Wkono

Hvordan bruke begrenset skriving å sende en hemmelig melding

Begrenset skriveteknikker kan brukes til å inkludere et skjult budskap i en tilsynelatende uskyldig brev. Mens utsendelsene av med begrenset skriftlig tekster noen ganger gjør dette for rekreasjon på en regnværsdag eller for hjernen bøying utfordring å komponere og dekoding meldingen, kan den også brukes i mer alvorlige situasjoner, for eksempel en fange som ønsker å kommunisere umenneskelig behandling av sine fangevoktere da hans utgående mail er underlagt gjennomgang og sensur.

Normal krypteringsmetoder er utilfredsstillende siden en opplagt kode ville bare bli binned av fangevoktere uten selv å gidde å prøve å tyde det. Selv uten forutgående kommunikasjon en person kan være i stand til å skrive en melding subtil nok til å gå ubemerket av sensuren, men uvanlig nok til å bli lagt merke til og etter hvert tydet av den tiltenkte mottakeren. Den grunnleggende forutsetningen er at mottakeren vil enten bli mer kjent med forfatterens "normal" stil å skrive, være kjent med innsiden referanser, og eller bare prøve hardere å se etter en sekundær betydning. For eksempel blir en minister holdt som gissel kan være i stand henvise til setninger fra hans søndag prekener som ville bli kjent for sin menighet, men ikke til gulag i Sibir.

Trinn

Hvordan bruke begrenset skriving å sende en hemmelig melding. Avgjøre den hemmelige meldingen du vil sende.
Hvordan bruke begrenset skriving å sende en hemmelig melding. Avgjøre den hemmelige meldingen du vil sende.

