Wkono

Hvordan være en fantastisk programleder

Det er massevis av viktig informasjon du trenger å vite om du har planer om å jobbe i radio bransjen som en hallomann. Finne en stasjon for å jobbe for, vel vitende om viktige fakta som publikum (lytteren), alt om den stasjonen du jobber for (historie, måten stasjonen drives etc), forberedelse til dine skift (vet sangene som kommer som skal spilles, vel vitende om kunstnerne og vite hva du skal snakke om). Det er mye mer å vite om annonsere og trekke en god skift. Les videre for å lære hvordan

Trinn

Hvordan være en fantastisk programleder. Forbereder et skifte.
Hvordan være en fantastisk programleder. Forbereder et skifte.
 1. 1
  Å få en jobb. Når du har funnet en stasjon som du ønsker å jobbe for, må du sende inn din CV, søknadsbrev og tape viser dine på lufta ferdigheter (personlighet stykker, intervjuer, nyheter lesing og vær osv.). Det kan hjelpe hvis du har litt kunnskap i bransjen og har hatt tidligere arbeidserfaring. Hvis du har, satt på tape alt du har gjort som du tror kan selge deg selv til radiostasjonen / manager. Hvis du ikke har, sette sammen en tape selv ved hjelp av en stereo og mikrofon, innspilling selv lese nyheter og vær, og andre ting som er underholdende.
 2. 2
  Gjøre lekser. Før du faktisk få et skifte på radio, må du vite om stasjonen. Dette inkluderer hvilken musikk de spiller, sin målgruppe, sine programmering, stasjonen historie og sitt publikum. Dette er viktig fordi du trenger å vite at det du skal snakke om på lufta kommer til å interessere dem, for eksempel hvis du har planer om å jobbe for en stasjon som har et publikum av aldre 30 +, ville du ikke snakke i moderne slang (Sup, yo!) eller snakke om den siste X-box spill du for øyeblikket hekta på, og vice versa.
 3. 3
  Kjenne utstyret. Det er veldig viktig at du vet hvordan du skal bruke det utstyret du skal bruke under skift. Disse inkluderer telefonsystemet, CD / tape-spillere, lyd redigering programmer, hallomann skrivebord, og hva vet kringkasting system stasjonen bruker.
 4. 4
  Forbereder et skifte. Forbereder et skifte tar tid. Her er noen ting du trenger å vite:
  • Sanger spilt - Du må vite hvilke sanger kommer til å bli spilt under ditt skift, og når de kommer til å bli spilt.
  • Artister - Finn informasjon om noen av artistene du skal spille. Forbered artist nyheter, show, nye album osv.
  • Aktuelle saker - Det er en god ting å nevne hva som skjer, inkludert lokale arrangementer og lokale, nasjonale eller internasjonale nyheter.
  • Underholdning - Dette kan inkludere ting som denne dagen i historien, kjendis nyheter (huske publikum), og ting som bare forekommer i dag til dag lever som vi kan forholde oss til.
 5. 5
  Forberede seg på forhånd. Forbereder et skifte rett før du er grunn til å gå på er ikke den beste opplevelsen. Du trenger tid til å praktisere det du skal si før du går videre. Hvis du ikke har tid til å øve, kan dette føre til slipping opp og gjøre feil (se "Advarsler")
 6. 6
  Tilstedeværelse. Øve før du går på kan gi deg mer selvtillit, og mindre feil. For best resultat, praktisere det du kommer til å si grundig, og deretter skrive korte setninger og improvisere rundt dem. Når du leser direkte hva du har skrevet det kan ofte høres unaturlig (som du leser en historie bok). Snakker som du du ville gjort til noen du kjenner (din mor eller din beste kompis).
 7. 7
  Kunnskap, alltid sørge for at du har nok informasjon om alt som skjer i verden, og i samfunnet. Dette er svært viktig fordi en mikrofon kan tappe all backup informasjon.

Tips

 • Sitte og se andre annonsørene for å se hvordan de reagerer på luft til enhver situasjon... når ting går rett, og når ting går galt.
 • Praktisere under hver sang settet er også nyttig å friske opp tankene før neste pause.
 • Hvis du ikke kan få annonsere jobb med en gang, være forberedt på å gjøre alt og alle jobber i radiostasjonen. Ofte i mindre stasjoner spør de ansatte til å stemme annonser for dem. Dette er en flott mulighet til å bli lagt merke til.
 • Det kan ta litt tid før du får en god annonsere jobb. Alt du kan gjøre er å ta i og bruke konstruktiv kritikk, og holder på å lete hvis du er dedikert til det.
 • Hvis du gjør en feil, stopper ikke, beklager heller ikke kommentere, bare holde det gående. Vi gjør alle feil når den først starter ut. Jo mer selvsikker blir du, og jo mer praksis du putter inn, vil du bli mer flytende.

Advarsler

 • Hindre deg fra alltid snakker om Trafikk, Været, helgen, og helligdager.
 • Du må finne seg å være unik på din egen måte.
 • Lær å bruke stemmen og bli mer kunstnerisk i å bruke det.
 • Vær forberedt på avslag. Dette er ikke en enkel karriere å komme inn. Hvis du får din første jobb, kan det være litt tid før du får en faktisk endring.
 • Kjenn din stasjoner musikk, gjenkjenne melodien av hver song.Make bruk av sangen å gjøre programmet "JEL"
 • Hvis du ikke har hatt noe eller mye erfaring, kan det være litt vanskeligere for deg å få en kunngjøring jobb, med mindre du har en god naturlig tale og en god følelse for radio. Radio krever mye kompetanse.
 • Bruk stemmen til "JEL" med melodien på sangen, eller musikk.
 • Du må skape den rette energien for riktig type musikk, og riktig type program;
 • Hvis du ikke tillater mye tid til å forberede informasjon for skift, kan dette noen ganger føre til å få noen fakta og informasjon galt
 • Aldri miste din personlighet, eller bli fornærmet.
 • Du må være "skarp" og rask tenkning med mye naturlig kunnskap.
 • Lær å forstå at du bare snakke med én person, og ikke et publikum.