Wkono

Hvordan forskning et papir

Fikk en stor forskningsoppgave å skrive? Riktig å forske på papiret kan virke som en mammut oppgave, men det er ikke på langt nær så skremmende hvis du bryte det ned i skritt. Les videre for å finne ut hvordan du kan forberede din forskning papir med minst mulig oppstyr og den maksimale effekt.

Trinn

Hvordan forskning et papir. Bestem på målet ditt.
Hvordan forskning et papir. Bestem på målet ditt.
 1. 1
  Bestem på målet ditt. Bruk litt tid på å tenke hva du vil at papiret å oppnå. Vil du det for å bevise din synspunkt? Forklare et emne? Det er lurt å ha en klar før du begynner din forskning. Du må også vite hva slags papir du gjør, for eksempel litterær analyse, historiske, vitenskapelige, osv. Dette vil bestemme strukturen og stil på papiret.
  • Vet de spesialiserte krav som etterspørres av din utdanningsinstitusjon med hensyn til format, stil og innhold for en forskningsartikkel i et bestemt felt. Noen ganger er kravene svært krevende.
 2. 2
  Velg en tittel. Plukk en klar og konsis tittel for å oppsummere din papir. Beholde tittelen fokusert, slik at papiret går inn i ett bestemt emne eller spørsmål virkelig dypt, heller enn å gi en mindre informativ oversikt over hele emnet området. Gjør det passe inn med målet ditt, for eksempel, hvis du var sikter til å skrive en analytisk papir, bør du vurdere å si noe mer som "Hvor langt gikk X påvirker Y", heller enn bare "Hva var effekten av X". Men vær forberedt på å endre dette hvis din forskning tar deg i en annen retning.
 3. 3
  Liste noen stikkord. Lag en liste over viktige ord på tema som vil være nyttig i å finne informasjon når du utfører online og offline søk. Å gjøre et tankekart over alle emner og deltema du tenker på å dekke kan være svært nyttig.
 4. 4
  Gå til biblioteket. Selv om du kan finne en overflod av materiale med den bærbare datamaskinen, for å få en faktisk bok om et emne, pluss finne akademiske avhandlinger, tidsskrifter og andre abonnent kun materialer, må du dra til et bibliotek. Finn et rolig sted, ta noen bøker og komme ned å jobbe! Du kan finne bøker ved å se ned bøker for dette emnet, spør en bibliotekar, eller bruke bibliotekets katalog, hvis det er én. Bibliotekene kan også ha bord eller skrivebord der du kan bruke, så dra nytte av dette og spre ut notatene og bøker!
  • Ikke glem å bruke reserverte eller henvisninger seksjoner. Disse vil vanligvis bære mest populære informasjon samt begrenset lånebehov elementer.
 5. 5
  Gjøre noen av dine kilder. Få ned noen fakta, og gjøre detaljerte notater fra en rekke kilder, så lenge notatene er helt i din. Hvis du ikke tror du kan skrive noe med dine egne ord, men du trenger å inkludere det, kan du alltid direkte oppgi kilden, så lenge du bruker tale eller sitat merkene "" og gjøre det helt klart at det er et sitat, og referansene der du fikk den fra i eller slutten notater. Hvis bøkene har noen relevante bilder, kan du også skanne sidene og inkludere dem i en avis, så lenge du refererer til hvor du fikk dem også! Ikke vær redd for å gjøre notater fargerike, samt gjøre dem mer interessant å se på, å gjøre dette kan hjelpe deg å holde organisert, for eksempel ved fargekoding av sub-topic. Hvis du vil, kan du også skanne inn eller fotokopi noen av papirkilder, slik at du kan gjøre notater eller markere på kopier av dem!
  • Hvis du leser på nettet, lære å markere tekst for rask retur henvisning når du skriver opp papiret.
  • Unngå å la notater penciled i margen av bibliotekbøker. Dette er en plage for senere lesere, alltid slette noen merker du gjør.
 6. 6
  Sjekk bibliotek indekser. Bruk bibliotekets indekser for å finne artikler i tidsskrifter, som handel tidsskrifter og magasiner. De vil inneholde det aller nyeste informasjonen om motivet, og er mye mer sannsynlig å være peer-reviewed og pålitelig. Spør en bibliotekar om hjelp hvis du trenger det - de vet bedre enn noen hva slags informasjon det er tilgjengelig for deg der.
 7. 7
  Gå på nettet. Nå kan du gjøre noen undersøkelser på Internett ved å koble disse søkeordene du er oppført i starten. Bare ta informasjon fra anerkjente nettsteder og organisasjoner. Wikipedia, for eksempel, har vist seg å være omtrent like nøyaktig som "riktig" leksika, men er ikke helt nøyaktig, og ville ikke bli respektert som et forsknings-kilde med mindre din utdanningsinstitusjon har sagt noe annet. Det kan bli satt til god bruk imidlertid å samle en kort oversikt over emnet og til å sende deg til andre kilder som anses som hederlig, se nederst på en hvilken som helst Wikipedia artikkelen - se hvilke kilder de pleide å avgjøre om disse kan være nyttig å du også! Det er også et stort antall bøker, eller deler av bøker som kan bli funnet på nettet, uten kostnad eller en stor mengde arbeid. Sjekk stedene som Google Books, Google Scholar og Project Gutenberg.
 8. 8
  Finn statistikken. Mens du undersøker fakta, ikke glem tallene. Finn noen nyttige statistikk for å hjelpe din forskning. Nyttige søk ord når vi leter etter Statistikken omfatter "prosent av," "Census Bureau," og "resultatene fra undersøkelsen." Disse vil være mer nyttig hvis du skriver en mer vitenskapelig eller økonomi papir, men kan også brukes til å illustrere et poeng i et bredt spekter av emner. Når du har statistikken, kan du alltid bruke et program som å gjøre dem til grafer å inkludere i oppgaven din.
  • Pass på å analysere statistikken med forsiktighet og ikke bare plukke og velge elementer av dem til å møte hva du vil de skal demonstrere.
 9. 9
  Ikke glem videoene. Se om det er noen dokumentarer om emnet. Disse vil være mer visuell, mer interessant å forske, og vil også legge litt variasjon til din liste over kilder! Sjekk om fjernsynet tidsplaner av noen relevante dokumentar kanaler, se deg rundt for DVDer eller noen eldre dokumentarer kan også bli funnet på steder som Youtube. Hvis du gjør sitat fra en video, må du huske å sitere den riktig.
 10. 10
  Starte. Organiser din forskning, mull det over, og deretter begynne å skrive! Når du har begynt, ikke vær redd for å gå tilbake til biblioteket for å gjøre litt mer forskning i et bestemt område om nødvendig, eller å endre tittelen din litt om ett område av forskning er spesielt interessant eller detaljert.

