Wkono

Hvordan bli god i geografi

Å være god på geografi er en nyttig ferdighet som mange folk vil ha. Her er hvordan du fordype deg i geografisk informasjon slik at du ikke kan hjelpe, men bli en mester.

Trinn

Hvordan bli god i geografi. Innlegg et verdenskart på veggen og referere til den når et geografisk spørsmål oppstår til deg.
Hvordan bli god i geografi. Innlegg et verdenskart på veggen og referere til den når et geografisk spørsmål oppstår til deg.
 1. 1
  Les. Du kan tilbringe hyggelige timer på å lete gjennom leksika, samtidig plukke opp tips som spenner fra navnene på verdens hovedsteder, til en forståelse av hvordan et vassdrag påvirker et bestemt land. Stiller er en krone et dusin i disse dager hvis du er villig til å plukke opp en som er noen år gammel. Disse kan ofte bli funnet på en bruktbutikk.
 2. 2
  Stirre på kart. Få deg en god atlas. Noen av de større bokhandel kjedene tilbyr proprietære saker av meget god kvalitet for svært rimelige priser. Så du kan ha en oppdatert atlas for bare noen få uker kvote. Enten du ønsker å huske land eller bare gjøre deg kjent med de store fjellkjeder, kartene er et godt sted å begynne.
 3. 3
  Innlegg et verdenskart på veggen og referere til den når et geografisk spørsmål oppstår til deg. Hvis moren din forteller deg at du har en fetter i Mumbai, gå til kartet og se hvor det er. Hvis det har bare vært en 6,5 jordskjelv i Hawaii, sjekk kartet til å finne plasseringen av episenteret. Finne steder på denne måten vil hjelpe dem å holde i tankene dine.
 4. 4
  Se T. V. Informasjon om byer, kulturer og befolkningsgrupper kan bli funnet på viser som Jeopardy, The Weather Channel, og CNN eller ditt lokale nyheter. Se oppføringer som kommer opp for travel channel, Discovery Channel og History Channel etc, og ikke glem offentlig TV.
 5. 5
  Få et abonnement på en ukentlig avis eller nyheter magizine. I å lese en eller to artikler i uken, vil du lære om kultur og følge med på nyhetene. Dette vil hjelpe deg å huske de generelle plasseringen av steder. Hvis et land har problemer med tidevanns flom, for eksempel, er det trolig plassert på en kysten.
 6. 6
  Besøke biblioteket hver sjanse du får, og lese en artikkel fra et magasin som National Geographic. Denne publikasjonen gir in-depth informasjon med fengslende fotografering.
 7. 7
  Reise. Selv reiser lokalt kan bidra til å utvide din forståelse av hvordan geografi har formet verden. For eksempel, hvis du besøker en historisk by i nærheten, kan du lære på et museum eller besøkssenter akkurat hvilke geografiske trekk forledet byen ledere til å bygge der.
 8. 8
  Få en e-pal eller brevvenn. Regelmessig korrespondanse med en venn som bor i utlandet kan utvide din kunnskap utover hva du kan lære av bøker.
 9. 9
  Spille spill basert på navn på land eller byer. Anta at du sier "California". "California" slutter med bokstaven "A", så din venn sier navnet på et sted som begynner med "A". Si "Amsterdam" (den nederlandske hovedstaden). Så du sier navnet på et sted som begynner med "M". Si "Mexico" og så videre... På denne måten kan du ha det gøy og samtidig vil du lære fra andre også!

Tips

 • Studere og stille spørsmål.
 • Hold en indeks kortet inneholder en liste over fem land, med navnene på sine hovedsteder og språk. Revidere den en gang i blant i løpet av uken. Deretter plukke opp et annet kort (som skal inneholde navnene på fem andre land). Etter hvert vil du innse at du vet langt mer enn du gjorde i første omgang.
 • Et annet nyttig verktøy kan være å finne noen (et familiemedlem eller en venn) som har en lignende interesse og snakke om det. For eksempel hvor mange byer i Europa har han dekket, hva gjorde han som de fleste, hva er det første stedet han ønsker å gå til, osv.
 • Navn på land og grenser endres ofte, spesielt i Øst-Europa, Afrika og Sørøst-Asia. Hvis kartene dine er gamle, få nye.
 • En morsom måte å lære geografi er å skrelle klistremerket ut av frukten du kjøper i butikken og deretter plassere den på det aktuelle landet.
 • Ta også hvordan du kan forbedre ditt daglige liv.