Wkono

Hvordan være nyttig og hjelpe bidra til samfunnet

Har du noen gang følt kjedelig og ubrukelig? Vel da er det på tide å handle! Være en ansvarlig del av et verdensomspennende samfunn-

Trinn

Hvordan være nyttig og hjelpe bidra til samfunnet. Følelsen av å være ubrukelig kan komme fra dype psykologiske mekanismer.
Hvordan være nyttig og hjelpe bidra til samfunnet. Følelsen av å være ubrukelig kan komme fra dype psykologiske mekanismer.
 1. 1
  Følelsen av å være ubrukelig kan komme fra dype psykologiske mekanismer. Bare å være nyttig ikke kan stoppe følelsen av å være ubrukelig. I kontrast, kan ikke bidra til samfunnet (snylting samfunnets fordeler) skape eller forsterke mange negative følelser.
 2. 2
  Essensen av menneskelig produktivitet tar en slags god og snu den til en annen type. For å gjøre noen effekt, må du innspill. Ta noen ting eller materiale, flytte den til et mer nyttig sted, eller kombinere det med andre materialer for å gjøre noe. Ikke alle av oss har tilgang til de beste inngangene. Det finnes ingen gratis inngang, men fremtidsrettede enkeltpersoner har skapt ting som internett, som kan være det nest beste til gratis innganger. Ditt lokale bibliotek er en annen kilde til billig eller gratis inngang. Det kan virke bakvendt når du har tenkt å lage noe ut av deg selv, at det første du trenger å gjøre er å ta noen ting i. Men sannheten er at for å være en produsent, må du først være en forbruker. Du kan ikke være produktiv basert på en blank tavle.
 3. 3
  Vurdere effekten hver av dine handlinger vil ha på andre.
 4. 4
  Følelser er smittsomme. Smile og være høflig til dem du møter (selv om katten skrapet opp din favoritt jakke i går kveld). Hvis du har undertrykt negative følelser, vil folk rundt deg føler dette og få "en dårlig vibe", så finn en venn å snakke med.
 5. 5
  Gi mer enn du tar (tror karma). Tenk samfunnet som en sandkasse. Hver gang du "får et lykketreff", får du mer sand å leke med. Vær takknemlig for dette og neste gang du får sjansen, hjelpe noen andre (uselviske handlinger vil skape en gjensidig positiv følelse, se trinn 3).
 6. 6
  Lytte og dele følelsene er gjensidig. Når du forteller / dele en negativ følelse med noen andre, la dem dele deres også. Prøv å balansere opp ved å dele noe positivt også. Dette vil bidra til at folk nærmest deg ved å la dem avlaste ellers sjel knusing følelser (trinn 3) og ved gjensidig deling og lytter du bidrar ved å være en pålitelig karakter.
  • Det motsatte alternativ ville ha vært å bare spy ut dine følelser og la alle andre rydde opp i rotet av følelser du strømmet over dem.
 7. 7
  Direkte intervensjon. Dette er både under-og overvurderte. Når du oppdager en sjanse til å gjøre en direkte intervensjon (hjelpe en eldre med en dør, gir en snickers til uteligger på hjørnet) ta sjansen og gjør det med et smil.
 8. 8
  Observer. Mesteparten av tiden vi er maktesløse til å handle mot korrupsjon og urettferdighet, noen ganger kan vi støtte en person blir utsatt for dette ved å vise offeret (en medarbeider som bare fikk skreket til av sjefen sin) at du er enig med ham / henne. Noen få ganger i livet ditt du får sjansen til å virkelig rive opp ting (anonymt sende bevis på sjefens korrupsjon til et nyhetsbyrå, for eksempel). Følelsen av seier er uslåelig.
 9. 9
  Gi blod. En blod eller blod-plasma knapphet vil tvinge kirurgene til å gi hver pasient mindre blod og plasma, og erstatte dem med dårligere produkter. Ulempen for deg er at du går hjem med et plaster på deg armen som diskret sier du bare gjorde en uselvisk handling.
 10. 10
  Aldri diskriminere. Selv om gruppene kan bli overrepresentert i statistikken, sier denne ingenting om hver enkelt.
 11. 11
  Beskytte de svake.
 12. 12
  Bli en veldedighet og heve penger og oppmerksomhet for saken.
 13. 13
  Redde et liv! Registrer deg som en stamcelle donor for å redde folk fra leukemi.

Advarsler

 • Være nyttig ikke betyr å være en meddler. Ikke begynn å bli for pushy. Noen ganger folk ikke trenger eller vil ha hjelp.