Wkono

Hvordan bidra til å redde miljøet

Lyst til å bidra til å redde miljøet? Tiltak for å bevare og gjenbruke er enklere enn du kanskje tror. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan bidra til å redde miljøet. Slå av alt som bruker strøm.
Hvordan bidra til å redde miljøet. Slå av alt som bruker strøm.

Sparer energi

 1. 1
  Slå av alt som bruker strøm. Hvis du ikke bruker nå den, slå den av. Dette gjelder for lys, TV, datamaskiner, skrivere og så videre.
  • Sette timere på lamper som vil slå av lamper på samme tid på en daglig basis. Timere som disse kan bli funnet i jernvareforretninger og de kan plugges inn i lampen din.
  • Gjør det til en å stenge lys og elektriske apparater når du forlater et rom.
 2. 2
  Trekk. Leaving enheter plugget i, for eksempel bærbare ladere eller brødristere, kan spise opp "fantom" energi. Selv når et apparat er slått av, kan det likevel bruke makt. Prøv å koble fra når det er mulig.
  • Dersom det vil være minst 36 timer før du bruker den igjen, trekk ut kontakten.
  • Slå masse ting av med en strømskinne. Du kan koble alle dine apparater i ett område - si din datamaskin - til et grenuttak. Så når du er ferdig med alle hvitevarer, bare slå av strømmen stripe av på bryteren.
 3. 3
  Bruk fornybare energikilder. I Europa rundt 71% av elektrisiteten produseres ved forbrenning av fossilt brensel. Brennende kull eller andre drivstoff avgir klimagasser og forurensning i miljøet. En gjennomsnittlig hjem drevet av et kull verktøyet vil brenne 12,000 pounds av kull i året og vil føre til omtrent samme mengde forurensning som to biler. Ved å bruke fornybar energi som den primære kraftkilde, ville reduksjon av forurensning per husstand være tilsvarende som for plante 400 trær.
  • Mange elektriske selskaper tilbyr strøm fra fornybare kilder (noen ganger på en litt høyere avgift). Et annet alternativ er å leie solcellepaneler, som disse blir stadig dyrere. Kontakt din lokale energileverandør for mer informasjon.
  • Oppfordre Kongressens representanter til å støtte miljøspørsmål og fornybar energi.
 4. 4
  Handle i tørketrommelen for en god gammeldags klessnor. Det gjør klærne lukter godt og frisk, og det er miljøvennlig. Tørketromler er blant de største energi-brukere i de fleste husholdninger, etter kjøleskap og klimaanlegg. Hvis du bruker en tørketrommel, sørg for å holde ventilen klar.
 5. 5
  Kjør klimaanlegget sparsomt eller ikke i det hele tatt. Klimaanlegg bruker mye strøm. Bruk naturlig ventilasjon eller en vifte til, så mye som mulig. Hvis du bruker klimaanlegget, sett den til en høyere temperatur.
 6. 6
  Bytt til kompakt fluorescerende eller LED lyspærer. Mens disse koster mer, de er også mer langvarig enn konvensjonelle lyspærer, og de bruker bare en firedel av energien. Environmental LED belysning kan koste mer penger, men i går nesten en mannsalder og er enda mer effektiv enn CFL-tallet.
 7. 7
  Få takvinduer. Disse vinduene gå i taket for å gi mer lys, redusere det elektriske lyset du bruker. Noen typer kan også overføre sollys til elektrisitet.
 8. 8
  Lukk dører når du forlater et rom. Når du forlater huset, eller til og med når du har middag nede, prøv å lukke døren til alle rommene du ikke vanligvis bruker eller trenger. Å gjøre dette ofte vil spare mye av ekstrem oppvarming eller kjøling som er nødvendig for å gjøre hjemmet ditt varmt.
 9. 9
  Ikke bruk elektronisk treningsapparater. I stedet for å bruke treningsutstyr, bruker en ekte sykkel (eller en enhjuling), eller gå på egne bein og få et sted. Turgåing og push-ups fungerer like godt.
 10. 10
  Laste opp som vaskemaskin. Hvis du trenger å gjøre vaskeri, vask full last. Det sparer vann, elektrisitet, og tid til å vaske de klærne.

