddsidemargin = 0.0in% lengde på margin på sidene for ulike sider \ evensidemargin = 0cm% lengde på margin på sidene for selv sider \ textwidth = 6.5in% Hvor bredt du vil at teksten skal være \ marginparwidth = 0.5in \ headheight = 0pt% 1i marginer på toppen og bunnen (en tomme er lagt til denne verdien som standard) \ headsep = 0pt% økning for å øke mellomrommet mellom overskrifter og toppen av siden \ textheight = 9.0in% Hvor høy teksten kroppen får lov til å være på hver side 

Begynn dokumentet

 1. 1
  Det neste trinnet er å faktisk begynne dokumentet. I LaTeX dette gjøres ved å sette inn følgende kode:
 \ Begin {document} \ End {document} % Disse to delene av koden fortelle LaTeX at alt som går i mellom disse kodene er hva du vil skal vises som selve dokumentet. 

Gjør header

 1. 1
  I latex skriver du ut dokumentet på samme måte som ville ville i ord, bortsett fra at du må bruke kommandoer som:
 \ Centerline {}% Gjør hva teksten du putter i parentes flytte til sentrum \ Noindent% Hindrer følgende tekst fra å bli innrykket \ Store, \ Large, \ STOR% Gjør følgende tekst større (hver og en er en større font) \ \% Dette er det samme som en retur i Latex 
 1. 1
  Avkastningen nøkkelen spiller også en viktig rolle i utformingen av latex dokumenter. Hvis du går tilbake to ganger som om å lage et nytt avsnitt, vil LaTeX behandle det som et nytt avsnitt og ignorere all formatering koden som brukes for forrige avsnitt. Vi vil se hvordan dette kommer til nytte senere.
 2. 2
  På dette punktet dokumentet skal se slik ut:

Gjør kroppen

 1. 1
  Den neste delen av din CV bør være noen enkle mål og sammendrag typen seksjoner. Dette kan enkelt gjøres ved å lage overskrifter og følge dem med tekst. Her er et eksempel:
 \ Noindent {\ Large \ bf Mål}% ikke rykke denne linjen, og gjør den fet og stor \ Smallskip% Dette skaper et lite gap, men ikke fullt så stor som en avkastning (dens en plassbesparende) \ Noindent% Dette er å gjøre følgende tekst ikke innrykket % Her er hvor du vil sette inn teksten. For at \ noindent skal tre i kraft teksten må være rett under kommando. Det kan ikke være en linje gap mellom kommando og teksten (som vist på bildet under) \ Bigskip% Dette gjør en stor linje skip (\ smallskip er også en kommando, men har et mindre gap \ Noindent {\ Large \ bf Kortfattet sammendrag} \ Smallskip \ Noindent % Her er igjen der du vil sette inn tekst (igjen rett under \ noindent kommandoen) 
 1. 1
  Nedenfor er eksempler på hvordan teksten skal se ut i latex og hvordan dokumentet skal se ut så langt:

Ekstra nyttige kommandoer

 1. 1
  Selv om dette kan se litt dumt på prøven gjenoppta vi laget, det tjener formålet med å demonstrere hvordan du kan lage kolonner i latex. For å gjøre en liste over kjente programmeringsspråk jeg brukte følgende kommando:
 
 1. 1
  Her er et utvalg av \ hfill hjelp av følgende kode:
 \ Noindent% Pass på at det er ingen linje hoppe for så lenge du vil ha denne effekten Kan Program i et stort utvalg av språk, inkludert: \ \% The \ \ er det samme som en retur \ Centerline {\ hfill $ \ bullet $ C + + \ hfill $ \ bullet $ Python \ hfill $ \ bullet $ Pearl \ hfill} \ \ \ Centerline {\ hfill $ \ bullet $ Bash \ hfill $ \ bullet $ IDL \ hfill} \ \ Proficeint med følgende tekniske applikasjoner: \ \ \ Centerline {\ hfill $ \ bullet $ Matlab \ hfill $ \ bullet $ Solid Works \ hfill $ \ bullet $ EES \ hfill} \ \ \ Noindent {\ Large \ bf Yrkeserfaring} \ Smallskip \ Centerline {{\ large \ bf Laboratory for Atmospheric and Space Physics \ hfill 2011 Present}} $ \ Bullet $ Mission Operations og Subsystem Analysis $ \ Bullet $ Analyse av hekserier og AIM Strøm Delsystemer $ \ Bullet $ Analyse av TIM hekserier Instrument og QSCAT Scatterometer \ Bigskip 
 1. 1
  Gjenta disse siste fire linjer for hver del du vil legge til.
 2. 2
  Her er en titt på koden og produktet etter at du legger inn disse linjene:

Etterbehandling opp

 1. 1
  Nå er alt du trenger å gjøre for å fullføre CV er å legge inn flere seksjoner (med de samme trinnene viser ovenfor), finpusse dimensjoner, og det skader aldri å ha et profesjonelt utseende på det å sørge for at du gjorde en god jobb. Jeg håper dette er nyttig for den som bestemmer seg for å bruke det, og jeg håper det vil inspirere flere til å begynne å lære LaTeX som det kan være en god ferdighet å ha.

Tips

 • I LaTeX alt med en "\" er en kommando, og alt som kommer etter et "%" er en kommentar, og dermed vil ikke dukke opp i dokumentet.
 • Den første linjen (\ documentclass) er nødvendig å fortelle LaTeX hva du vil type mislighold stilen du ønsker.
 • Det er bedre måter å gjøre kolonner (i form av formateringen), er de imidlertid ikke omtalt i denne artikkel