Wkono

Hvordan å konsentrere seg om lekser

Lær å konsentrere seg om lekser ved å følge de enkle trinnene nedenfor. Få lekser gjort og ut av veien vil få deg til å føle deg uthvilt!

Trinn

Hvordan å konsentrere seg om lekser. Finn et stille rom som ikke har noen distraksjoner.
Hvordan å konsentrere seg om lekser. Finn et stille rom som ikke har noen distraksjoner.
 1. 1
  Finn et stille rom som ikke har noen distraksjoner. Du bør ha et skrivebord, et skrivebord-stol og alle de riktige materialer og redskaper pent samlet på skrivebordet. Åpne vinduene for frisk luft. Ryddighet er viktig, så rengjør rot før deg. Ta med deg en brus, vann, eller en matbit i det med deg slik at du ikke vil finne en grunn til å forlate arbeidet ditt.
 2. 2
  Sitt rett i en stol (ingenting for komfortabel eller du kan falle i søvn) for å få blodet flyter jevnt.
 3. 3
  Skriv en to-do liste med leksene.
 4. 4
  Bestill din gjøremål fra vanskeligste å enkleste så det gjør det mindre anstrengende.
 5. 5
  Gjøre de vanskeligste oppgavene først. Tving deg selv. Ignorer alle tanker som ikke er arbeidsrelaterte. Du må tvinge deg selv til å gjøre jobben.
 6. 6
  Slå av datamaskinen, facebook, twitter, eller noe som vil distrahere deg. Sett en tidsfrist. Ikke gjør opp unnskyldninger-bare få det overstått!
 7. 7
  Snakk høyt som du gjør lekser. Dette vil hjelpe deg å holde fra å bli distrahert. Det kan være spesielt nyttig når du gjør matteoppgaver.
 8. 8
  For noen mennesker hjelper det å høre på musikk fordi du ikke blir distrahert av andre lyder.
 9. 9
  Huske formålet: å gjøre noe du vil elske, og være god på!
 10. 10
  Gi deg selv en godbit når du er ferdig, for eksempel en sjokolade bar eller gå på datamaskinen e g.. Facebook og Twitter.
 11. 11
  Noe fungerer bare ikke, uansett hva du prøver? Prøv ikke å overse det, men hvis det ikke fungerer så starte på en annen oppgave i stedet. Stirrer på noe unyttig bare får du frustrert, og det tar mye tid. Starte en annen oppgave gjør at du føler deg litt bedre (en frisk start-følelse), og du vil sannsynligvis føle deg mye bedre når du begynner en annen gang. Tar en pause ved å gjøre noe annet som føles bra og fungere bedre. Bare pass på at du ikke blir distrahert.
 12. 12
  Når du lurer på hvordan du skal fullføre alle leksene du har, ta en pause og gå utenfor. Trening for å få adrenalinet flyter i hjernen din. Det hjelper deg å fokusere på arbeidet ditt, i stedet for å tenke på TV, Facebook, etc.

Tips

 • Ikke jobb hvor det er noen TV, matlaging, eller ekle lukter.
 • Ikke sitte ved siden av en irriterende søsken.
 • Endre seg til noe behagelig. Dette hjelper fordi du ikke vil bli riper eller stiv mens du gjør arbeidet
 • Uansett hva du gjør, ikke sette den av. Det vil gjøre at du ønsker å gjøre det mindre.
 • Utrolig, vil du ha mer fritid hvis du gjør det nå i stedet for senere.
 • Konsentrer deg om arbeidet ditt, ikke dine venner. Hvis du blir kalt, si at du vil ringe dem tilbake.
 • Noen hevder at musikk hjelper dem å jobbe raskere der som andre sier at det distraherer dem enda mer. Det meste avhenger av personen.
 • Lag en lekser tidsplan. Eks: Du får 15 minutter med TV-tid hvis du er ferdig med alle dine matematikk og naturfag. Belønn deg selv.
 • Sørg for å være i et rent rom, slik at du ikke vil gjøre unnskyldning av "rydde opp" i stedet for arbeidet ditt.
 • Hvis du er i et humør hvor du ikke ønsker å gjøre lekser, tenk på all moroa du vil ha når du er ferdig.
 • Ikke kast bort tid på å lete etter måter å konsentrere seg om lekser, bare få det gjort.
 • Noen studier har vist at en visning av naturen kan øke din produktivitet og konsentrasjon. Prøv å få en visning av hagen din gjennom et vindu, men pass på at det ikke er noe distraherende utenfor. Et par bilder på veggen eller en blomst i en vase vil også hjelpe litt.

Advarsler

 • Ikke utsette, alt det vil gjøre er stress deg ut, slik at du ønsker å gjøre lekser enda mindre! Konsekvensene vil være dårlig, og du vil bli sint på deg selv ved å ikke gjøre lekser, når du hadde tid.
 • Tving deg selv til å konsentrere seg og fokusere. Hvis du ikke konsentrere seg og gjøre lekser, er sjansen stor for at du får en dårlig score på kapittel test!