Wkono

Hvordan å lede en telefonkonferanse med ikke-morsmål

Konferansesamtaler kan være en av de mest uutholdelig opplevelser for ikke-engelsk som morsmål. En rekke faktorer kan gjøre en konferansesamtale vanskelig, lydkvalitet saksområdet, antall deltakere, og en mangel effektivt lederskap under samtalen.

Trinn

Hvordan å lede en telefonkonferanse med ikke-morsmål. Artikulere og snakker langsomt og komfortabelt.
Hvordan å lede en telefonkonferanse med ikke-morsmål. Artikulere og snakker langsomt og komfortabelt.
 1. 1
  Artikulere og snakker langsomt og komfortabelt. Ikke overforbruk lyder som "um" eller "uh".
 2. 2
  Når du lytter til en annen høyttaler, ikke over-eller under-bruk "continuers" (ord som "uh-huh" som la høyttaler vet at du fortsatt lytter). Det er greit å bruke en viderefører hvis høyttaleren har stanset, men det er ikke greit å avbryte med en viderefører, eller å ha døde stillhet på linjen for en ubehagelig periode. Stillhet kan være et kraftig verktøy for å tillate forståelse av komplekse ideer og tid til å formulere spørsmål.
 3. 3
  Forsinke kommunikasjonsprosessen. Pause mellom ideer, hver 3-5 setninger, for å gi fremmedspråklige en mulighet til å forstå før du fortsetter.
  • Dette er en flott tid å høflig bekrefte at alle som deltar forstår hva som har blitt sagt opp til dette punktet. De fleste vil sette pris på å bli gitt en sjanse til å be om avklaring.
 4. 4
  Være proaktiv. Under samtalen regelmessig minne deltakerne om at de kan be om avklaring. Fortell dem at det er viktig for deg at de forstår. Gi dem tillatelse til å be om avklaring.
 5. 5
  Sjekk om forståelse ved slutten av hvert emne, "er at forståelig?", "Var jeg forståelig?", Eller "Hvilke spørsmål har du?" er alle gode måter å sjekke om forståelse.
 6. 6
  Ikke rush til neste tema. Pass på å gi minst 30 sekunder mellom temaer for spørsmål og avklaringer. På slutten av hvert emne, omformulere viktige detaljer og handlinger, selv om deltakerne ikke be om avklaring.
 7. 7
  Være en effektiv telefonkonferanse leder. En leder sørger for at forståelse er en prioritet. De konsentrere seg om å skape en kommunikasjon vennlig miljø for alle å sette pris på og nyte. Hvordan kan en innfødt engelsk høyttaler forvente en ikke-innfødt til å delta eller følge direktiver om de har problemer med å forstå? Selvfølgelig følger protokoll fra møtet ofte samtalen. Men produktive og givende relasjoner står på spill. Hvis det er lite eller ingen forståelse under en samtale, bør ikke-innfødte deltakerne kan like godt ikke delta. De kan føle seg fremmedgjort og forstå mer av de skriftlige minutter.

Tips

 • En effektiv leder garanterer at deltakerne forstår ved å avklare viktige detaljer og handlinger på slutten av hvert tema.
 • En effektiv leder garanterer at deltakerne aktivt ber om avklaring, er en måte å oppnå dette på tidligere kjenner hver deltaker rolle på konferansen og forberede noen spørsmål for hver og en av deltakerne.
 • En effektiv leder garanterer at hvis det er bakgrunnsstøy, anropet satt på vent inntil støyen blir fjernet.
 • En effektiv leder garanterer at hver deltaker artikulerer og snakker sakte.
 • En effektiv leder garanti for at det tilbakemelding ved slutten av samtalen se hvordan kommunikasjonen kan forbedres ved neste anrop.

Advarsler

 • Vær forsiktig så du ikke å fornærme de fremmedspråklige ved å klargjøre for ofte eller oppklarende temaer som er svært enkel. Feil vil skje, men du kan minimere dem ved å betale forsiktig oppmerksomhet.