Wkono

Hvordan unngå moter

Er du eller er noen du bryr deg om etter at den siste kjepphest eller mani uten virkelig reflektere over hvorfor? I virkeligheten, moter tjene penger ut av vår iver for å la våre egoer å bli klappet og for å være både liker andre, og for å ikke gå glipp av hva andre nyter. Når det er sagt, er det veldig vanskelig å motstå en kjepphest når dine venner og familie er opptatt av om de siste objekt som virker som en må-ha. Det kan være veldig vanskelig å si nei til hva resten av stammen din er å spille med og bruke. Og likevel, trenger du ikke å følge hva dine kolleger har på seg, sier eller gjør. Og på den måten, er du ikke noe mindre en person, og heller ikke er du glipp av. Tvert imot, du viser andre mennesker at motstanden er intelligent og sannsynlig å forbedre din rikdom kvotient også.

Du kan si: "Jeg liker ikke dette at moter har meg fast i... jeg får ut av dette rotteracet for å holde tritt med trender og moter." Det er mange tilfeller av å delta i kjepphest, men bruker ikke engang kjepphest leker, spill, verktøy, programvare, musikk, osv. Selv om det mangler forstand, skjer det fordi vi prøver å holde tritt selv om vi ikke bort i faktisk bruk. Sluttresultatet? Vi jobber hardere for å kjøpe mer, for å ha for mye og å være tynget og rotete med unødvendige moter.

I arbeidet med å slutte å gi inn i cravings, må du spørre deg selv "Hvorfor?" Du kan ende opp med en haug av moter som du ikke selv ønsker eller trenger. Hvis du ønsker å spare penger, plass og bevare kreativiteten din, så du må se på dine behov og ikke til dine ønsker eller ønsker. Når det ikke er et behov, bare et ønske. Og her er noen forslag til hvordan du motstå disse flyktige ønsker.

