Wkono

Hvordan være en reporter

Har du noen gang fortelle noen om noe som skjedde på jobb eller skole? I så fall var du rapportere hendelsen. Å være en reporter rett og slett blir ens fakta rett og deretter fortelle dem på en måte som vil appellere til et bredt publikum.

Trinn

Hvordan være en reporter. Forbedre dine kommunikasjonsevner.
Hvordan være en reporter. Forbedre dine kommunikasjonsevner.
 1. 1
  Forbedre dine kommunikasjonsevner. Å være en god reporter, må du lese,, snakke og. Du må være i stand til å stille gode spørsmål.
 2. 2
  Lese, se og følge med på nyhetene. Legg merke til hvordan hendelsene er avbildet. Legg merke til hva som gjør en god historie og hva som ikke virker. Hva ønsker du å se gjort bedre? Hva synes å være tom sensationalism?
 3. 3
  Hold en notatbok og / eller et tidsskrift. Øv å merke og skrive om hva som skjer rundt deg.
 4. 4
  Streber etter nøyaktighet og nøytralitet i enhver historie du rapporterer. Sørg for å dekke begge sider av noe stridstema.
 5. 5
  Ta opp fakta. Ikke gjør forutsetninger (de kan ofte være feil), og ikke gjør ting opp. Journalister er ment å søke og rapportere fakta. Løgn, gjør opp historier eller sitater, eller selv ved et uhell misquoting noen kan bare skade din troverdighet (en helt nødvendig kvalitet i en reporter).
  • Når noen forteller deg noe som du synes er viktige for historien, enten det er angivelig saklig eller bare en mening, gå videre og siterer den personen. Så hvis det de fortalte deg viser seg å være feil eller unøyaktig, vil det være deres troverdighet - ikke din - som lider.
 6. 6
  Unngå å vise dine egne personlige meninger. Som en reporter, er din jobb å rapportere fakta slik at andre kan danne sine egne meninger. Sørg for at du tar opp de faktiske opplysninger om eventuelle nyhetsartikkel og fortelle disse fakta uten å ta med din personlige synspunkt. Når du begynner å gi din mening, blir det editorializing, ikke nyhetsformidling.
 7. 7
  Bestem hvilke medier du ønsker å jobbe med. Du kan fokusere på print journalistikk, kringkasting nyheter, eller til og med online nyhetsdekning. Du kan fokusere på først på ett medium og deretter grenen ut som du blir mer erfaren. Utskriften nyheten industrien er et utmerket sted å starte. Det er der mange vellykkede journalister begynte sin karriere.
 8. 8
  Begynn en nyhetsartikkel med en rask oppsummering av hva som skjedde, hvem som var involvert, og når, hvor, hvorfor og hvordan det skjedde. Bygg detaljer derfra, begynner med den viktigste informasjonen og jobber mot den minst viktige. Ved å inkludere den viktigste informasjonen først, vil du la din editor for å trimme slutten på historien hvis det går for lang tid.
 9. 9
  Oppsøke historiene du finner interessant. Sjansene er gode for at andre vil finne dem interessante, også. Du kan rapportere om "harde" nyheter som involverer aktuelle hendelser av interesse for et bredt publikum, eller du kan rapportere om mykere "har" historier som kan føre flere light-hearted hendelser og være av mer tilfeldig interesse.
 10. 10
  Hard nyhetssaker kan inneholde:
  • Informasjon som er tidskritiske. Hvis det er relevant i dag, men vil ikke være så interessant neste uke, neste måned eller neste år, bør du rapportere det som nyheter.
  • Nylige endringer i regjeringens politikk eller personell
  • En flyulykke eller annen tragedie
  • Andre tema som er dramatisk eller alarmerende
 11. 11
  Feature ("human-interest") historier vil omfatte:
  • Personlige hendelser som involverer lokale tall
  • Referanser til lokale, historiske hendelser
  • Kontoer som ikke er tidskritiske. En funksjon historien kan være like interessante uker eller måneder fra nå som det er i dag
 12. 12
  Tenk lokalt. Ofte er lokale nyheter ikke tillagt det faglige reportasje at nasjonale eller regionale historier mottar, selv om lokale nyheter kan være av stor interesse for publikum. Bystyret tar avgjørelser hver dag som påvirker alle i byen!
 13. 13
  Delta på arrangementer. Gjorde en ny bypark bare åpne? Er en lokal klubb sparker av sin sommer fundraiser? Være der og offentliggjøre en redegjørelse for hendelsen for de som ikke deltar.
 14. 14
  Skrive "free-lance" artikler kan være en god måte å kick-starte karrieren din. Gå til hendelser, gjennomføre din egen forskning, og deretter skrive historiene og videresende dem til lokale medier. Hvis en artikkel er godt skrevet, og historien er ikke allerede er dekket, kan du få publisert.
 15. 15
  Det kan være mulig å flette inn artikkelen med at av en annen forfatter. Hvis du har god informasjon, og den andre forfatteren gjør, også, kan det hende at historiene samles under en felles "byline" (forfatterskap).
 16. 16
  Produserer en interessant kronikk er en fin måte å få publisert. Hvis du sender et menneske-interesse brikke til en media utløp, kan de velge å lagre arbeidet ditt og bruke det senere for å fylle plassen på en "slow" nyheter dag.
 17. 17
  Gå til arbeid for skolen din avis eller en liten, lokal nyhetskanalen. Disse mediene vil vanligvis være glad for å ansette en god reporter. Selv om de ikke betaler godt, eller hvis du må begynne som frivillig, er det en god måte å få foten i døren.
 18. 18
  Bli en kringkasting eller andre medier klubben på skolen. Det er en god måte å lære å rapportere nyheter og temaartikler.
 19. 19
  Bruk din tilknytning til en nyhetskanalen som får en pressekonferanse pass. Dette kan gi deg tilgang til nyheter hendelser og steder som det offentlige ikke har.
 20. 20
  Få i vane å bære et kamera og en diktafon med deg slik at du har dem når du uventet trenger dem. Så vær forberedt på å slå dem over til arbeidsgiveren din om han / hun ønsker å faktum Sjekk informasjonen før du publiserer det.