Vannsparing

 1. 1
  Sjekk for lekkasjer.. Hvis kraner drypp, eller i det minste sette en beholder under drypp i mellomtiden og bruke vannet.
  • For å sjekke toaletter, sette noen dråper konditorfarge (gå for en sterk farge) i tanken, ikke bollen. Vent i ca ti minutter uten spyling. Hvis du ser fargestoff i bollen, reparere toalettet.
 2. 2
  Slå av vannet når du ikke bruker den. Hvis du pusser tennene, skru av kranen mellom skyllinger. Dette gjelder også for barbering, oppvasken, og selv ta en dusj.
  • Hvis du har en tendens til å glemme å slå den av, sette en liten lapp på veggen foran vasken, med påminnelsen, "Slå av kranen. Ikke kast bort vann!"
 3. 3
  Unngå salt-baserte vann myknere. Disse krever store mengder energi og vann, og la din lokale vannskille er vannkvaliteten svekket av overflødig salter.
 4. 4
  Installer low-flow toaletter. En lav-flow toalett kan spare mange liter vann per år, både å bevare miljøet og redusere vann regningen.
  • Eller sagt på flaske vann i tanken (baksiden) av din nåværende toalett. Mellomrommet flasken tar opp i bunnen av tanken vil tillate å bruke mindre vann, men beholde toalettet funksjon.
  • Også prøve å justere vannstanden lavere. Mange toaletter har en justering for å senke flottøren ventilen.
 5. 5
  Spare vann. Ta kortere dusjer eller fylle badekar bare 1.4 til 1.3 full. Kjør oppvaskmaskinen bare når det er helt fullt. Gjenbruk vann, hvis det er mulig ved å koke det. Hvis du vasker din egen bil, parkere den på plenen og bruk bøtter og svamper. Bruk slange til å skylle. Bruk pool dekker å redusere fordampning og holde bladene ut. Installer lav flow kraner eller ventilasjonsanleggene.

Bærekraftig transport

 1. 1
  Organisere en Carpool for jobb eller skole. Denne måten, hvis du tar en motorvei med en H igh O Høy> ccupancy V ehicle (HOV) kjørefelt, kan dette vanligvis spare tid og penger på bensin.
 2. 2
  Planlegg dine ærend for å unngå å gå rundt i sirkler. Dette vil bruke mer gass og kaster bort tiden. Gruppe utflukter til færre og lengre turer. Dette reduserer både turer ut og kaldstart (starter en motor som ikke har vært kjørt det siste). Kaldstart er hardt på bilen og miljøet.
 3. 3
  Invester i en god sykkel og hjelm. Bruk dem når destinasjonen er innenfor 5-10 miles i hjemmet. Du kan også kjøpe pannier stativer, en sykkel trailer, eller en solid kurv for å holde elementer.
  • Få i vane du sykler for korte, lokale turer. Korte turer er vanligvis den vanskeligste på bilen og på miljøet, og du vil få mer mosjon og føle seg bedre.
 4. 4
  Få en hybrid. Hvis du har vært på utkikk etter en ny bil, er hybrider blir mer og mer populært. Det finnes et stort utvalg av hybrider på markedet fra små til store sedan SUVer. De ikke bare avgir mindre utslipp til luft, kan de spare deg for penger med færre turer til bensinstasjonen.

