Wkono

Hvordan være en anarkist

Anarkisme betyr ikke blodsutgytelse, det betyr ikke ran, ildspåsettelse, etc. anarkisme betyr fred og ro til alle. Det betyr ingen guder, ingen herskere og et samfunn som ikke er organisert basert på vold.

Anarkismen er ikke barna kaste stein gjennom vinduene og skaper kaos. Det er praktisk, i motsetning til det mange tror. Det har vært hundretusener av Anarchist samfunn gjennom historien - inkludert de fleste urfolkssamfunn. Sammenlignet med hierarkiske autoritære samfunn de vanligvis var og er mye mer stabil og råd til sine medlemmer dramatisk høyere levestandard. Anarkismen er selvorganisering opprettet av samtykke og gjensidig forening, uten tvang. Det er ikke pøbelvelde, statisme, eller tyranni.

Trinn

Hvordan være en anarkist. Avgjøre hvorvidt du ønsker å være en anarkist.
Hvordan være en anarkist. Avgjøre hvorvidt du ønsker å være en anarkist.
 1. 1
  Avgjøre hvorvidt du ønsker å være en anarkist. Dette betyr å studere det! Lese noen grunnleggende innføring i anarkismen er det første skrittet. Gjør deg kjent med ideene til noen av de andre viktigste anarkistiske teoretikere og forfattere
  • 19th Century eksempel
   Pierre Joseph Proudhon,
   Peter Kropotkin,
   Daniel De Leon,
   Mikhail Bakunin(Gud og staten),
   Alexander Berkman(The ABC of kommunistiske-anarkisme)
   Benjamin Tucker.
  • 20th Century eksempel
   Emma Goldman(Anarkisme og andre Essays),
   Errico Malatesta(Anarchy),
   Alfredo Bonanno,
   Bob Svart,(The Avskaffelse av Work)
   Wolfi Landstreicher(Forsettlig ulydighet),
   John Zerzan,
   Murray Bookchin,
   Crimethinc. Ex-Workers Collective(Oppskrifter for Disaster),
   Daniel Guerin (Anarkismen: Fra teori til praksis,
   Ingen Gods No Masters: An Anthology av anarkisme),
   Rudolf Rocker(Anarcho-Syndikalismen: Theory and Practice),
   Colin Ward(Anarkismen: A Very Short Introduction)
   Noam Chomsky(Chomsky på Anarkismen).
 2. 2
  Les deg opp på de ulike skoler tanke: Libertarian sosialisme, Anarcho-kommunisme, Syndikalismen, Platformism, Post-venstre anarkisme, Mutualism, Indigenism, Anarcha-feminisme, anarkisme, Anarcho-kapitalisme og andre.
 3. 3
  Ta kontroll over ditt eget liv i størst mulig grad. Ingen eier deg, men du, og ingen myndighet over deg er legitimt med mindre du frivillig gi fullmakt: samarbeide.
 4. 4
  Tenke selvstendig: tenke gjennom filosofier anarkister. Oppmuntre selvstendig tenkning rundt deg og tenke selvstendig selv og autentisk unngå faddist tenkning. Se denne artikkelen som bare ideer til å reflektere over og ikke regler pålagt noen form for medlemskap. Å granske oss institusjonene rundt deg og forstå forskjellen mellom de tingene du virkelig trenger (mat, vann, etc.) og de tingene som egentlig ikke er nødvendig (TV distraksjoner, kjendissladder, merkevare-navnet produkter, osv.).
 5. 5
  Finne andre mennesker som tror noen av de samme tingene du gjør og danner et lite, uformelt nettverk av venner. Du må stole på andre, dette er uunngåelig (det heter "community"). Du kan lære av hverandre, lære hverandre og utvide nettverket.
 6. 6
  Delta i protestene, direkte handling, og gress-røttene organisering mot alle de tingene som begrenser dine grunnleggende friheter eller forplante urettferdighet. Men husk, protestere endringer ingenting hvis det ikke er noen bevegelse bak det. Reality er konsensus-basert. Regjeringen er en sosial konstruksjon og verden er slik den er fordi vi alle tror det er. Så arbeidet med en revolusjonerende er å bidra til å endre konsensus om hva som er og hva som er mulig. Det betyr lange timer med samfunnstjeneste organisering, sitter gjennom møter, jobbe med folk som du sikkert er uenig med, og kanskje ikke engang liker. Det er ikke lett, men det er den viktigste tingen noen av oss kan gjøre.
 7. 7
  Åpenlyst motsetter regjeringen og stå for rettigheter til ytringsfrihet, tanke og handling! Hvis du er i hemmelighet en anarkist og er kun åpen i chatterom du ikke hjelpe i kampen for et anarkistisk samfunn. I motsetning til statist politiske partier vi ikke har gigantiske medier nettverk som jobber 24/7 for å spre våre ideer, som betyr at hvis vi ønsker å forandre verden vi må gjøre det selv. Og som starter ved å snakke med dine venner og naboer.
 8. 8
  Vær stolt av å være en anarkist og av vår bevegelse og vår historie. Anarkismen er fortsatt den eneste beste skudd som vår art har for å stoppe den pågående kapitalistiske ecocide som truer alt liv på jorden. Spre fakta og avkrefte misforståelser. Ikke la dine medarbeidere, venner eller familie tror du er en sosialist, Venstre, Høyre, etc. Den nåværende "mainstream" av politisk diskurs er en del av problemet, være stolte av å stå utenfor det og endre det slik at Anarkismen blir mainstream. Det er den eneste måten vår bevegelse kan skape reell endring - når vanlige folk kan forstå det, og det er fornuftig.
 9. 9
  Sett opp møter med likesinnede individer. Del ut løpesedler og snakke med folk om dine idealer. Lær å være overbevisende, ikke kranglete. Husk at vi alle ønsker de samme tingene (fred, velstand, et cetera), så start med poeng du kan enes om og jobbe derfra. Du vil være spesielt effektiv hvis dine spørsmål direkte sine svar mot dine konklusjoner. Sørg for at de vet at anarkismen er ikke om kaos eller knuse ting, er det en politisk og sosial ideologi som forfekter selvorganisering og en ikke-hierarkisk politisk og økonomisk system som er forankret i direkte demokrati.
 10. 10
  Forbered deg på å svare på anklagene. Beskyldninger om utopisme med eksempler på anarki i aksjon, har de fleste urfolkssamfunn gjennom historien vært Anarchist og selv i dag er det mange tilsiktet lokalsamfunn som opererer langs Anarchist linjer - ikke alltid på de stedene du forventer. The Amish, for eksempel, er et godt eksempel på ikke-ideologisk Anarkismen i aksjon.
 11. 11
  Husk at anarki har mange negative konnotasjoner. Ikke bare på grunn av negativ propaganda, men på grunn av handlingene til uniformerte mennesker som tror på propaganda og bestemmer seg for å kalle seg anarkister mens knuse ting og skaper kaos. Å være en Anarchist betyr å lære å håndtere disse menneskene og holde dem fra å sabotere arbeidet vårt.
 12. 12
  Les deg opp på aktuelle saker! Vennligst ikke gjør deg selv ser dum og motsette seg noe du vet ingenting om. Lær om kapitalismen, marxismen, fascismen, og andre politiske ideologier. Kjenn dine fiender. Going off halv skeivt og sa dumme og uinformerte ting bare vondt bevegelsen.
 13. 13
  Sørg for ikke å videreføre hierarki og undertrykking i livet ditt. Vi er alle likeverdige! Menn bør lære om og omfavne feminisme og seriøst undersøke sine egne relasjoner. Samme gjelder for personer som kommer fra velstående bakgrunn i forhold til klassen, rette folk i forhold til LGBTQ problemer, og medlemmer av den dominerende rase eller etnisk gruppe uansett hvor du måtte være i forhold til minoriteter. Solidaritet er vår største styrke, husk det.

