Wkono

Hvordan lede en diskusjon

Tradisjonen forteller oss igjen og igjen at den beste måten å lære (og lærer) er å sitte med en liten gruppe og tankefullt snakke om et bestemt emne. Hvis du finner deg selv trenger å lede en klasse i college eller high school, eller hvis du bare er interessert i alternative måter å lære på, kan du bruke denne fremgangsmåten for å begynne å lære å lede en stor diskusjon.

Trinn

Hvordan lede en diskusjon. Bestemmer temaet og omfanget av diskusjonen.
Hvordan lede en diskusjon. Bestemmer temaet og omfanget av diskusjonen.
 1. 1
  Bestemmer temaet og omfanget av diskusjonen. Er du diskutere en bok, en film, en delt opplevelse? Hva hovedtema vil du diskutere? Dette emnet er basert på din ukentlige instruksjonsvideo mål og terminal målet.
 2. 2
  Begrense det ned. Når du vet bredt tema, bestemmer et mindre omfang. Hvis du leser Romeo & Juliet, for eksempel, vil du diskutere fordelene / ulempene med ung kjærlighet? Temaet for hastverk vs moderasjon? Den eldre mannen / yngre mann veiledning forhold som i Romeo & Juliet?
 3. 3
  Plukk en start spørsmålet. De beste spørsmålene er verken for open-ended eller for begrenset. "Ja eller Nei" spørsmål stans diskusjon og bred "Hva synes du om unge mennesker å gifte seg?" spørsmål er også store demotivaters. De beste spørsmålene er åpne nok til å ha noen mulige riktige svar, men likevel lukket nok at folk vet å nærme seg det, og føler seg motivert til å begynne å snakke. En flott spørsmål kan være: "På hvilke måter den Friar feile i hans råd til Romeo? På hvilke måter lykkes han?"
 4. 4
  Vær forberedt. Som diskusjonen leder, kommer inn i møtet med flere "store" spørsmål. Vær forberedt på å spørre den neste når diskusjonen stilner, når folk trenger mer mat for tanken. I en 2 timers diskusjon, bør 2-5 gode spørsmål være tilstrekkelig. Det er også godt å ha to eller tre mindre underspørsmål til hver viktigste spørsmålet.
 5. 5
  Gjør argumenter. Ikke bare dele dine følelser eller meninger uten å støtte dem opp. Hvis noen hevder "The Friar skal ikke ha gitt Romeo noen råd!" spør dem hvorfor det er slik, og diskutere mulig støtte eller innvendinger mot kravet deres. Bruk "Pros and Cons" modell; argumentere for en stilling, og deretter argumentere mot det. Hvilken konklusjon vil holde seg bedre i en domstol?
 6. 6
  Flytte fra kjente til det ukjente. Gode ​​diskusjoner avhenge av uvitenhet av deltakerne. Hvis du allerede vet, hvordan kan du lære? Hvis du føler at du har besvart et spørsmål, trykker dypere, for å finne en annen oppgave du ennå ikke forstår, eller flytte til neste område av interesse. For eksempel, du kan si: "Vi vet at Friar gir råd til Romeo, og vi er enige om at dette er en dårlig idé. Vi vet også at han gir råd til Juliet så vel... Er dette en dårlig idé også, eller er det noe annerledes med henne som endrer ting?
 7. 7
  Administrere personligheter. Spør spesifikt de roligere medlemmer hva de synes om emnet, og som ber som mulig, tøyle de unrelentingly verbale medlemmer som ikke la andre snakke. Sørg for at hver deltaker har en mulighet til å bli hørt.
 8. 8
  Oppsummer som du går. Etter å ha drøftet, for eksempel, på hvilke måter den Friar messed opp som en mentor for 20 minutter, stoppe og spørre gruppen, "OK, hva har vi sagt så langt?" Oppsummering og gi tid til å puste, til å regather tanker, og begynne å tenke nytt.
 9. 9
  Binde det hele sammen. Når den avsatte tiden for diskusjonen er opp (eller når folk er lei eller klar til å gå), gjøre en full oppsummering av hva du dekket. "Vi sa at Friar feilet i å gi råd til Romeo som ikke var for Romeo skyld, men hadde god over hele byen i tankene. Vi ble enige om at hans råd til Julie, som ikke er så politisk motivert, er akseptabelt. Vi sa at råd som skal gis på en person-til-person basis og folk bør ikke utøve sine politiske ordninger gjennom enkeltpersoner. Men noen av oss var uenige med dette og sa at det gode i byen var viktigere enn bare Romeo er bra, så de sa... " etc. etc. Hvis du ikke husker alt, det er OK.
 10. 10
  La dem sulten. Lukk med et beslektet spørsmål, et "forslag til videre forskning." Dette vil gi alle involverte noe å tenke på til neste gang.

Tips

 • Mange føler at åpne diskusjoner mellom villige deltakere blir vag tull. Hvis du eller gruppa begynner å føle dette, til et godt spørsmål spør dere selv er: "Hvorfor denne saken?" Bruk litt tid på å bestemme hvilke prosjekter som verdt å satse på, som ikke er, så dykke tilbake igjen
 • Noen ganger det viktigste spørsmålet er den som er vanskeligst å svare. "Hva er et menneske?" Selv om det ikke er tilfredsstillende, end-all vitenskapelig svar på spørsmålet, er det fortsatt et relevant spørsmål. La deg og gruppen utforske spørsmål som fengsle din interesse, selv om du ennå ikke kan artikulere "praktisk verdi." De største diskusjonene kan ikke ende i enighet eller konklusjon. De kan ende i klarhet i forskjeller og dermed avtale om å være uenige!
  • Det er omtrent to typer diskusjonen: Teoretisk og praktisk. Skille mellom dialog som fører til oppdagelsen av sannheten, og dialog som fører til enighet og handling, og være klar med alle om hvilken som dette er!
 • Holde en positiv holdning. Hvis diskuterer blir vanskelig, husker noen som kan snakke kan lære i diskusjon og liker å gjøre det. Det er mange klassiske midt skoler, og til og med barnehager, samt diskusjon-baserte spesielle utdanningsprogram! Spørsmål er motiverende, og konversere er like naturlig som å puste, så hvis det blir hardt, fortsett!
 • Socrates var kaptein diskusjonen leder. Lær av de som har gått før deg.
 • Gi deg selv minst en time, men husk at de beste diskusjonene (de som genererer nye spørsmål og åpne nye utsikter av kunnskap) ta 3 timer eller så å utvikle og modne.
 • Gi flere utsagn. Prøv å lage en ny diskusjon når en annen har allerede ferdig.

Advarsler

 • La diskusjonen å vandre fra punkt til punkt. Tradisjon, erfaring og den nyeste forskningen forteller oss at en forelesning, som synes å være mer organisert, er en verken så varig og heller ikke så effektiv måte å lære. Bo med prosessen!
 • Mange blir emosjonell når sine antagelser er avhørt eller deres tro er tilbakevist. Du kan forvente noen mennesker til å bli sint eller trukket tilbake. For å minimere dette, hold deg til utsagn som "Jeg tror _____ fordi ____" heller enn "du tar feil" med mindre noen er åpenlyst galt.

Ting du trenger

 • 2-15 mennesker som er interessert i å lære av diskusjonen.
 • En saksområdet. Bøker er perfekt, men det er nok av andre mulige motiver, for eksempel filmer, felles erfaringer, aktuelle hendelser, etc.
 • Et sinn
 • Nysgjerrighet
 • 1-3 timer av gangen