Eksempel på forskningsartikler


Tips

 • Note dine kilder nøye etterhvert å gjøre litteraturlisten enklere - og for å hindre plagiering! Les for en liste over de detaljene du trenger for å inkludere for hver type kilde.
 • Hvis biblioteket ikke har en bok du trenger, spør bibliotekaren om de kan låne den fra en annen gren.
 • Vurdere en ekspert på feltet du undersøker. Det er en garantert måte å imponere dine professor. Hvis du ikke kan finne en tilgjengelig ekspert, tenke på å gjøre et søk på nettet for en ekspert på det aktuelle feltet og sende dem en e-post.
 • Finne informasjon om emnet finner du i bøker relatert til, men ikke spesifikt om emnet. Noen ganger vil du finne "en bit av gull" det er bare et avsnitt, men er veldig interessant eller informativt og definitivt verdt inkludert.

Advarsler

 • Unngå sommel. Det ville være en god idé å lage en realistisk plan for når du forventer å fullføre hvert trinn av papir og holde fast ved det. Holde fokus og aldri la noe til det siste minuttet.
 • Alltid være på vakt mot plagiat. Skriv bare i, og som har fått noen kilder du bruker, ikke bare sitater. Dette kan virke som litt av en problemfri, men notere ned alt du har lest vil også imponere dine professor med hvor mye arbeid du har lagt inn i papiret.
 • Hvis mer enn én person forsker på samme tema, eller du har blitt satt i en gruppe, må du få til biblioteket tidlig. Ellers andre personer eller medlemmer av gruppen kunne ha sjekket alle bøkene på det emnet ut allerede!

Ting du trenger

 • Bibliotek
 • Notebook
 • Internettilgang
 • Expert til intervju (valgfritt)