Wkono

Hvordan bli utenrikskorrespondent

Så du er interessert i journalistikk, ikke sant? Og du tror at du ønsker å bli en utenrikskorrespondent? Vel her er noen tips og informasjon om jobben slik at du kan bestemme om å være en utenrikskorrespondent er jobben for deg.

Trinn

Hvordan bli utenrikskorrespondent. Studere journalistikk, fortrinnsvis på universitet (college).
Hvordan bli utenrikskorrespondent. Studere journalistikk, fortrinnsvis på universitet (college).
 1. 1
  Studere journalistikk, fortrinnsvis på universitet (college).
 2. 2
  Få litt arbeidserfaring mens han studerte. Dette kan bety at du må jobbe frivillig gratis på en lokal avis som ingen leser - det spiller ingen rolle, det som teller er at du får masse erfaring, som vil øke sjansene dine for å bli ansatt.
 3. 3
  Utvikle unike livserfaringer som ville gjøre deg skiller seg ut i et intervju - for ambisiøse utenlandske korrespondenter, dette inkluderer reise,, møte nye og interessante mennesker, osv..
 4. 4
  Starte som lærling hos en avis, radio eller TV-stasjon. Dette vil gi deg et innblikk i den virkelige verden av journalistikk hvor du vil lære alle de praktiske ferdighetene til å finne og rapportere en nyhetsartikkel!
 5. 5
  Lær et språk. Dette vil være svært nyttig og vil fungere i din favør. For eksempel, hvis det er en naturkatastrofe i Italia, og du kan snakke italiensk, hvem tror du sjefen vil sende å rapportere om det? Hvis du kommer til å leve utenlands permanent, må du være flytende for å få av.

Tips

 • Selv om en rett journalistikk kurset vil lære deg alle de ferdighetene som trengs for å bli en journalist, en bachelor of arts (journalistikk) kan være svært nyttig, spesielt hvis du ønsker å spesialisere seg i visse områder, for eksempel internasjonale relasjoner, politikk, etc. Husk en bred generell kunnskap er noe du må ha hvis du ønsker å være en journalist.
 • Uansett hva, du lese minst to aviser hver dag! Du må være deg oppdatert med nyheter. Uten dette, vil du ikke overleve i journalistikk!
 • Prøv og få så mange kontakter med andre journalister som du kan. Denne industrien er som alle andre bransjer... det er hvem du kjenner.
 • Å være en utenrikskorrespondent vil ikke passe alle. Husk at det er nok av andre jobber relatert til journalistikk som du er i stand til å gjøre. For eksempel, hvis du elsker historien, kan du bli ansvarlig for å forske og å sette sammen informasjon for dokumentarer. Hvis du liker å voicing din mening du kan bli en spaltist. Hvis du alltid er kritisk til regjeringen og har ideer, kan du bli en politisk analytiker. Hvis du elsker film, kunst eller romaner, kan du bli en anmelder i det aktuelle området.
 • Du må være svært godt organisert. Du må kunne arbeide under press og hold deg til tidsfrister.
 • Du må være en god forfatter. Hvis du har alltid vært en ganske godt engelsk student så dette bør ikke være noe problem for deg.
 • Starter du kanskje ikke noe valg i det du gjør. Men som du får mer og mer erfaring du kan spesialisere seg i visse områder, som for eksempel økonomi eller politikk.

Advarsler

 • Journalister har ikke akkurat blitt utenlandske korrespondenter over natten. Se på profilen deres, og du vil innse at de vanligvis har jobbet i bransjen i 15 år eller mer!
 • Utenlandske korrespondenter elsker jobben sin, men husk at utenlandske korrespondenter ofte blir alvorlig skadet eller drept, spesielt i land hvor det er uroligheter og krig. Westener-er er ofte mål, og det er ikke uvanlig for dem å bli tatt til fange og holdt som gisler. Dette er spesielt vanlig i Midtøsten og enkelte syd-europeiske land.
 • Du må være forberedt på å motta samtaler på 3am som forteller deg at du vil være på et fly ut av landet i løpet av de neste par timene. Også, hvis du ønsker å bo permanent i utlandet, må du være forberedt på å tilpasse seg den livsstilen hvis du skal bo borte fra familien, eller hvis du tar med din familie med deg.

Ting du trenger

 • Organisasjon ferdigheter.
 • Evne til å håndtere stress.
 • Evne til å holde seg til tidsfrister.
 • Abonnement på minst én avis - å lese hver dag.
 • Erfaring.