Wkono

Hvordan takle å ha en lisp

Å ha en Lisp, uansett hva slags, kan være en tøff ting å forholde seg til, spesielt når folk peker den ut eller enda verre, gjøre narr av deg for det. Du er ikke alene om, mange mennesker har en lisp av noe slag. Ved å lese denne artikkelen vil du lære å takle det.

Trinn

Hvordan takle å ha en lisp. Finn ut alt du kan om din type Lisp.
Hvordan takle å ha en lisp. Finn ut alt du kan om din type Lisp.
 1. 1
  Finn ut alt du kan om din type Lisp. Det er fire hovedtyper av lisps.
  • Den første er en interdental Lisp som er forårsaket av den tunge som stikker ut mellom de to fortennene.
  • Den andre kalles en dentalized Lisp, hvori tungen berører de to fortennene. Begge har en tendens til å føre til S, T og Z lydene til å bli produsert med mer av en "th" lyd. (Noen ganger dentalized lisps er klassifisert sammen med interdental lisps.)
  • Det neste er en lateral Lisp, i hvilket luften strømmer ut over sidene av tungen, forårsaker S og Z lyder å høres våt. Det er noen ganger kalt en "slushy lisp" på grunn av den våte lyden.
  • Den siste er den palatal Lisp, som er forårsaket av tungen berører den bløte ganen når du snakker.
 2. 2
  Bestem om du ønsker å gjøre noe med lisp din. De fleste lisps, hvis korrigert, blir rettet i løpet av barndommen. Du kan imidlertid ta logopedi i tenårene eller i voksen alder, eller bare øve jevne din tale ut hjemme. Uansett hvor gammel du er, kan kortsiktig tale terapi eller praksis hjelpe deg å overvinne den.
 3. 3
  Hvis du ikke ønsker å gjøre noe med det, det er greit også. Noen anser sin lisp å være en unik funksjon, et karaktertrekk av former, og noe de kanskje ikke ønsker å korrigere. Du kan se på det som du ville en føflekk - noe som kan være entydig tilskrives deg.
 4. 4
  Innse at noen mennesker faktisk Lisp å få oppmerksomhet. Ja, det stemmer, noen mennesker vil målbevisst Lisp når du snakker for å få oppmerksomhet. Det som oftest forekommer i barn, men det kan ses hos eldre mennesker også. Dette betyr at de synes det høres kult. Det er nesten som å ha naturlig krøllete hår og alle straight-haired folk må tvinge krøller i håret. Du har noe naturlig at noen mennesker vil tvinge inn i talen sin bare for å få oppmerksomhet.
 5. 5
  Fremfor alt, ikke få for ned på deg selv eller være selvbevisst av lisp din. Uansett om du velger å rette det eller ikke, ikke la det holde deg fra å tale eller fra å være trygg. Hold hodet opp! Mange har lisps og gjøre godt i verden, og du kan være en av dem også! Ikke la din lisp komme i veien for det du gjør hva du vil gjøre. Hvis du ønsker å snakke offentlig, gjør det! Hvis du ønsker å synge, for all del, synge! Hvis du har et talent for disse tingene, kan folk ikke engang merker at Lisp - de vil merke talent du har!

Tips

 • Ikke la noen gang prøvd å bringe deg ned på grunn av lisp din. Mange er ikke diskret og de vil peke den ut eller enda verre, gjøre narr av det. Prøv å huske at alle som vil gjøre narr av en annen person har sin egen usikkerhet, og det er grunnen til at de gjør det.
 • Det er mange enkeltpersoner som har gjort det stort i verden, og de hadde også en Lisp. Noen kjente personer som har / hadde en lespe inkluderer Humphrey Bogart, Thomas Jefferson, Winston Churchill, Barbara Walters, Drew Barrymore, Russell Simmons, Anthony Kiedis, og Mike Tyson. Også huske på at James Earl Jones ikke har en lisp, men han hadde en dårlig stamme i sine yngre år. Stemmen hans er nå en av de mest gjenkjennelige i verden! Hvis du er en religiøs person, husk Moses? Han hadde en lespe også!