Resirkulering og bevaring

 1. 1
  Resirkuler alt du kan. I mange land er resirkulering tatt på alvor. De har en søppelbøtte for poser, en for glasset, en for bokser, ett for bokser, ett for plast, en for papir, og med en for nedbrutt mat. Prøv å disiplinere deg selv til gjenvinning nødvendigheter vi bruker når du er ferdig.
 2. 2
  Unngå bruk av engangsartikler. Noe du bare bruker et par ganger og kaste bort forbruker ressurser bare å bruke århundrer i et deponi.
  • Bær din egen gjenbrukbar kopp eller flaske vann, bestikk, og klut bæreposer med deg. Oppbevar dem i bilen eller sykkel panniers.
  • Ikke ta en plastpose hvis du ikke trenger en. Hvis du bare fikk en eller to ting, trenger du ikke en pose.
  • Bruk oppladbare batterier i stedet for engangsbatterier. Batterier ikke bare ta opp fyllplass plass (de kan ikke brennes), kan de lekke syre i jorden. Selv da, bare bruke apparatet når du må. Hvis du har valget, koble til enheten i stedet for å bruke batterier.
   • Sørg for å kaste skikkelig av noen batterier du kaster, inkludert oppladbare batterier som er forbi sin brukbare liv.
 3. 3
  Unngå å bruke plast når du kan. Styr klar av ting som disponibel plast kopper, plastposer, og alle gjenstander du ikke trenger. Det bryter aldri ned, og har ført til forgiftning og død av mange sjødyr. Se på måter at plast kan resirkuleres i ditt område. Noen byer har programmer for resirkulering plastposer og andre vanskelig å resirkulere typer plast.
  • Bruk lukkbare, gjenbrukbare beholdere i stedet for plastfolie eller plastposer.
 4. 4
  Bruk bare så mye toalettpapir som du trenger. Ikke koble en kilometer av det for en liten tørke. Være rimelig. Gå lett på papirhåndklær, også, og bruke en vaskbar klut eller svamp for det meste av kjøkkenet ditt opprydding.
  • For de papirprodukter du bruker, se etter produkter laget av 80-100% resirkulert papir, helst med et høyt resirkulert innhold.
 5. 5
  Tenk tøybleier. De har kommet en lang vei fra ting med pinner og plast deksler som gen x-ere og tidligere generasjoner hadde på seg. Du vil spare en formue (spesielt hvis du har mer enn ett barn), holde potensielt farlige kjemikalier vekk fra babyens bunnen, og gjør en god ting for planeten mens du er i gang.
 6. 6
  Bruk gjenbrukbare klut pads, eller en menstrual cup. Det høres kanskje rart å gjenbruke slike ting, men tenk alle pads og tamponger du bruker i din levetid alt stablet opp.
  • Hvis noen grunn disse er ikke alternativene for deg, bør du vurdere å bruke tamponger og bind laget av ubleket, økologisk bomull, og tamponger uten plast applikatorer. Dette er bedre for din helse, samt planeten.
 7. 7
  Koordinere resirkulering med dine naboer og venner. Hvis lokal resirkulering depot er viss avstand, lage et enkelt drop-off sted i nabolaget ditt, hvor folk kan ta med sine resirkulering, og deretter bruke bare én bil å kjøre dem til depot. En garasje er et bra sted å lagre ting før de blir tatt. Du kan ha andre naboer som er ansvarlige for ulike typer resirkulerbart, som papir, glass, metall, osv.
 8. 8
  Ikke kast mat. Den beste måten er å bruke opp rester og planlegge måltidene dine så du kjøper ikke mer enn du trenger. Hvis du har en overskridelse, dele den med venner eller (eventuelt) med lokale dyrelivet.
 9. 9
  Kjøp secondhand klær. Eller hvis du har en nabo med et barn et år eller så eldre enn barnet ditt, spør om de kan sende sine gamle klær til deg.
  • Du kan også finne mange "økologiske klær" på vanlige kjøpesentre. Disse klærne er laget med økologisk bomull i en mer miljøvennlig fabrikker.
 10. 10
  Stopp søppelpost fra å komme. Hvis du får flere kataloger som du ikke trenger, så ring ett selskap hver dag eller hver uke, og be for dem å slutte å sende dette til deg. Dette vil spare trær, og vil bruke mindre energi, som noe du ikke trenger ikke å bli gjort, og transportert til deg. Det er noen ganger mer papir i den lokale avisen som du ville bruke i to måneder. Husk de gamle aviser, eller de som du ikke trenger lenger.
 11. 11
  Donere eller dele brukbare husholdningsartikler snarere enn å sende dem til et deponi.
  • Bli din lokale kapittel av www.freecycle.org. Disse gruppene har uønsket eller unødvendige husholdning ting gratis til hverandre, vanligvis gjennom en Yahoo! Group. Hold uønskede ting ut av deponiet og i hendene på noen som faktisk vil bruke den. Du vil gjøre noen glad, og jorden lykkeligere også! Craigslist.org er en annen nyttig ressurs for å kjøpe, selge og gi bort brukte ting lokalt.
  • Donere dine brukbare klær og husholdningsartikler til veldedighet. Mange vil sende en bil for henting.
  • Bruk for salg og gratis listene på Craigslist.
  • Hold et garasjesalg.
 12. 12
  Bruk gjenbrukbare flasker for vann. Mest vann fra springen i utviklede land er trygt å drikke, og de fleste byer kan levere en vannkvalitet rapporten hvis du er bekymret. Kjøp et glass eller metall flaske og bruke den i lang tid. Det vil ikke råtne eller gå dårlig som en plastflaske vil. Du kan redusere mengden av vann flasker i søpla dumper hvis du bruker en glass flaske i stedet for 30 plast vann flasker per uke. Glass flasker er også sunt.
 13. 13
  Slå ubrukelig søppel til noe morsomt og søt, eller frisk og funky. Lage smykker, hjem tilbehør, og omskapte klær fra ting du allerede eier. Du kan ta en titt rundt Google og finne tonnevis av artikler om hvordan du gjør forskjellige ting.
 14. 14
  Slutte å lese aviser. Hvis du kan slå opp på nyhetene på datamaskinen din, tar det opp mindre energi enn å kutte ned trærne, noe som gjør papiret, og transportere den til huset ditt.
 15. 15
  Brew te ved hjelp av bulk blader i stedet for engangs teposer. Du kan kjøpe te av alle slag i bulk, mer rimelig enn å kjøpe bokser med teposer. Deretter brygge ved hjelp av en sil, filter, tekanne, karaffel, eller fransk presse.
 16. 16
  Kjøpe eller gjøre noen gjenbrukbare stoff poser. Ta dem med deg når du går shopping. Eller, gjenbruke gamle plastposer. Bare tenk alle de plastposer i verden lagt opp.
  • Gjenvinne eller gjenbruke gamle plastposer. Det er mange ting som du kan gjøre med gamle plastposer. Bruke dem når du handler. Sjekk ut hvordan du kan resirkulere gamle plastposer.
 17. 17
  Spis mindre kjøtt. Kjøttproduksjon er svært ressurskrevende og ineffektiv. Meatless mandag er en nasjonal non-profit folkehelsen kampanje som oppfordrer folk til å gi opp kjøtt en dag i uken. Forsøk vegetarisme eller veganisme er definitivt en av de beste tingene du kan gjøre for miljøet og også for helsen din. Sjekk ut siden for noen meatless oppskrifter.
  • Be om noen leftover kjøtt når du går til din kjøtt butikk. Hvis kjøttet er OK å mate til kjæledyr, mate den til din hund eller katt. De kan også gi den til deg gratis. Du vil også spare penger ved ikke å måtte kjøpe pet food. Også på noen supermarkeder, de også gi hunden bein gratis med alle kjøp.
 18. 18
  Unngå fast food. Mange fast food restauranter har beiteområder for storfe der regnskog pleide å være.
 19. 19
  Kjøp mindre ting. Hvis du ikke trenger det, ikke kjøpe det. Foruten å spare penger og ikke fylle opp huset, ikke kjøpe ting i første omgang betyr aldri bruker ressurser (materialer, energi, arbeidskraft) er nødvendig for å skape den. Kan du låne noe, få det brukt, eller rett og slett gjøre uten den?

