Wkono

Hvordan du setter pris confessional poesi

Skriftestol poesi gir deg en veldig personlig titt inn i forfatterens liv, og noen ganger slike detaljer er lite flatterende for forfatteren og / eller ubehagelig for leseren. Dette er i motsetning til poesien som diskuterer offentlige emisjoner, med poeten med en frittliggende persona, med minimal implisitt antyde deres personlige liv. Som alle litterære bevegelser, har skriftestol poesi sine unike egenskaper og opp-og nedturer. For å forstå og liker å lese det, må du se på det dypt, slik at du kan få en virkelig dyp forståelse av det du nettopp har lest. Denne artikkelen vil guide deg gjennom prosessen.

Trinn

Hvordan du setter pris confessional poesi. Skriftestol poesi gir deg en veldig personlig titt inn i forfatterens liv.
Hvordan du setter pris confessional poesi. Skriftestol poesi gir deg en veldig personlig titt inn i forfatterens liv.
 1. 1
  Les den spesielle dikterens biografi. Hvert dikt som er skrevet har liksom blitt påvirket av forfatterens liv, men dette er enda mer så med konfesjonell poesi. Hele ideen bak bevegelsen er for dikteren å ærlig uttrykk for sine livshistorier som poesi, med lite eller ingen begrensninger.
 2. 2
  Se på poetens familiens historie. Siden alle er blitt påvirket av deres familie (liker det eller ikke), har de fleste konfesjonelle poeter trolig tatt fra ting relatert til deres familie og venner, som den faktiske personer eller visse hendelser, sammen med den generelle familiens historie.
 3. 3
  Les diktet mer enn én gang. Etter at du har en god forståelse av dikteren som en person, bør tolke diktet kommer til deg mye enklere. Ikke bare vil du ha en idé om hvor diktet kom fra, men du vil også ha en idé om poetens tiltenkte publikum og følelser som de prøver å uttrykke.
 4. 4
  Analyser de tekniske fordelene ved diktet. Konfesjonelle poeter ikke bare søler sine guts på papir og kalle det en dag. De fortsatt betalt omsorgen for håndverket og konstruksjon. Se etter metaforer, rytme og andre poetiske verktøy. Se Hvordan analysere dikt.
 5. 5
  Tenk diktet i sammenheng med samlingen som det opprinnelig dukket opp i. Mange ganger arrangement av en diktsamling er ikke tilfeldig eller en tilfeldighet. Vanligvis er organiseringen av samlingen ment å vise en bestemt periode av dikterens liv, fra begynnelse til slutt. Å vite dette vil gi deg en idé om hva andre dikt i boken kan være om, og derfor hjelpe deg sette pris på dikt som du har fokusert på det meste.
 6. 6
  Les anmeldelser av både dikt og boken. Er ikke ment å diktere dine meninger om et bestemt arbeid. I stedet er de ment å hjelpe deg forme den, vanligvis ved avslørende informasjon som du kanskje ikke har kjent eller ved å bringe et annet synspunkt som du kanskje ikke har vurdert.
 7. 7
  Skriv din egen skriftestol poesi. Du vil finne at det er ikke lett å avsløre dine mest personlige tanker og følelser. Les hvordan å praktisere radikal ærlighet og gi det en sjanse. Du vil bli overrasket over hvordan folk reagerer, og du kan få en ny respekt for konfesjonelle poeter fordi du kan ha en bedre forståelse av hva de kunne ha møtt for å være så åpen.

Tips

 • Prøv å finne en poet som du kan forholde seg til på en eller annen måte. De kunne ha skrevet om opplevelser som du har vært gjennom. Dette vil gjøre sin skriving mer tilgjengelig, forståelig og underholdende.
  • Re-leser diktet vil også være lettere hvis du kan forholde seg til diktet.
 • Hvis du kan, prøv å finne lydopptak av poeten lese poesi. Dette vil hjelpe deg enda lenger i å analysere de følelsesmessige årsakene til dikteren diktning, og hvordan de valgte den tiltenkte målgruppen.
  • YouTube har noen opptak, og ditt lokale bibliotek kan ha en kopi for deg å låne.
 • Vær oppmerksom på metaforer som re-skje hele tiden, eller at en eller annen måte synes å være relatert til hverandre.
 • Prøv å finne andre medier knyttet til forfatteren du studerer, for eksempel biografier, filmer osv.
 • Prøv å lese noen av de mindre kjente dikt av samlingen. De er ofte like god som de andre, bortsett fra at de ikke ble publisert i et magasin på enkelte punkt.
 • Husk at for de fleste av litteraturhistorien skrive en virkelig ærlig arbeid basert på ens eget liv ble ansett tabu. På en måte utforsket skriftestol poesi en annen form for skriving som aldri hadde vært prøvd før da det opprinnelig startet.
 • Hvis poeten du leser har også skrevet romaner, prøver å lese dem. Som du få innsikt i deres annet arbeid, vil du også få bedre innsikt i poesien sin. Du kan også forstå poet / forfatter bedre, også.
 • Hvis du virkelig liker å lese poesi, abonnere på en poesi magasin. Skriftestol poesi er fortsatt innflytelsesrike i litterære kretser, så det burde ha noe av det i emisjonen.
  • Et unntak fra dette ville være et magasin dedikert eksplisitt til andre former, for eksempel neo formalisme.

Advarsler

 • Ikke bekymre deg for mye om å forstå confessional poesi. Denne bevegelsen kan være mye lettere å forstå enn andre bevegelser i både poesi og den litterære verden generelt.
 • Sjansen er, vil du møte forskjellige tolkninger og meninger om enhver arbeidssituasjon. Ikke ta dette personlig - alle har rett til å tolke dikt og andre kreative kunst som de ønsker.