Tips

 • Ikke vær redd for "små" historier, spesielt i begynnelsen. De kan ikke være jord-risting, men de vil gi deg god praksis i rapporteringen og hjelpe deg med å etablere ditt rykte.
 • Intervju ferdigheter er også avgjørende for en reporter suksess. Det finnes ulike gode intervju teknikker. Eksperimentere og finne den stilen som passer best for deg. Du bør søke å satt rolig person du intervjue. Du vil få en mye mer interessant og avslørende samtale på den måten.
 • Hvis du er seriøs om en karriere innen journalistikk, vurderer å starte som en "borger-journalist." Det er noen som gjør det av kjærlighet til håndverket i stedet for penger. Har en blogg eller en podcast. Skriv for Wikinews eller en annen wiki.
 • Går på en skole i journalistikk eller kringkasting hvor du kan lære profesjonell skriftlig eller muntlig teknikker. Offentlige taler er en ferdighet best lært med profesjonell hjelp. En conversational stil (i tale eller skriftlig) kan gå en lang vei mot å etablere et rykte som en ny reporter.

Advarsler

 • La folk få vite om de vil bli sitert, fotografert eller tatt opp. Det er rett og slett vanlig høflighet.
 • Be om tillatelse til å fotografere eller ta opp enkeltpersoner. Noen har beskyttelse bestillinger eller ikke kan ha sine bilder publisert på grunn av faglige begrensninger. Igjen, dette er et spørsmål om vanlig høflighet.
 • Alltid sjekke fakta.

Ting du trenger

 • En bærbar PC
 • en penn
 • et videokamera
 • et stillbildekamera
 • en diktafon