Wkono

Hvordan være en filmkritiker

Dette er en artikkel om hvordan å skrive en anmeldelse av en film, ikke om hvordan du finner en jobb som en profesjonell kritiker.

For å være en film kritiker, må du forstå kunst i filmer og se utover enn vanlig publikum ser. For å oppnå dette, må du se filmer som er kunst og praksis å skrive om dem, og deretter se på storfilmer med forskjellige øyne.

Trinn

Hvordan være en filmkritiker. Vær oppmerksom på at ALLE filmene har en helt, som vil være hovedpersonen, og en fiende.
Hvordan være en filmkritiker. Vær oppmerksom på at ALLE filmene har en helt, som vil være hovedpersonen, og en fiende.
 1. 1
  Vær oppmerksom på at ALLE filmene har en helt, som vil være hovedpersonen, og en fiende. Fienden kan være en annen karakter, objekt eller situasjon. Analyser helten og fienden og hvordan historien utvikler seg rundt dem. Er de like? Er de forskjellige? Har de begge ønsker det samme? Hvorfor hater de hverandre? Hva er deres bakgrunnshistorier?
 2. 2
  Finn fargevalget. De fleste filmer vil ha et fargevalg for å definere følelser, karakter vekst, personligheter eller steder. Forstå betydningen av farge og denne fargen i mange tilfeller er en metafor for noe annet.
 3. 3
  Antyde hva budskapet var regissøren prøver å sende i å velge en bestemt farge. Skriv om hva du synes om at bruk av farger.
 4. 4
  Ta hensyn til musikken. Musikk og lyder brukes også til å definere karakterens følelser og vekst. Det også "setter stemningen" og lar deg vite hvordan du føler om følgende scene.
 5. 5
  Se på kamerabevegelser i hver scene og belysning. Hva er budskapet du får fra take og belysning? Er hovedpersonen i kjærlighet? Eller er det noen som følger ham eller henne?
 6. 6
  Finn ut hva slags historie det er. Går timingen regelmessig (fortid, nåtid, fortid), sirkulært (nåtid, fortid, nåtid), baklengs (fremtid, nåtid, fortid) eller på annen måte? Gjør timingen filmen bedre eller verre? Går det for fort eller for sakte?
 7. 7
  Skrive om de forskjellige følelser du følte under filmen.
 8. 8
  Skriv om hva filmens budskap er.
 9. 9
  Skriv om kostymer, deres fargevalg, og hvor de passer for karakterene
 10. 10
  Var alle skuespillerne konsekvente i sine deler? Ble resultatene deres overbevisende? Var noen av dem spesielt bra eller veldig dårlig? Med andre ord, har du kjøpt det?
 11. 11
  Tar alle disse hensyn, skriver gjennomgang av filmen. Skriv om hvis det var avant klasse eller den samme historien som alltid. Var det opprinnelige eller dum? Det manglet eller over toppen?
 12. 12
  Vurdere det!

Tips

 • Se en masse filmer, og mange gode filmer. Se klassiske filmer, uavhengige filmer, utenlandske filmer, komedier, drama, kortfilmer, animasjonsfilmer, noe du kan få hendene på.
 • Les historiene bak filmene.
 • Hvis du likte en bestemt film, finne filmer fra samme regissør.
 • Bli involvert i en filmklubb på nettet eller på ditt nabolag, community college, arbeid eller hva. Hvis du ikke finner en, starte din egen! Alt du trenger er en dvd-spiller og en TV og noen du inviterer. Jo flere mennesker, jo bedre. Diskuter syn på filmene og bruke den på dine egne vurderinger.
 • Les filmanmeldelser og om andre filmkritikere og hvordan de begynte å komme inn i bransjen.
 • Noen gode filmer å se er: Citizen Kane, Casablanca, Når vi var krigere, A Clockwork Orange, Pulp Fiction, Clerks, Amelie, Sin City, The 400 Blows, Psycho, Taxi Driver, All About My Mother, All About Eve, konge Kong, Singin 'in the Rain, It'sa Wonderful Life, Goodfellas, The Godfather, Schindlers liste, Pans labyrint og Finding Nemo.
 • Du ønsker kanskje å få minst i noen film og eller skriving kurset.
 • Avhengig av hvor mye du ønsker å bli en filmkritiker, bør du vurdere å studere film, engelsk eller journalistikk.

Advarsler

 • Du vet ikke alt, så være så objektiv som du kan og forskning på filmen så mye du kan før erklære det en fiasko bare fordi du ikke liker det.
 • Å være en filmkritiker betyr ikke å si alle filmer er dårlige.
 • Hvis du ikke liker å se Classic, Uavhengig eller utenlandske filmer, vil du kanskje vurdere å gjøre noe annet, fordi en film kritiker er en kunstkritiker og trenger å se noe og analysere det som upartisk som mulig.
 • Når du begynner å realisere alle detaljene på film, kan du ikke finne mye av de nye filmene som underholdende.
 • Jo mer du forstår kunsten filmer, jo mindre du liker den nye Hollywood-filmer.

Ting du trenger

 • Filmer
 • DVD
 • TV
 • Kriterier