Trinn

Hvordan unngå moter. Definere "kjepphest", slik at dens mening er helt klart i ditt eget sinn.
Hvordan unngå moter. Definere "kjepphest", slik at dens mening er helt klart i ditt eget sinn.
 1. 1
  Definere "kjepphest", slik at dens mening er helt klart i ditt eget sinn. I utgangspunktet er en kjepphest en populær praksis eller interesse fulgt bare for en kort tid med overdrevet iver, engleaktige, eller entusiasme. En kjepphest skjer når vi roper "Oh, jeg trenger det!" selv om det ikke er noe som noensinne har krysset våre sinn til å eie, ha eller bruke før og hvor den ikke oppfyller noen særlig behov i livet vårt. Moter skjer i alle samfunnslag, men mer flyktig, forbigående og utsatt for behov for utskifting eller oppdateringer, jo mer sannsynlig er det å være en kjepphest. Noen kjepphest produkter og tjenester omfatter:
  • Leker - alle foreldre vet at lekene kommer og går så fort et barns interesse. Dessverre gir etter treff både hip lommen og sammen med den, den siste sjansen til å trene et barn om forsinket tilfredstillelse.
  • Teknologi - særlig gadgets, som er det samme som barneleker. Tech moter inkludere nye gadgets, oppdateringer i massevis til eksisterende gadgets og en evigvarende insisterende at hver ny objekt er raskere, mer elegant og bedre enn den forrige. Og hvis du noen gang har gitt etter for å kjøpe en gadget nå lansert i hvitt etter et løp i svart, har du deltatt i en spesielt snikende form av en teknisk kjepphest, hvor fargen alene er kjepphest.
  • Dans, trening og kosthold crazes - de kommer, de går og de tar pengene dine og la deg forvirret. Og kosthold crazes kan faktisk skade din helse når de er tatt til det ekstreme for å følge.
  • Husholdningsartikler - i århundrer har vi trengte det grunnleggende. Men nå det grunnleggende kommer i en rekke størrelser, farger, former, materialer, teksturer, mønstre og dessuten, de har gytt en hel masse nye husholdningsartikler vi bare ikke kan leve uten. Det er synd vi måtte bygge større hus bare for å inneholde dem alle og glemmer vi selv eier dem.
  • Klær og mote - trolig den mest åpenbare kilden til moter, klær
  • Nips - ikke helt leker, ikke helt tech, men noen ganger en sammensmeltning av de to, disse tingene er ikke den minste bit nyttig, dette er ting som du ikke vet hva de skal gjøre med virkelig eller hvorfor du gjør det, men alle må ha det, gåter som Rubiks kuber og Newtons vugger, ting permanent fast i glass paperweights og vegg elementer som synger fisk faller i denne kategorien.
  • You name it, er det sannsynlig noe lyse gnist tenker snu den til en kjepphest slik at de kan overbevise deg om det er viktig i livet ditt akkurat nå.
 2. 2
  Bestemme hva som er viktigst for deg akkurat nå. Er det kjepphest eller er det din egen følelse av valg og sette pengene i din sparing heller enn å investere i flere ting trenger støvtørking og en eventuell garasjesalg. Lagre en på egen hånd ved å plukke det første alternativet.
 3. 3
  Unngå de produserte kravene til reklame. og dine individuelle tenkning. Spesielt ikke følger crazes og moter som er preget av høye salgstall for tiden for produkter som klær, leker, film relaterte produkter og spill. Vær også oppmerksom på at det er press for å kalle deg en "gammel fossil" eller "sent ute" hvis du ikke hoppe på "Jeg vil ha det nå" bandwagon samtidig som alle andre. Tror "så hva, i hvert fall pengene mine er i banken fortsatt."
 4. 4
  Unngå å se på eller lytte til selv de beste eller mest interessante annonser. De er rettet mot å oppfordre deg og repetisjon er bevisst, så det slites deg ned før du skal føle deg som den siste personen i live uten en av hva det er. (Bare husk, du er ikke. Og selv om du var, som sannsynligvis gjør du den siste tenkende person igjen.) Bruk mute knapp med alacrity eller bare lære å helt slå av. Og mens du er i gang, hjelpe barna til å gjøre det samme og å dissekere reklamemeldinger for hva de er heller enn å bli serenaded av dem.
  • Unngå å kjøpe merkenavnet kjepphest som er vist i filmer og blader. Være kul. Være smartere.
  • Tenk to ganger før du kjøper for mange elementer basert på noen popsanger eller film idol. Det er ikke veldig individualistisk å bære sine stiler eller vedta sine ideer. Hvis du virkelig må ha sine ting, vent litt. Mesteparten av det ender opp i salget bin innen året uansett, for faser av berømmelse er like flyktig som kjepphest.
  • Ikke la deg lure til å være en fan (fanatisk) av sangere og filmstjerner. Deres persona på skjermen og i media er verken ekte eller meningsfylt. Og siden du ikke kjenner dem personlig, hva du egentlig vedta er hva markedsførere vil at du skal kjøpe, ikke essensen av den personen du beundrer. Husk at det du bør beundre er ytelsen, heller enn å etterligne utøver.
  • Surf (endre) kanalene under TV-reklamer. Eller dempe og spille et kortspill, surfe på internett eller lese et kapittel av en gjennomtenkt bok.
  • Slett e-post spam, mens de ignorerer kampanjer.
  • Blokkere eller slette "pop-up-annonser" ved hjelp av en gratis ad-blocker som du kan laste ned.
 5. 5
  Ta noen dype åndedrag når du er fristet til å la den psykologiske craving og fysisk spenning på ønske om å følge lederen. Den første rush og høy er sterk og berusende, så hvorfor ikke ta deg selv til kafeen og sitte ned med en kopp kaffe og et magasin i stedet. Der tenker på det hvis du må, men unn deg en pause i giddiness av de ønsker først og rush bare kan passere.
  • Motstå impulsive kjøp når du ønsker dem. Minn deg selv på at du sannsynligvis til å gjøre en feil ved å kjøpe en tilfeldig annonserte varen om du vet svært lite og ikke trenger i livet ditt før du så det.
 6. 6
  Være en leder ved å kjøpe den økonomiske, den klassiske og den sparsommelig. Snakk med din venn eller ektefelle og begynne å leve uten de nyeste annonserte kjepphest elementer og være klar av gjeld og unødvendige eiendeler. Denne tilnærmingen kan være svaret på å lede et forenklet og mer fornuftig livsstil, som til slutt vil være mer tilfredsstillende og mindre panikk om "å holde yup med Jones'es." Lær å bli en minimalistisk. Kjøpe for nødvendighet og økonomi er det motsatte av å kjøpe begjær og craving alle nye ting.
 7. 7
  Fortell deg selv å vente, når varen ikke er en absolutt nødvendighet. Tenk på det mens du venter, og analysere om det er noe du virkelig trenger.
  • En god tommelfingerregel er å vente 48-72 timer minimum etter å ha sett på elementet først. I løpet av den tiden, hvis du kan komme opp med en virkelig god grunn for hvordan dette elementet vil gagne deg og forbedre ditt liv, da den har en litt økt sjanse for å bli et godt valg. Hvis ikke, så la det gå.
  • Sove før man vurderer tanken på å kjøpe inn en kjepphest. I stedet for å gi etter for et salg gimmick, lære å planlegge og få litt søvn slik at du kan tenke klarere. Hvis en forhandler presser deg, la dem vite at du trenger tid til å reflektere. Hvis de insisterer det er den "siste venstre", smiler søtt og husk at det alltid er en annen sted, og hvis ikke, vel du vil leve.
 8. 8
  Planlegg å unngå å komme i gjeld, og / eller arbeider lengre og vanskeligere å ha råd til flere unødvendige godbiter. Hvis du allerede er i gjeld, har du en enda mer presserende behov for å få økonomiske huset i orden og for å unngå gimmicker og moter som lokker bort dine hardt vunnet penger. Se et budsjett rådgiver eller en finansiell planlegger hvis du ikke er sikker på hvordan du bedre arrangere din økonomi eller hvordan å fikse din gjeld situasjon.
 9. 9
  Ser nytten av forsiktig pre-loved elementer. På et tidspunkt var det skam involvert i seg og bruker andres hand-me-downs. I en tid med overskudd selv om vi har kommet til å innse at en slik holdning er ikke bare veldig gammeldags, men også ganske latterlig når folk bytter knapt brukt for helt nye igjen og igjen. Det er så mange måter å få god kvalitet elementer på en fjerdedel av prisen de en gang var, selv i den tiden en kjepphest på elementet eksisterer. Noen forslag er:
  • Handle på og garasje salg.
  • Se på eBay og andre nettauksjoner. Du vil finne folks skyld faktor stevning stor der med sine historier om "Jeg kjøpte dette, men det passer ikke / ikke lenger passer meg / jeg foretrakk den neste modellen i hvitt etter at jeg bare brukte dette for to uker".
 10. 10
  Unngå å bli lurt av kuponger for å kjøpe ting du ikke ønsker eller trenger. Kuponger er bare en annen markedsføring og annonsering strategi for å få deg til å kjøpe nye produkter eller foretrekker forskjellige produkter. Mens det er mulig å spare mye penger hvis du er i, er det også en måte å tygge opp mye av din tid og får deg til å fokusere på shopping og hamstring før alt annet. Tilbake til å kjøpe kun det du trenger fra steder du vet du har en anstendig pris og tilbringe resten av tiden din å utvide din kunnskap og glede.
  • Prøv butikken merker av produkter i stedet for de annonserte seg: kjøpe hva merket er på spesielle. De er vanligvis laget av det samme selskapet som produserte den splitter etiketter uansett, så du lagre og merkevaren snobberi taper.
  • Vær stolt av trenger mindre og da.