Tips

 • Vær deg selv.
 • Vær høflig og ydmyk, men stå sterkt for din tro. Folk vil alltid lytte til dine proaktive bidrag, verdt handlinger, selv om de ikke hører dine ord.
 • Være en troverdig person. Annonsering fungerer så bra fordi vi alle føler meg så atskilt fra hverandre. Personlig respekt, ærlighet, integritet og medfølelse er avgjørende. Bygge en bevegelse begynner med å bygge gjensidig tillit (mistillit følgende).
 • Gjør deg kjent med anarkistene 'symboler og flagg
 • Gjør deg kjent med Anarchist historie, dvs.: den spanske revolusjonen i 1936, den Mahknovist opprøret i Ukraina, 1968 Paris, dagens Black Bloc-tallet og bevegelse hendelser som WTO Seattle, etc.

Advarsler

 • Hvis du bor i et samfunn, må du lide konsekvenser - hvis du velger å ikke rette seg etter deres regler. Ringe politiet "fascistiske griser" og kaster stein på en for ingenting at personen gjorde, for ingen grunn, ikke hjelper noen. Heller ikke knuse ting tilfeldig og spray maling anarkistiske symboler på små bedrifter. Det viktigste du skade er dagen for arbeiderne som må rydde alt opp neste morgen.
 • Riotous, opprørsk ritualer i gatene som Mardi Gras og Halloween er genialt, bevisste mekanismer som samfunnet bruker til å demonstrere antatt behov for å opprettholde sosial kontroll (for lov og orden) innenfor klassen baserte subkulturer som de ser anarkister å representere.