Wkono

Hvordan å donere håret til en god sak

Mange mennesker lider av kreft og har mistet håret på grunn av cellegift. Mange andre barn og voksne lider av Alopecia, en auto-immun sykdom som ennå ikke er godt forstått, og som ikke har noen kjent årsak eller kur. Alopecia forårsaker hårtap som ofte permanent. Hvis du har langt hår, kan du hjelpe ved å donere håret for å lage en parykk.

Trinn

Hvordan å donere håret til en god sak. Gjør din forskning.
Hvordan å donere håret til en god sak. Gjør din forskning.
 1. 1
  Gjør din forskning. Forskningsorganisasjoner som gjør parykker for mennesker med kreft, Alopecia, osv. Finn en som du liker og kjenner kravene til et hår donasjon. De varierer blant organisasjoner, og noen kan eller ikke kan ta håret.
 2. 2
  Forbered håret. Sørg for at håret ikke er kjemisk skadet (farget flere ganger), svært død (flisete tupper), eller skitten, og er minst 8-12 inches lang (avhengig av organisasjonen). Hår som dette er ofte ikke akseptert. Pass på at du ikke kaster bort håret ditt eller din innsats!
 3. 3
  Klippe den. Gå til salong hvor du har tenkt på å få håret klippet og sørg for å fortelle dem at håret ditt kommer til å bli donert. De vil først måle håret ditt til å sørge for at det er nødvendig lengde, og vil da sette håret i en løs hestehale eller to fletter. Håret ditt vil bli kuttet rett over hestehale ringer, og stylist kan ikke la håret berøre gulvet. Håret må være tørt før binde den med en gummistrikk og plassere den i en lufttett plastpose.
 4. 4
  Send den av. Post eller gi det, i egen person, en organisasjon som spesialiserer seg i å lage parykker for kreftpasienter. Vær glad for at du har hjulpet en årsak. Tenk etterveksten det å hjelpe igjen neste år.

Tips

 • Husk at alt i alt, det er bare hår. Det vil vokse tilbake.
 • Noen steder klippe håret gratis hvis du donere den, så hvis du ikke vet hvor du skal gå, se opp steder som gjør det.
 • Noen ganger organisasjonene selv vil klippe det for deg.
 • Pass på at du virkelig ønsker å gjøre dette!
 • Innse at en parykk tar flere hår donasjoner til å skape.
 • Hvis du fortsatt er i skolen, kan skolen være vert for en fundraiser som gir deg muligheten til å gjøre dette.
 • Vanligvis er folk med mer permanent hårtap (f.eks hårtap fra sykdommer som Alopecia) prioriteres fremfor langsiktig, men mindre permanent hårtap (f.eks hårtap fra prosedyrer som for eksempel cellegift der håret kan etter hvert bli dyrket tilbake).

Advarsler

 • Sjekk med Better Business Bureau for å se om veldedighet du prøver å donere håret for å oppfyller sine standarder.
 • I håret donasjon sektor, er noen hjelpeorganisasjoner sagt å selge noen av de donerte håret de får til kommersielle parykk produsenter. Forskning på nettet med anerkjente nettsteder for å finne det beste stedet å sende klippet låser.
 • Enten du donerer, hår eller noe annet, kan du gjøre din egen forskning på noen veldedighet du donere til. Noen veldedige organisasjoner kan bruke mer penger i "overhead-kostnader" enn den faktiske veldedig arbeid de gjør. Noen kan ha praksis eller synspunkter som du er uenig med og noen er bare regelrett svindel.
 • Hår som har falt på gulvet er uakseptabelt for donasjon.