Wkono

Hvordan lage et ordspill

"Du har dansesko med kvikk såler. Jeg har en sjel av bly så stakes meg i bakken jeg ikke kan bevege seg."
- Shakespeare, Romeo & Juliet Act I, Scene iv

Rumack: kan du fly dette flyet, og lande det?
Ted spiss: sikkert du ikke kan være alvorlige.
Rumack: Jeg er seriøs... og ikke kall meg shirley.
- Airplane

Creative ordspill har lenge presset grensene for humor i språket. Paronomasia, bedre kjent for de fleste av oss som gjør ordspill, er definert av Merriam-Webster som "vanligvis humoristisk bruk av et ord på en slik måte som å foreslå to eller flere av sine betydninger eller betydningen av et ord som ligner i lyd, "har gitt omfattende fôr innenfor kanon av vestlig litteratur og populære ord (" En bakrus er vrede druer "). Men gjør ingen misteak, kan et ordspill godt utført enten være smakfull eller usmakelig avhengig av kvalitet og sammenheng med situasjonen. Ordspill er en rist måte å felle tårer av latter fra folk og strø litt muntre cheddar inn i miksen. Men de kan også indusere sukk, sukk og øye ruller. Uansett hvilken retning du velger å ta dem, her er en lett-å-følge guide til hvordan å fusjonere ordspill i din tankegang.

Trinn

Hvordan lage et ordspill. "Du har dansesko med kvikk såler. Jeg har en sjel av bly så stakes meg i bakken jeg ikke kan bevege seg.".
Hvordan lage et ordspill. "Du har dansesko med kvikk såler. Jeg har en sjel av bly så stakes meg i bakken jeg ikke kan bevege seg.".

Fordype deg i språket

 1. 1
  Forstå anatomi av et ordspill. Ordspill er ord som har en indirekte sammenheng til en bestemt kontekst, som vanligvis er humoristisk. Ordspill kan også innebære ord som høres nesten like ut, men ikke helt, for eksempel en direkte rim eller en ufullkommen rim som hører og hare.
  • Se og hav, myldre og team, kjære og hjort er alle eksempler på homonyms.
 2. 2
  Studere språk. Det trenger ikke å være en streng exegetical undersøkelse i tekster av ruvende historisk betydning. Bare legg merke til ord og uttrykk du hører eller leser daglig og tankefullt vurdere hva som gjør dem effektive. Selv leser Harry Potter eller People magazine kan gi en mal av ord og setninger for å bygge videre på.
  • Lære ord og ordtak som "Alt som glitrer er ikke gull" eller "Det er mer enn én måte å flå en katt" vil gi deg et arsenal av nyttig materiell til å trykke inn.
  • Hvis noen har en masse mais, vel vitende om at et enkelt stykke mais kalles et øre kan føre til "Jeg vedder på at du er opp til ørene i mais!"
 3. 3
  Lær å lage forbindelser mellom tilsynelatende urelaterte konsepter. Roten av kreativitet ligger innenfor finne skjulte forhold mellom fag som er, på overflaten, helt atskilt.
  • "Jeg gikk til en sjømat disco forrige uke... og trakk en muskel" broer humoristisk de to begrepene danse og spise blåskjell.

Gjør ordspill

 1. 1
  Lytt oppmerksomt til samtalen. En god lytter vil kjenne igjen en mulighet når det er presentert. En ekte ordspill ekspert kan finne en mulighet i nesten enhver samtale.
 2. 2
  Identifisere det rette øyeblikket. Tid til å sette inn en god ordspill er når noe humoristisk inntreffer eller en morsom anekdote er fortalt, og gir muligheten til å kommentere det som skjer.
  • For eksempel sier "Jeg antar du falt litt bak" er nyttig hvis en annen person bringer opp en historie om hvordan en baklengs fysisk snuble forstyrret rutinen sin.
 3. 3
  Tenke på noen ord som passer situasjonen. Så fort du kan, tror opp synonymer som har homonyms eller lignende rime ord. Prøv å finne passende ord eller ideer som du kan slå inn i et ordspill, for eksempel "Vil du ha litt ost til å gå med sutre din?"
  • Hvis en venn sliter med aluminiumsfolie, kan du skyte med "foliert igjen!"

Tips

 • Hvis du er en forfatter, eksperimentere med å bruke dem i å skrive. Poesi inviterer spesielt denne typen ordspill med sin hyppige bruk av metafor. Shakespeare var godt kjent for sine mange, mange ordspill, noen av dem ganske klumpete. Mer moderne forfattere og poeter har gjort stor bruk av det også. I Robert Frosts dikt "Mending Wall", fortelleren spør "hvem jeg var som å gi krenkelser." Gi krenkelser kan også høres ut som gir et gjerde, som er gjenstand for diktet.
 • Praksis. Din første ordspill sannsynligvis ikke vil være det beste. Heller ikke vil din andre, femte, eller til og med din trettende.
 • Ikke la sjansen gå. Komisk timing er alt. Hvis du lar sammenheng med ordspill gå kaldt ved å vente for lenge, vil det ingen rolle hvor god ordspill er. Det vil falle flatt. Pass på å slå ned på akkurat riktig øyeblikk.
 • Vær realistisk om begrensningene ordspill. Ordspill blir ofte regnet som en av de billigste formene for humor, og mange dårlige ordspill florerer fritt og ukontrollert. La det være kjent for publikum at du er i på terribleness av ordspill du nettopp levert. Ofte humor kommer ikke fra ordspill selv, men den dårlige kvaliteten på ordspill. Dette inviterer andre personen til den delte opplevelsen av å nyte den dårlige ordspill gjennom selv deprecation - akkurat som å se en lavbudsjetts horror film kan bringe folk sammen.

Advarsler

 • Ikke overdriv. Ingenting synker en spøk helt som repetisjon. Å være den som alltid bemerkninger om hvordan sirkuset er "i telt!" eller at den nye pirat-filmen er rangert "Arrrgh!" vil trolig ikke vinne deg for mange venner. Ikke anta at for hver person du møter vil det være første gang de har hørt din ordspill.
 • Kjenn ditt publikum. En ordspill kan være så diskré for noen. Ikke alle er innstilt til å lytte til dem, så ikke alle deler din kunnskap og vokabular. For eksempel vil obskure datamaskin ordspill mest sannsynlig bli tydet binær en vanlig bruker kjent med komponentene i programmering lingo.
 • Kontroller at ordspill er alder hensiktsmessig. Letting go av en pervertert ordspill i nærvær av en femte grader kan føre til bedende den femte når hans eller hennes mor fanger vinden av din ob skadelige ness.
 • Tilsvarende må du kontrollere at innstillingen er riktig. Høytidelige anledninger og faglige arbeidsmiljøer uunngåelig krever en grad av seriøsitet uforenlig med naturen av ordspill. Reservere ordspill for uformelle innstillinger bare.
 • Ikke le av egne vitser, spesielt når ingen andre ler. De sannsynligvis ikke finner det så morsomt som du gjorde. Redusere tap og gjøre det bedre neste gang.

Siteringer

Merriam-Webster "ordspill" definisjon