Wkono

Hvordan lese en lærebok

De fleste vil heller lese baksiden av en frokostblanding boks enn en lærebok. Men hvis du ønsker å bruke mindre tid på svimlende over tørt, kjedelig tekst som utgjør flertallet av lærebøker og mer tid på å jobbe på den labyrint på baksiden av frokostblanding boksen, følger du disse trinnene.

Trinn

Hvordan lese en lærebok. Gjennomgå innholdsfortegnelsen.
Hvordan lese en lærebok. Gjennomgå innholdsfortegnelsen.
 1. 1
  Se på omslaget. Er det noen bilder som kan gi deg en anelse om de emnene du kan studere? Hva om tittelen? Er dette en bok for nybegynnere eller for noen med mer dyktighet? Hvis det er en historie bok, vil du studere World History eller tidlig europeisk historie?
 2. 2
  Gjennomgå innholdsfortegnelsen. Hvor mange kapitler har læreboka? Hva med underkapitler? Er det en ordliste eller en serie av vedlegg? Hva med en bibliografi?
 3. 3
  Åpen for første kapittel. Hva fanger umiddelbart din oppmerksomhet? Er det fet tekst av kapittelet tittelen eller er det klare bilder eller tegninger med bildetekster?
 4. 4
  Gjennomgå eventuelle bildetekster som kan være i dette kapitlet. Dette inkluderer å skrive under bilder eller fotografier, samt titlene for grafer og diagrammer. Hvordan sammenligne ord og bilder på?
 5. 5
  Skriv ned fet tekst av kapitlet.
 6. 6
  Sammenligne spørsmålene på slutten av kapittelet med listen over fet tekst.
 7. 7
  Ta en gjetning om hvor du kan finne svar på spørsmålene.
 8. 8
  Sjekk og se om du hadde rett.

Tips

 • Hvis motivet er matte, er det lite sannsynlig at de fleste av disse trinnene vil være nyttig. Men ved å se på cover, innholdsfortegnelse og eventuelle diagrammer eller diagrammer før du svarer på det første spørsmålet, kan du finne det litt lettere å forstå hva som forventes av deg.
 • Hvis læreren din eller professor har gitt deg en liste over spørsmål å svare på det er forskjellig fra lærebok spørsmål du kan fortsatt bruke din liste over fet tekst for å hjelpe deg å finne hvor svarene kan være, men det er mindre sannsynlig at spørsmålene er i samme rekkefølge som boken.
 • Hvis det er en ordliste i ryggen, kan det også være lurt å skrive ned en liste over ord som forvirre deg mens du sjekke svarene dine. Deretter, når du er ferdig, kan du prøve å bruke ordlisten i ryggen eller, hvis det ikke er tilstrekkelig, en ordbok.
 • Flertallet av lærebøker plasserer sine slutten av kapittelet spørsmål i samme rekkefølge som resten av teksten ble skrevet.

Ting du trenger

 • Lærebok
 • Pen
 • Paper
 • Ordbok (hvis nødvendig)