Wkono

Hvordan være mer grønt som tenåring

Vi får beskjed om å kjøpe hybridbiler, endre vår strømleverandør, og isolere taket. Men hva hvis du ikke har kontroll over slike ting - en tenåring? Verre - foreldrene dine har viktigere ting å bekymre seg enn dum gammel global oppvarming. Men det er fortsatt noen ting du kan gjøre.

Du tenker kanskje som en tenåring, kan du ikke gjøre mye for å hjelpe, men du er helt feil...

Trinn

Hvordan være mer grønt som tenåring. Se på hvert element du bruker.
Hvordan være mer grønt som tenåring. Se på hvert element du bruker.
 1. 1
  Se på hvert element du bruker. Kjøpe eller forbruker som å ha en "kostnad" til omgivelsene. Dette elementet ble gjort med ressurser, hadde noen kostnader for miljøet i produksjonen, ble sendt til deg, markedsført og når du bruker den vil den måtte kastes.
 2. 2
  Prøve å kjøpe ting som kan resirkuleres. For eksempel kjøpe resirkulerbare penner som kan fylles med blekk i stedet for penner som blir kastet bort etter å ha blitt brukt. Hvis du har papir, flasker eller overhodet, ikke kaste dem bort. I stedet, send dem til returselskap i ditt distrikt.
 3. 3
  Reduser mengden du bruker, og prøve å gjenbruke eksisterende elementer i stedet for å kjøpe nye. En god idé er å kjøpe klær second-hand (masse klær er kastet / gitt bort som er knapt et år gammel og har neppe blitt slitt) og til i stedet for å kjøpe nye.
 4. 4
  Prøv å lage din kjøpsbeslutninger fra selskaper som støtter bærekraftig produksjon, rettferdig handel, eller organiske. Hvis du ikke vet alt om hvordan noe blir gjort, slå det opp!
 5. 5
  Slå av alle oppe lys (og nede hvis foreldrene dine er allerede oppe) før du går til sengs hver kveld. Hvis du lar telefonen eller i-pod ladere koblet til den viktigste strømkilde da den bruker strøm selv om den ikke er koblet på telefonen / i-pod.
 6. 6
  Snakk om forurensning og global oppvarming til foreldrene dine hvis du virkelig er interessert i det. Ikke presse dem til å bli mer grønt og irritere dem, de ville ikke tankene noen forslag nå og da. Noen voksne er interessert i å leve stort. De kan kjøre en stor SUV, bor i et herskapshus, eller rett og slett kaste ting. Prøv å forklare dine yngre søsken hva som skjer i verden for dem, så enkelt som mulig. Tillate dem å gjøre opp sin egen mening, men du kan finne de vil være mer åpen for det enn foreldrene dine.
 7. 7
  Ikke la T. V. på i bakgrunnen. Selv om du ser på det, men du ikke er veldig interessert i programmet - vurdere om det er noe du vil finne mer hyggelig og også bruker ikke så mye energi. Spille utendørs for eksempel. Minn deg selv på barndommen hobbyer, kan Lego og brettspill fortsatt være hyggelig i tenårene.
 8. 8
  Har ikke fått noen ideer til bursdagsgaver? Foreslå en grønn tema. Energieffektive lyspærer for dine lamper, resirkulerte bærbare PCer / stasjonære, sponse en grønn veldedighet i ditt navn, soldrevne ladere. Det er mange ting du kan kjøpe som vil være nyttig og hyggelig. Pluss at det vil være en ekstra varm følelse på bursdagen din.
 9. 9
  Du har kanskje hørt på nyhetene om et nettsted som er google - Men i svart, blackle com.. Teorien være på noen eldre datamaskiner (skjermer som ikke flatskjerm) det tar mindre energi til å vise svarte enn hvite. Hvis du har en av disse skjermene endre bakgrunnen til svart. For alle datamaskiner senke innstillinger som lysstyrke og kontrast vil redusere den energien du bruker.
 10. 10
  Hvis du er på datamaskinen bare for å snakke med vennene dine - Du trenger ikke din printer / scanner / høyttalere slått på også. Prøv å slå på bare det du trenger.
 11. 11
  Husk at apparater på standby fortsatt bruker energi. Når du slår noe av - virkelig slå det av!
 12. 12
  Spar papir i skolen. Tenk to ganger før du kaster bort det gamle ark av scratch eller et notat papir. Se om du kan fortsatt bruke den til noe.
 13. 13
  Ta en dusj i stedet for badekar. Når du tar en dusj, prøve å holde det under 10 minutter. Ikke skru varmen hele veien opp, heller. Gjør det til et slags spill, prøve å slå den gamle "score" hver gang du tar en dusj.

Tips

 • Husk at du kan ikke forandre verden på egenhånd, men alt du gjør hjelper. Ikke bli frustrert når folk ikke er like entusiastiske, du er bare en person og kan bare gjøre så mye.
 • Spør realfagslærere om hva du kan gjøre. Lær så mye du kan om miljøet som det vil gjøre at du føler deg sterkere om årsaken.
 • Du kan samle inn navn på egen hånd, og deretter sende dem til en politiker, men det er lettere å ta kontakt med en organisasjon for bedre klima.
 • Gjenbruk make-up wipes opp til tre ganger, ikke kaste dem bort etter første gangs bruk (med mindre det er klumper seg i ting)
 • Ta med tøyposer til butikker og bruke dem i stedet for plast eller papir.
 • Bli med og være aktiv i en organisasjon som fremmer være grønn og hjelper med måter å spare miljøet.
 • Kjøp secondhand bøker i stedet for nye - det er nok av secondhand bokhandlere rundt i dag. Dette er en fin måte å spare papir.
 • Les eller se på nyhetene. De kan gjøre kunngjøringer om pågående navn samlinger eller kommende demonstrasjoner.

Advarsler

 • Vær forsiktig slå av og på elektriske apparater på strømnettet.
 • Folk kan bli irritert med konstant forelesninger. Realisere at ikke alle føler det på samme måte. Det er godt å overtale folk, men pass på å ikke mase når du ser det er en tapt sak.
 • Det er også bedre til å lede ved eksempel enn forelesning andre! De kan være mer tilbøyelig til å spørre og bli med deg når de ser hvor mye du faktisk gjør, snarere enn å snakke om!