Tips

 • Annonser for filmer, musikk og forbrukerprodukter skape ønskene som man kan føle seg som et behov. Vær bevisst når du ser slike ting at det er en markedsføring agenda der samt en underholdning en, og fokusere utelukkende på underholdning (din som er), og unngå å slikke reklame meldinger. Du er flink som deg, disse bildene representerer andres idealer, ikke din.
 • Annonser skape falske behov for begjær. Hvis du er tilbøyelig til å tro hva annonsen forteller deg, er det tid for et kurs i kritisk tenkning. Du vil bli lykkeligere for det.
 • Hvis du ønsker å følge moter, ikke gjør noe som kan skade deg sosialt. Også, hvis ikke kjøper elementer kan føre til at du føler venstre ut (eller utstøtt), så kan det være nyttig å følge noen populære moter, for eksempel. Hold styling praktisk for ditt formål.
 • Kastet til side vekten som så lett hindrer deg, og så kjøre kurset som er satt før deg.

Advarsler

 • Ikke tro reklame eller ta sine påstander på alvor.
 • Motstå fristelsen av implisitte prestisje og påstander om fun, fun, fun... Som annonsene prøver å skjerpe appetitten for nyere og dyrere ting som du ikke trenger.
 • Du kan være i stand til å jobbe mindre hvis du ikke forfølge dyrere livsstil komplett med en last av unødvendige kjøp. Mange har bevist at det er mulig for en person å bo hjemme mens de andre verkene og fortsatt trives på en inntekt ved å leve billig. Hvis økonomisk frihet er det du virkelig vil, er det foreslått du leser på nettet og i bøker for å se hvordan du kan spare penger ved å ikke følge hver kjepphest.