Wkono

Hvordan hjelpe forandre verden

Verden i dag er definitivt ikke et paradis., Overgrep, fattigdom, forurensning og andre farer er altfor vanlig. Riktignok har verdens aldri, og sannsynligvis aldri vil være perfekt, men det er ingen unnskyldning for å ikke prøve. Du kan bidra til å skape en bedre verden for fremtiden. Og det er ikke så vanskelig som du tror...

Trinn

Hvordan hjelpe forandre verden. Få lidenskapelig i din sak.
Hvordan hjelpe forandre verden. Få lidenskapelig i din sak.
 1. 1
  Frivillig. Det handler ikke bare om å jobbe i et suppekjøkken eller besøke gamlehjemmet. I dag kan hvem som helst frivillig til å gjøre noe! Kontakt de lokale frivillige organisasjoner i ditt område.
 2. 2
  Få lidenskapelig i din sak. Start en underskriftskampanje, donere penger, støtte en veldedig organisasjon, fundraise, være en talsmann. Velg en årsak og få lidenskapelig om det! Besøk Google og søke etter din sak. Du kan også sjekke ut vanlige årsaker som:
 3. 3
  Handle nøye. Bedrifter er noen av de viktigste og mest innflytelsesrike organisasjoner i verden i dag. De er involvert med, eller på noen måte påvirke nesten hvilken som helst problem du kan tenke på og kan noen ganger være enda mer innflytelsesrike enn regjeringene i disse spørsmålene. Heldigvis du og jeg har muligheter hver dag for å oppmuntre bedrifter til å gjøre det rette. Hver gang du kjøper noe, gir du din godkjenning for hva prosessen var involvert i sin produksjon. Så neste gang du er i butikken, ta en ekstra titt på etikettene. Ta en nærmere titt på alternativene. Spør deg selv: Ønsker jeg å støtte denne type virksomhet? Er bønder eller fabrikkarbeidere som gjorde dette behandlet godt? Dette produktet handlet rettferdig? Er det sunt? Er det bra for miljøet? Hjelper salget av dette produktet for å støtte et undertrykkende politisk regime? -Eller andre spørsmål som er relevante for produktet du vurderer eller dine egne spesielle interesser i å gjøre verden til et bedre sted.
 4. 4
  Resirkulere. Det er ikke noe bare hippier gjøre! Alle kan resirkulere, og i disse dager omtrent alt kan resirkuleres, fra aviser og plast, til datamaskiner og gamle mobil (celle) telefoner. Oppmuntre din skole eller arbeidsplass for å resirkulere og bruke resirkulerte produkter.
 5. 5
  Pay it forward. Sett filmen? Vel, akkurat som Haley Joel Osment, kan du hjelpe andre ved å "betale den frem." Bare gjøre noe hyggelig for 3 personer (eller helst mer, og med ingen grense), uten å bli spurt, og i retur, fortell dem om å gjøre det samme til tre flere mennesker. Og så videre og så videre. Tenk hvis alle fulgt gjennom med dette, og hva slags verden ville det være!
 6. 6
  Ikke skade den enkelte. Tenk deg et samfunn der hver enkelt person ikke ser å skade en annen person. Du ville ikke å låse dørene om natten og selvforsvar ville være en saga blott. Du tror kanskje én person kan ikke gjøre en forskjell. Hele verden er bare seks milliarder individer. Bare tenk, du kan inspirere noen til å være som deg og starte en kjedereaksjon!
 7. 7
  Ta del i blod donasjoner. Mange land (spesielt Australia, Storbritannia, Canada og Europa) ofte opplever rekordlave nivåer av blod butikker og desperat trenger flere folk til å donere. Det tar bare omtrent en halv time, og gjør ikke vondt (much!). Besøk for mer info.
 8. 8
  Kjøp et armbånd. De er alle raseri i Hollywood, med mange kjendiser sportslige den siste mote tilbehør-en veldedig armbånd. Ikke bare ser de kule, de er billige og de er en fin måte å gjøre din bit for din favoritt årsaken.
 9. 9
  Støtte dyrevelferd. Alt liv skal være verdsatt hvis menneskeheten er å gå videre i vår søken etter et bedre samfunn. Tilbring tid støtter dyrs rettigheter, frivillig på din lokale ly eller donere til en organisasjon for dyrevelferd. Men ikke donere til organisasjoner, som for eksempel The Humane Society of Europe (HSUS for kort), PETA eller mange andre store navn aksjeselskap, fordi en stor andel av pengene ikke går til dyrene. I stedet kjøper tiltrengte elementer, som hundemat, og donere den til din lokale redder eller sponse et dyr medisinsk behandling. Fremme et dyr for en kort periode er en flott måte å vise din støtte av dyr, og det koster lite eller ingen penger å gjøre!
 10. 10
  Bli en talsmann. Si ifra om urettferdigheten i verden og få dine venner involvert, også. Organiser innsamlere å bidra til å heve penger for din valgte veldedighet eller årsak. Og hvis du ikke kan skaffe penger, bare legge din stemme til de som allerede kampanje mot fattigdom, krig, urettferdighet, sexisme, rasisme, eller korrupsjon i verden.
 11. 11
  Bli organdonor. Du trenger ikke dine organer når du er død, så hvorfor ikke gi dem til noen som kan gjøre god bruk av dem? Redde livet til opptil åtte personer ved å plassere deg selv på orgel givere "registrere i ditt land. Snakk om beslutningen med familien din og la dem få vite dine ønsker.
 12. 12
  Le og smile! Mange tror at latter er den beste medisin du kan få. Ikke bare det, men folk som er glade er ofte mer sunt og er mye mer moro å være rundt! Dele en og en latter med noen er enkel, helt gratis, og kan bare gjøre noens dag!

Tips

 • Selv om du er blakk, det er mange måter du kan hjelpe til å gjøre verden til et bedre sted.
 • Alle kan forandre verden, alt som trengs er litt tid, krefter og engasjement!
 • Spre ordet. Få dine venner involvert. Jo flere jo bedre!
 • Hvis først du ikke lykkes. Prøve, prøve og prøve igjen (og igjen!)
 • Internett er et flott sted å finne informasjon om veldedigheter å sponse / støtte.
 • Finn spennende og morsomme måter å forandre verden. Frivillig arbeid er ikke bare en fin måte å hjelpe de mindre heldige, men du kan også gjøre noen store nye venner!
 • Annonsere din sak ved å bruke dine talenter.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du følger lover, nylig (og ikke-så-nyeste) historien har vist visse styrende organer å være noe upålitelige. I stedet for strengt å følge lover satt av politikere, forsiktig utvikle dine egne "lover" på hva moralsk oppførsel virkelig er, etter noen retningslinjer:
  • Handlingen som resulterer i det største gode er den som er virkelig "lovlig."
  • Folk vil si at du slå en død hest. De vil fortelle deg at du kaster bort tiden din, at du er en idiot for å prøve. Ikke hør på dem. Det er på grunn av folk sånn, at verden må endres i første omgang!
 • Aldri pålegge dine lover på noen før de fullt ut forstår dem. Hvis deres forståelse er fullført, vil loven være overflødig uansett.
 • Det er aldri akseptabelt å såre noen.