Wkono

Hvordan å iscenesette en sosial protest

Uttrykke dine synspunkter via sivil protest er en tid-æret middel for sosial aktivisme. Denne guiden vil hjelpe deg å forberede og styre klar av fallgruver og problemer.

Trinn

Hvordan å iscenesette en sosial protest. Bestem hva du ønsker å protestere.
Hvordan å iscenesette en sosial protest. Bestem hva du ønsker å protestere.
 1. 1
  Bestem hva du ønsker å protestere. Det er mye urettferdighet i verden, vil du bli mer vellykket hvis du fokuserer på bare noen få.
 2. 2
  Forskning på emnet grundig. Se i bøker, artikler, nettsider og aviser. Snakk med folk for mer informasjon - men prøv å bekrefte alle fakta via uavhengige sources.Double-sjekke fakta. Du ønsker ikke å protestere noe med mindre du er sikker på at du er på rett side.
 3. 3
  Verve litt hjelp. Protesterer med venner er mer effektiv, og mer fun.Use alle dine ressurser. Sosiale nettverk er et kraftig verktøy, få ord ut på facebook, og sette protest på youtube.
 4. 4
  Finn et godt sted å protestere. Dersom organisasjonen eller bedriften du protesterer mot ligger på privat eiendom, må du kanskje protestere på gaten eller fortauet. Sjekk med din lokale politiet for å være sikker på hva du planlegger er lovlig - du kan trenge en tillatelse i enkelte områder. Pass på at du ikke hindrer foten eller motorferdsel eller bryte andre lover.
 5. 5
  Lage plakater, løpesedler, visuelle hjelpemidler, eller hefter for å hjelpe kommunisere dine bekymringer til andre. Gi ut informasjon om hva du protesterer til interesserte parter.
 6. 6
  Bruker bilen som et salgsfremmende verktøy. En enkel pålogging eller til og med klistremerker kan få poenget effektivt i din hverdag reise.

Tips

 • Innse at ikke alle er interessert i hva du protesterer. Ikke tving folk til å lytte hvis du har en rolig informativ protest. Folk trenger ikke lytte hvis de ikke ønsker å høre. I utgangspunktet, hvis en person sier "nei" si "takk anyways" og ikke gi dem en tanke, så de ikke ringe politiet for trakassering.
 • Pass på at alt du sier er hele sannheten. Selv om du skru opp ett faktum, hvis den personen du snakker for fanger dette så hele troverdighet har blitt skadet. Du skal ikke behøve å forskyve sannheten for hva din protesterer.
 • Vær forberedt på å svare på spørsmål fra forbipasserende. Kjenn dine fakta. Du vil se veldig dumt hvis du ikke engang kan svare på spørsmål om din egen protest.
 • Du har kanskje folk kommer opp til deg og begynner å stille spørsmål for å kaste bort tiden din. Jeg anbefaler å tilbringe litt tid med dem å snakke med dem, men hvis de blir overflødige, påpeke dette, og til slutt si at du har informert dem som best du kan, og det er tid for dem å gå videre.
 • Unngå langvarige debatter, diskusjoner og argumenter under protest ditt. Disse kan utvikle seg til konflikt, og også en tendens til å distrahere deg bort fra fokuset på protest ditt. I stedet tilbyr besøkende en brosjyre og kanskje en måte å kontakte deg for oppfølging diskusjon.
 • Unngå vold på alle kostnader! Vold undergraver troverdigheten til protester og gir politiet en lovlig grunn til å stenge dem ned.
 • Vurdere rekruttering og opplæring frivillig fred-keepers å bidra til å holde protest en fredelig en.

Advarsler

 • Være forberedt på counter-demonstranter og / eller bråkmakere - en av disse gruppene kan forstyrre din fredelig protest, undergrave din troverdighet, og avlede oppmerksomheten bort fra din sak. Tenk fred-keepers (som over) hvis du forutse slike forstyrrelser.
 • Noen byer krever tillatelse for å protestere. Ring det lokale politiet i protest området for å finne ut.
 • Vær forsiktig så du ikke synder på privat eiendom! Du kan ha en lovfestet rett til å få tilgang dersom lokalene er åpne for publikum, men ikke anta dette - finne ut fra byen din om det er tillatt å stå på fortauet utenfor området. Hvis ikke, spør nærliggende bedrifter eller grunneiere om tillatelse til å bruke deres eiendom, eller vurdere staging protest på et offentlig sted, for eksempel et tinghus eller torget.