Sende din egen hemmelige budskap

 1. 1
  Avgjøre den hemmelige meldingen du vil sende. Dette må sannsynligvis være mye kortere enn den fullstendige brev. En lang skjult budskap i et kort brev kjedene ned å skrive i den grad at det ikke vil virke naturlige. Dette er en hårfin balansegang. Jo lengre overflaten meldingen er i forhold til den hemmelige meldingen, jo lettere vil det være å skrive, og desto vanskeligere blir det å oppdage, både hos venner og fiender.
 2. 2
  Velg en fremgangsmåte for koding. Det finnes utallige muligheter her, og de fleste av dem kommer i flere varianter. Noen er beskrevet nedenfor, men hvis maksimal sikkerhet er nødvendig, ikke bruk disse (eller faktisk noen annen metode beskrevet online). Originalitet er nøkkelen til sikkerhet.
  • Acrostics er sannsynligvis det mest kjente eksempelet. I en acrostic den sekundære meldingen blir lest ved å ta den første bokstaven i hver linje (eller setning, etc.). Acrostics er vanligvis lett å skrive og lett å få øye på.
  • Bruke tall for å kode bokstaver. Det er et par måter å gjøre dette inkludert A = 1 Z = 26, ASCII, Atomic tall, eller noen andre kjente nummerert liste. En fordel med denne metoden er at tall kan ofte inngå som ren tekst uten å vekke unødig mistanke, for eksempel, som datoer eller klokkeslett. Ellers er det også mange måter å konvertere ord til tall slik at mer subtile inkludering. Godt kjent er i forhold til forfatteren og hans tiltenkte målgruppen - en professor i kunsthistorie ved Universitetet i Illinois ville vite at "realisme til Post-impresjonisme" tilsvarer sin gang nummer 441, men publikum ville ikke, og en gresk historiker ville vite hvordan å gjenkjenne og Arabise Attic tall.
  • Ta hver n'te brev. Naturligvis kan mer kompliserte sekvenser bli brukt i stedet for den aritmetiske sekvens. En risiko ved denne metoden er at det er svært skjøre. Selv en enkelt bokstav lagt til eller fjernet kan endre resten av meldingen. Med noen andre metoder, kan meldingen bli rekonstruert, selv om en stor del mangler, redigeres eller uleselige.
  • Bruk ord med uvanlige egenskaper. På et qwerty-tastatur, "triple", "kalosje", "partier", og "synd på", kan nesten være skrevet med en rad av bokstaver. Hvis den odde brevet er identifisert, disse ordene kode "LOAD". Noen ord som ikke passer denne egenskapen ignoreres.
  • Bruk unaturlige brev frekvenser. Det er svært få setninger i dag-til-dag språk som inneholder like tall på nesten alle (25 av 26) bokstaver og hver kan brukes til å identifisere sin odde brev.
  • Introdusere feil. Stavefeil fra en svært skrivekyndig forfatter som normalt ikke ville gjøre slike feil betyr at feilen er bevisst. Stavefeil kan meget lett bli satt slik som å gi hva bokstavene er nødvendig for den hemmelige meldingen.
 3. 3
  For en komplisert metode, vurdere å bruke flere metoder. Det er en risiko for at hvis den hemmelige melding som er skjult for godt, kan det aldri bli oppdaget. Eller hvis oppdaget, kan det være slik konstruert at det er avskrevet som en tilfeldighet enn en tilsiktet signal. Som en analogi, bør du vurdere en av kritikken av den kontroversielle Bible Code. Selv på dypet og ble funnet, var det ingen bevis for at den var målrettet angitt. Metodene som brukes, når den brukes til noe tilstrekkelig lang tekst, produsert like viktige budskapene. Koder en hemmelig melding ved å ta hver prime th brev kan være for svakt av et signal i seg selv, men kan bli forsterket ved å ta flere forholdsregler. Bruke en acrostic å stave "Letters bare hoppe mellomrom og tegnsetting" ville både hjelpe til med telling og si høyt: "Det er et budskap her. Fortsette å prøve!" Nevne tall uvanlig ofte i overflaten teksten, alle av dem primtall, kunne ledetråd til lesere i riktig rekkefølge. Ordet "prime" kunne brukes ofte i ikke-numeriske kontekster i overflaten tekst og / eller kodet av en annen metode.
 4. 4
  Avhengig av hvilken metode, kan du også velge din detaljnivå. Det vil si, er hvor stor del av den hemmelige meldingen du gir bort på en gang. For eksempel tar en acrostic vanligvis den første bokstaven i hver setning, men kan også ta lengre tog av bokstaver eller det første ordet. Velge et ord nivå eller større kan introdusere problemer. Dersom den innsatte ønsker å fortelle sin familie om at han blir mishandlet, kan han ha en hard tid å få ordet "waterboard" forbi sensuren, uavhengig av kontekst. Stave det ut er mer sannsynlig å være vellykket.
 5. 5
  Komponer overflaten melding grundig rundt hemmelig melding. Ideelt sett vil overflaten ser ut til å være helt naturlig å skrive for ikke å vekke mistanke. Selv om den hemmelige meldingen ikke kan unburied av oppfangere, kan det bli ødelagt eller skadet dersom eksistensen av en slik melding er mistenkt. Innse at dette ikke vil være mulig hvis det hemmelige budskapet tettheten er høy nok, men gjør et tappert forsøk, ett naturlig nok å lure noen kjent med din vanlige stil å skrive. Det bør ikke inneholde sensitive temaer sannsynlig å bli sensurert, og heller ikke kan den inneholde noen tilfeldige eller overflødig tegn sannsynlig å vekke mistanke om at det er en kodet melding. En ordbok eller tesaurus kan være nyttig for å bidra til å skrive et naturlig setning gjennom en klosset begrensning. I noen tilfeller kan dataprogrammer være til stor hjelp.
 6. 6
  Svar med samme mynt. Hvis mottakeren er i stand til å dekode meldingen, er en klar måte å kommunisere at begge har kommet inn meldinger for å svare med samme kode.

Tips

 • Hvis du vet at du kommer til å trenge å kommunisere med noen i hemmelighet eller annen grunn, vurdere å komme opp med en begrenset skrive kode sammen i god tid. Dette kan være spesielt nyttig for folk i jobber med høy fare, slik som soldater, journalister i krigssoner og hjelpearbeidere i områder med sivil uro.
 • Skriv det på Microsoft Word og skrive det ut.
 • Som et annet eksempel kan det være en skjult budskap i denne artikkelen selv. Hvis redaktørene ansvarlige for å styrke denne artikkelen gjør jobben sin, vil det ikke forbli intakt for lang, så sørg for å se på den opprinnelige versjonen hvis du ønsker å søke etter den.

Ting du trenger

 • Ordbok