Ideer for utendørs

 1. 1
  Ikke bruke plantevernmidler, ugressmidler, eller kjemikalier. Sprøytemidler dreper hundrevis av fugler og andre dyr per år. Hvis du har uønskede ugress, trekk eller hakke dem ut selv, klipp dem ned, plante en bunndekkende i deres sted, eller bruke til å kontrollere ugress og begrense fordampning.
  • Hvis du er en gartner, sjekk ut permakultur, integrerende pest management, polycropping, og andre teknikker som reduserer eller eliminerer behovet for kjemiske plantevernmidler og gjødsel.
  • Hvis du bruker kunstgjødsel, gjelder ikke mer enn det som er virkelig nødvendig, og ta skritt for å sikre at overflødig er ikke vasket i vassdrag.
 2. 2
  Plant et tre. De absorberer karbondioksid. Hvis du ikke kan plante en, prøv potteplanter. Løvtrær nøye plassert i nærheten av hjemmet ditt kan også bidra til å holde hjemmet varmere om vinteren (når det ikke er noen blader) og kjøligere om sommeren (når de leverer mye skygge).
 3. 3
  Lag en frosk dam i bakgården. Frosk populasjoner er synkende fordi deres hekkeområder forsvinner. Hvis du oppretter et habitat for dem i bakgården, kan de avle der.
 4. 4
  Kompost. Utpeke et område i hagen din til å sette ditt verksted avfall, frukt skreller, og uspist mat. Finn noen ormer som kan bryte avfallet ned og produsere et svært rikt jordsmonn som fungerer bra med landskapspleie din. Hold heap så langt fra en vannkilde som mulig, og hvis du kan, legger et par lag med betongblokker eller murstein rundt haugen for å unngå et rot på plenen din.

Tips

 • Hvis du ikke kan sykle eller ikke eier en, prøv å gå til steder så mye som mulig, men hvis du trenger transport, se om du kan bruke kollektivtrafikk (som et tog, buss eller t-bane). Siden flere folk bruker dem (slik at mindre folk bruker biler), er mindre fossilt brensel blir utgitt. Eller, hvis du ikke ønsker å bruke offentlig transport, og du har en nabo som skal til samme sted du går, spør dem om du kan hoppe inn og gå med dem.
 • Selv om resirkulering er stor, er det enda bedre å spare. Det betyr gjenbruk av papir så mye som mulig, eller påfylling vannflasken i stedet for å kjøpe en ny en, og så videre.
 • Neste gang du bestiller en drikke, ta med egen krus (eller kjøpe en av deres). Ikke bare vil du spare 15 cent, men du vil også bidra ved å ikke sløse kopper.
 • Før du gjenvinner noe, kan som en aluminium, er det best å vaske det ut først. Visste du at en aluminium kan kan gjenvinnes 10 ganger?

Advarsler

 • Pass på at noe kjøtt som du mate til dyret ditt er OK for dem å spise. Ikke gi dem farlige mat som kan gjøre dem syke.

Ting du trenger

 • Kompost Innehaver / sted
 • Gjenbrukbare handlenett
 • Kompaktlysrør, LED, eller andre energieffektive lyspærer.